Achtergrondverhaal Mon Mothma cruciaal in Star Wars-serie 'Andor'

Mon Mothma cruciaal in Star Wars-serie 'Andor'

Andor-showrunner Tony Gilroy heeft alvast verklapt dat het achtergrondverhaal van Mon Mothma cruciaal wordt in de aankomende serie.

Niels Arts, 25 mei 2022 om 12:55

Later dit jaar verschijnt Andor op Disney Plus, een Rogue One: A Star Wars Story-prequel over Cassian Andor, gespeeld door Diego Luna. Mon Mothma, die we ook in de originele film zagen, gaat een grote rol spelen.
Mon Mothma verscheen voor het eerst in Star Wars: Return of the Jedi in 1983, toen ze gespeeld werd door Caroline Blakiston. Sinds 2005 wordt het personage echter vertolkt door Genevieve O'Reilly, zowel in de vorm van animatie als live-actie.

Mon Mothma in Andor
In Rogue One: A Star Wars Story overziet Mon Mothma de onder druk liggende Rebel Alliance. In Andor zal, zoals showrunner Tony Gilroy onlangs onthuld heeft, haar achtergrondverhaal in parallel verteld worden met het verhaal van Cassian Andor.

Ook gaven Gilroy en Cassian-acteur Diego Luna een hint naar het verhaal van de serie, door te zeggen dat het allemaal leidt tot de missie die hem in Rogue One: A Star Wars Story te wachten staat. Even een korte opfrisser: in die film is hij onderdeel van het team dat de plannen van de Death Star steelt, waardoor Luke Skywalker in Episode IV: A New Hope in staat is het vernietigingswapen op te blazen.

Een precieze releasedatum van Andor is nog niet bekend, maar de serie moet voor de herfst van dit jaar nog verschijnen op Disney Plus.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Andor, Star Wars, Disney Plus

Populair nieuws