En weer krijgt Netflix een forse klap te verduren

Gigantische ontslagen bij Netflix

Netflix ontslaat maar liefst 150 mensen als onderdeel van de reactie op terugval in het aantal abonnees.

Jim Pedd, 18 mei 2022 om 13:25

Netflix ontslaat 150 medewerkers als gevolg van de recente afname van het aantal abonnees.
Lange tijd was Netflix de toonzetter als het op streaming aankomt. Het bedrijf veranderde de filmindustrie met zijn original series en vele films. Grote filmstudio's richtten daarom ook eigen streamingdiensten op, waaronder Disney+, HBO Max, Paramount+, Peacock en Prime Video. Dat lijkt Netflix nu in te halen.

Grote ontslagen
Afgelopen maand hoorden we dat Netflix voor het eerst in tien jaar minder abonnees had. Het bedrijf besloot daarom in te zetten op het bestrijden van delen van wachtwoorden en komt met een goedkoper abonnement met advertenties. Intussen cancelt het bedrijf heel wat programma's en lijkt de tijd van het eindeloos geld besteden voorbij.

Deadline meldt nu dat Netflix voornamelijk in de Verenigde Staten 150 mensen gaat ontslaan. In totaal werken er voor Netflix 11.000 mensen, dus het gaat om een redelijk beperkt aantal ontslagen.

Wel komt het voort uit de pogingen om de kosten die het maakt terug te dringen. "Deze keuzes zijn met name gedreven door de zaken en dus niet zo door individuele prestaties, wat het zo zwaar voor ons maakt omdat niemand afscheid wil nemen van zulke geweldige collega's," aldus een woordvoerder.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Abonnees, ontslagen

Populair nieuws