search
Officieel: 'The X-Files' keren terug!
Series / Nieuws

Officieel: 'The X-Files' keren terug!

Er volgt eind dit jaar of begin 2016 een zes afleveringen tellend seizoen.

Gisteren was er het plotselinge nieuws dat televisiezender Fox op het punt zou staan om een nieuw seizoen te bestellen van The X-Files. Toen was het vermoeden dat het tot mei zou duren voordat er een bevestiging was, maar die mogen we nu al geven. Er worden zes afleveringen gemakt, onder leiding van bedenker Chris Carter. Ook hoofdrolspelers Gillian Anderson en David Duchovny, die we kennen als Scully en Mulder, keren terug.


Producenten van Fox noemen het "het spannende volgende hoofdstuk van Mulder en Scully waar fans op gewacht hebben." De productie moet van start gaan in deze zomer, en vermoedelijk is het seizoen eind dit jaar, of begin volgend jaar te zien. Er is voorafgaand maanden gesproken over het nieuwe seizoen.

"Ik zie het als een dertienjarige pauze," vertelde Carter over de lange afwezigheid van de serie. "Het goede nieuws is dat de wereld alleen maar vreemder is geworden en daarmee een perfecte gelegenheid biedt deze zes verhalen te vertellen."

En Fox zelf had het volgende te zeggen: "The X-Files was een belangrijke serie voor zowel de studio als het netwerk, het was een wereldwijd fenomeen dat de popcultuur vorm hielp geven. En toch trouw bleef aan de schare fans die er vanaf het begin bij waren. Weinig series op televisie hebben zulke toegewijde fans als The X-Files en we voelen ons extatisch dat we hen het spannende volgende hoofdstuk van Mulder en Scully mogen geven, waar ze op gewacht hebben."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen