'Lord of the Rings'-serie toont heel ander Midden-Aarde

Lord of the Rings-serie toont ander Midden-Aarde

Dit is een Midden-Aarde dat in niets lijkt op wat je je kan herinneren van de films.

Jim Pedd, 11 mei 2022 06:37

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het Midden-Aarde dat je te zien krijgt in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt in niets op wat je al te zien hebt gekregen in de films van Peter Jackson. Het zijn andere tijden voor de wereld van schrijver J.R.R. Tolkien en de serie zal dat reflecteren.
Dat vertelde concept artist John Howe tijdens een interview met Empire over het ontwerpen van de tweede era van Midden-Aarde en hoe zich dat verhoudt ten aanzien van de derde era van de films.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
”Dit is niet het Midden-Aarde dat je je herinnert. Dit is een heel levendige wereld. De elfen verschuilen zich niet in Mirkwood of in Rivendell. Ze zijn druk met het opbouwen van hun koninkrijken. Het dwergenkoninkrijk van Moria is geen verlaten mijn en de Grey Havens zijn geen verlaten stad. De kans om die niet eerder vertoonde geschiedenis te verkennen was geweldig,” aldus Howe.

Het is niet alleen de politieke atmosfeer die anders is, laat Howe weten.

”We bezeilen eindelijk de oceanen van Midden-Aarde. De elfen bevaren die, zijn ondernemend en koloniseren bijna de hele wereld. Het is heel leuk om je voor te stellen en niet iets dat The Lord of the Rings of The Hobbit lieten zien.”
Lees meer over: Lord of the rings, lord of the rings the rings of power, jrr tolkien, midden aarde, amazon, prime video

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws