Eerste recensies 'Stranger Things' seizoen 4: Kijken of skippen?

Recensies 'Stranger Things' S4: Kijken of skippen?

De serie Stranger Things krijgt zijn eerste recensies deze week; is het wat?

Jim Pedd, 23 mei 2022 om 13:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Stranger Things seizoen 4 is vrijdag op Netflix te zien. Althans, de eerste set van zeven afleveringen, gevolgd door een tweede set op 1 juli (van twee afleveringen). Dit seizoen heeft nu eindelijk recensies gekregen en die zetten we voor je op een rij.
Stranger Things pikt de draad een half jaar na de Battle of Starcourt op. Terreur en verwoesting kwam toen naar Hawkins. In de nasleep zijn onze vrienden voor het eerst gescheiden en hebben ze het moeilijker dan ooit. In deze tijd van kwetsbaarheid, verschijnt een nieuwe vijand. En een mysterie dat, indien opgelost, alles over het Upside Down kan ontrafelen.

De recensies
We duiken in de recensies:

Den of Geek: "Stranger Things seizoen 4 is luidruchtig, lang en een macaber sci-fi / horror avontuur, dat wederom enorm onderhoudend weet te zijn, ondanks zijn tekortkomingen."

Collider: "Dit komt allemaal samen in een seizoen dat de lightning-in-a-bottle charme van het eerste seizoen niet weet te bereiken, noch de hoogtepunten van het tweede seizoen, maar stiekem wel beter is dan het derde. De grote momenten zetten het seizoen op een koers richting het vijfde en laatste seizoen."

CNET: "Als er een met slijm bedekte bankkluis zou staan in het Upside Down, vol met geld, maak hem dan leeg en geef dat aan de Duffer-broers, want seizoen 4 van Stranger Things is het beste tot nu toe."

Forbes: "Nieuwe beesten worden onthuld, de geschiedenis van Hawkins wordt onthuld. Seizoen 4 is misschien wat te breed opgezet, maar weet wel beter dan ooit zijn verhaal op te bouwen. Voor iedereen die heeft moeten wachten op een klein beetje informatie over, nou ja, wat dan ook, is dit een geweldige ontwikkeling."

Yahoo!: "Dit is bingeable televisie op zijn best: het verhaal gaat snel, het is nostalgisch en verslavend. Meer dan een zonnige zaterdag op de bank waard."
Lees meer over: Stranger Things, Netflix, recensies

Populair nieuws