Eerste details 'Star Wars: The Acolyte' onthuld

Eerste details 'Star Wars: The Acolyte' onthuld

Veel is er nog niet bekend over Star Wars: The Acolyte, maar onlangs heeft de showrunner nieuwe details gedeeld.

Niels Arts, 26 mei 2022 om 09:51

Wanneer Star Wars: The Acolyte officieel uitkomt op Disney Plus, is het de eerste Star Wars-serie die buiten de Skywalker Saga plaatsvindt. Waar gaat het dan in hemelsnaam over? Showrunner Leslye Headland legt het uit.
Op 4 mei 2020 werd voor het eerste officieel aangekondigd dat Leslye Headland een rondom vrouwen gecentreerde Star Wars-serie ging produceren voor Disney Plus. Twee jaar later weten we er nog steeds bar weinig van, maar nu heeft Headland eindelijk iets meer verklapt.

Headland over Star Wars: The Acolyte
Star Wars: The Acolyte vindt plaats buiten de Skywalker Saga, waar de originele negen films natuurlijk allemaal bij horen. Jon Favreau gaf Headland wat advies over hoe ze het aan moet pakken, zoals ze uitlegt: "Jon Favreau zei dat wanneer je aan deze wereld werkt, je terug moet gaan naar dat waar George door geïnspireerd was. De Westerns natuurlijk, Akira Kurosawa samurai films, en het feit dat hij Obi-Wan Kenobi in eerste instantie aanbood aan Toshiro Mifune."

Daarom besloot Headland het verhaal van Star Wars: The Acolyte kleiner en "persoonlijker" te houden. "Dus ik koos meer voor martial arts films, en verhaallijnen die iets meer persoonlijker zijn en minder op globale en galactische schaal."

Productie van Star Wars: The Acolyte is dus nog in een vroege fase van ontwikkeling, waardoor we voorlopig nog geen releasedatum hoeven te verwachten. Gelukkig zit er dit jaar nog genoeg Star Wars-content aan te komen, met als eerste op de agenda: Obi-Wan Kenobi. De dubbele première staat morgen (27 mei) al op Disney Plus!

Bron: Comic Book

Lees meer over: Star Wars, The Acolyte, Disney Plus

Populair nieuws