search

Ons nieuws van donderdag 26 mei 2022

Gave trailer voor 'Star Wars'-serie 'Andor'!
Series / Trailer

Gave trailer voor 'Star Wars'-serie 'Andor'!

Rogue One-personage Cassian Andor (Diego Luna) is terug voor een avontuur dat zich eerder afspeelde.

Lucasfilm heeft de eerste trailer vrijgegeven voor zijn nieuwe Star Wars: Andor-serie en heeft een premièredatum vastgesteld, waarbij de eerste twee afleveringen gelijk op de eerste dag in première gaan.

De serie zal zich richten op Rogue One-personage Cassian Andor (Diego Luna) en zijn reis om te ontdekken hoe hij het verschil kan maken. De serie toont het verhaal over de ontluikende opstand tegen het Empire, een tijd vijf jaar vóór de gebeurtenissen in A New Hope, en hoe mensen en planeten erbij betrokken raken.

Het is een tijdperk vol gevaar, bedrog en intriges waarin Cassian het pad inslaat dat voorbestemd is om van hem een "‹"‹rebellenheld te maken.

Teaser trailer Andor nu te zien!
Tony Gilroy is showrunner en uitvoerend producent naast Kathleen Kennedy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna en Michelle Rejwan. Andere rollen komen van Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough en Kyle Soller.

Het eerste seizoen van de serie zal uit twaalf afleveringen bestaan, "‹"‹met over een tijdje een tweede seizoen van nog eens twaalf afleveringen. Vanaf 31 augustus op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Essex Serpent'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Essex Serpent'

Spaarzame spannende momenten en een topcast kunnen dit verhaal niet naar een hoger niveau tillen.

Regie: Clio Barnard | Cast: Claire Danes (Cora Seaborne), Tom Hiddleston (Will Ransome), Frank Dillane (Luke Garrett), Clémence Poésy (Stella Ransome), Hayley Squires (Martha), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 43-51 minuten | Jaar: 2022

Cora Seaborne wordt plots weduwe en blijft met haar zoontje en het fortuin van haar man achter. Voor velen een hartverscheurende gebeurtenis, maar niet voor Cora. Zij is van de toorn van haar man af en kan nu doen wat ze zelf wil. En dat is niet vertoeven in het chique London, maar op onderzoek gaan naar het mythische serpent in Essex. Zijn de rapporten van het serpent vooral bijgeloof geweest van de plaatselijke bevolking die de twintigste eeuw in het verschiet heeft, of is er iets meer aan de hand?

De eerste aflevering is een ongelukkige mix van niet uitgediepte gebeurtenissen en beslissingen en een enorm traag tempo. Het begint met de beslissing van Cora om naar Essex te verhuizen om het serpent te zoeken. Waarom ze dit doet? Verwacht geen antwoord. Ook niet op de vraag waar het serpent en de waarnemingen vandaan komen. Er wordt gewoonweg medegedeeld dat de rapporten er zijn en men denkt dat er een mythisch serpent is. Het getuigt van zowel slordigheid als gemakzucht te denken zonder enige toelichting te zullen wegkomen.

Naarmate de serie vordert wordt duidelijk dat het mysterie en de mythische serpent slechts achtergronden zijn voor het drama tussen de verschillende personages. Het begint met romantische spanningen tussen Cora en de briljante chirurg Luke in London. Maar wanneer Cora verhuist naar Essex is de spanning tussen haar en predikant Will ook te voelen. Hij heeft echter een gezin, wat zorgt voor de nodige moeilijke situaties. Het verhaal gaat op die manier meer richting een romantisch kostuumdrama.

Door de vertolkingen is de spanning tussen de personages is goed te merken. Vooral de chemie tussen Claire Danes en Tom Hiddleston borrelt over. Helaas is hun verhouding niet goed uitgediept en lijkt het meer op twee knappe mensen die elkaar knap vinden. Hierdoor wordt het verhaal wat goedkoop en lijkt het verhaal vooral op dat van de goedkope vakantieromans die je op de Spaanse boulevard ziet liggen voor een euro of twee.

En dat is zonde, want komen best interessante thema's bovendrijven. Zo is er aandacht voor de verschillende manieren waarop men met rouw omgaat en hoe het een persoon kan veranderen. Ook geloof en de standvastigheid van de kerk komen aan bod. Daarop inhakend de progressie van de samenleving en hoe levens daardoor veranderen. Allemaal interessante onderwerpen die helaas niet genoeg aandacht krijgen omdat ze plaats moeten maken voor romances.

De zoektocht naar het mythische serpent en de vraag of deze wel echt bestaat mist spanning. Soms gebeuren er ineens enorm griezelige dingen die de kijker even wakker schudden, maar hier wordt helaas niet op doorgepakt. De angst dat het misschien om de personificatie van de duivel zou gaan, passeert slechts mondjesmaat de revue. Doodzonde, want op deze sporadische momenten laat The Essex Serpent zien hoe onheilspellend en raar de serie had kunnen zijn.

Deze korte momenten zijn vooral overtuigend door de uitstekende cinematografie. De kou van het moerasgebied en de drukkende sfeer zijn bijna te voelen. Wat er mist qua inhoud, wordt deels goedgemaakt door stijl. Er zijn enorm veel mooie shots en er wordt leuk gespeeld met kleur. Zo valt Cora in Essex altijd op door de kleuren van haar jurken die sterk afsteken tegen de grijze en sobere toestand en kledij van de andere inwoners.

De hele cast presteert op alle fronten, met Claire Danes (ja, inclusief de 'crazy eyes' die furore maakten in Homeland) en Tom Hiddleston als schoolvoorbeelden hiervan. Zelfs slechts piekerend in de verte starend, zijn ze betoverend. Ook de kindacteurs zijn bijzonder overtuigend, waar die bij veel andere series algauw een struikelpunt zijn.

Helaas glibbert The Essex Serpent (geheel in lijn met het mythische wezen) tussen alles door en mist meerdere kansen waar de serie echt had kunnen uitblinken. Het titulaire mythische serpent komt amper aan bod en wanneer het vraagstuk of hij wel of niet bestaat eindelijk zijn conclusie krijgt, maakt het eigenlijk niet meer uit. Een anticlimax op een verhaal dat zoveel meer had kunnen zijn.

★★☆☆☆

The Essex Serpent is te zien bij Apple+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Man Vs Bee' van Netflix: een nieuw soort Mr. Bean?
Series / Nieuws

Trailer 'Man Vs Bee' van Netflix: een nieuw soort Mr. Bean?

Rowan Atkinson gaat ons weer aan het lachen krijgen met deze nieuwe komedieserie.

Acteur Rowan Atkinson kennen we uiteraard van zijn typetjes uit onder meer de series Blackadder (1983"“1989) en Mr. Bean (1990"“1995) en de filmreeks Johnny English (2003"“2018). Nu komt hij met Man Vs Bee.

Atkinson bedacht de serie met Will Davies en de regie lag in handen van David Kerr, bekend van Johnny English Strikes Again uit 2018. Er zijn ook rollen voor Jing Lusi, Claudie Blakley, Tom Basden, Julian Rhind-Tutt, Greg McHugh en India Fowler.

De officiële synopsis: Een man raakt verwikkeld in een voortdurend gevecht met een bij terwijl waakt over een elegant herenhuis, waarbij de vraag wordt gesteld: "Wie zal er winnen en welke onherstelbare schade zal daarbij worden aangericht?"

Man Vs Bee vanaf 24 juni op Netflix
"Rowan Atkinson speelt de hoofdrol in Man Vs Bee, een comedyserie die de hele familie aan het gonzen zal krijgen," staat er bij de trailer op YouTube.

De serie bestaat uit negen afleveringen en staat vanaf 24 juni op de streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie van Apple TV+ heeft de perfecte score!
Series / Nieuws

Nieuwe serie van Apple TV+ heeft de perfecte score!

Prehistoric Planet van Jon Favreau en met de stem van Sir David Attenborough.

Even geleden verscheen de eerste trailer voor de natuurserie Prehistoric Planet op SerieTotaal en ondertussen staan vier van de vijf afleveringen op Apple TV+. De ontvangst is sterk, met het volle pond op Rotten Tomatoes.

De serie komt van producent Jon Favreau (Iron Man, The Lion King) en de stem van de verteller komt iedereen heel herkenbaar voor. Die komt namelijk van Sir David Attenborough. En dan komt de muziek in de serie ook nog eens van Hans Zimmer.

Prehistoric Planet noteert 100% op Rotten Tomatoes
De Tomatometer noteert na veertien recensies de volle honderd procent en een uitstekende 97 procent als publieksscore.

"Door geavanceerde visuele effecten te combineren met een even meeslepende vertelling van David Attenborough, brengt Prehistoric Planet kijkers op wonderbaarlijke wijze terug naar het tijdperk van dinosaurussen," luidt de critics consensus van Rotten Tomatoes.

Morgen verschijnt de laatste aflevering van Prehistoric Planet op Apple TV+ en hieronder zie je een recente promo.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de regisseur niet voor 'Loki' seizoen 2 wil terugkeren
Series / Nieuws

Waarom de regisseur niet voor 'Loki' seizoen 2 wil terugkeren

Kate Herron onthult waarom ze het genoeg vindt na slechts een seizoen.

Verleden jaar was de serie Loki een groot succes voor Marvel Studios en Disney+. Het eerste seizoen is het best bekeken van alle MCU-series op de streamingdienst. Toch keert de regisseur van het seizoen niet terug.

Kate Herron vindt dat ze alles heeft gegeven en liet zich vervangen door Moon Knight-kopmannen Aaron Moorhead en Justin Benson. Tegenover Variety gaf ze tekst en uitleg.

Drie jaar van mijn leven
"Ik was in totaal zo'n drie jaar met de serie bezig. Ik had gewoon het gevoel dat ik er alles in had gestopt," vertelde Herron aan Variety. "Het is bijna een kampvuurverhaal dat elke filmmaker op een eigen manier zou invullen."

"Ik had gewoon het gevoel dat ik er zoveel aan heb gegeven," zei Herron daarna. "Ik dacht: 'Weet je, ik heb het gevoel dat dit mijn inspanning voor Loki was.' Ik wil iemand nieuw zien, met frisse blik. Dat is voor mij wat een goed seizoen zal opleveren."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekritiseerde 'She-Hulk' nu al door Marvel aangepast
Series / Nieuws

Bekritiseerde 'She-Hulk' nu al door Marvel aangepast

Eerste trailer She-Hulk: Attorney at Law heeft erg matige CGI. Nu is er een nieuwe.

Een paar dagen geleden verscheen de eerste trailer voor de serie She-Hulk: Attorney at Law online en niet iedereen was blij met wat er te zien was. Zeker de visuele effecten werden bekritiseerd door de fans.

In de nieuwe Disney+ serie zien we hoe Jennifer Walters / She-Hulk (Tatiana Maslany) tot leven gebracht wordt in het Marvel Cinematic Universe. Het personage zal in veel scènes een groen CGI-figuur zijn en in de eerste trailer zag dat er toch erg matig uit.

Marvel Studios onderneemt direct actie
Fans vroegen zich gelijk af of Marvel Studios nog iets zou gaan doen aan de visuele effecten. En dat blijkt nu al het geval. De officiële Noord-Amerikaanse landingspagina van Disney+ voor She-Hulk onthult een reeds bijgewerkte versie van de trailer, die enkele subtiele verschillen laat zien in het CGI-werk van het gezicht van She-Hulk.

De serie heeft op de Nederlandse Disney+ helaas nog geen pagina dus de trailer is hier nog niet te zien. Wel hebben we foto's uit die trailer die op Twitter zijn verschenen.

Vanaf 17 augustus 2022 staat She-Hulk: Attorney at Law en heeft negen afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van Netflix trekt een nieuwe Sensei aan
Series / Nieuws

Hitserie van Netflix trekt een nieuwe Sensei aan

Alicia Hannah-Kim wordt Kim Da-Eun, een Zuid-Koreaanse sensei, in Cobra Kai.

Volgens de website Deadline is Minx-actrice Alicia Hannah-Kim officieel aangetrokken om Thomas Ian Griffith bij te staan in het komende vijfde seizoen van Netflix' populaire vechtkunstdrama Cobra Kai.

Hannah-Kim gaat de rol spelen van Kim Da-Eun, een Zuid-Koreaanse sensei "die meespeelt in de plannen van Terry Silver om de expansie van Cobra Kai een impuls te geven."

Bovendien is Dallas Dupree Young, die vorig seizoen voor het eerst de rol van Kenny Payne speelde, nu een vaste waarde in Cobra Kai seizoen 5.

Sensei Kim Da-Eun
"Sensei Kim Da-Eun 🐍🥋🇰🇷🔥 wordt wereldwijd gelanceerd op Netflix op 9 september," schrijft actrice Alicia Hannah-Kim op Instagram, bij een foto tijdens de make-up. Ze heeft het nieuws dus bevestigd.

Het vijfde seizoen wordt dus op 9 september online gezet. De eerdere vier seizoenen vind je gewoon op de streamingdienst.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice was kapot na cancelen van deze scifi-serie
Series / Nieuws

Actrice was kapot na cancelen van deze scifi-serie

Y: The Last Man staat op Disney+ maar de serie kwam niet verder dan een seizoen.

Alweer even geleden werd de serie Y: The Last Man, in Nederland te zien op Disney+, gecanceld na één seizoen. Er werd veel van de serie verwacht, maar het sprookje kwam snel tot een einde. Actrice Missi Pyle was er kapot van.

"Oh mijn god, dat was een zeer verwoestend nieuws voor me. Ik speel dit soort personages niet vaak. Vanwege het soort werk dat ik heb gedaan, niet per se in een superheldenfilm, maar personages die hebben de neiging om iets groter dan het leven te zijn," legde Pyle uit.

"Er is Fran van Dodgeball, een alien in Galaxy Quest, of mijn personage in Charlie and the Chocolate Factory. Grote blockbuster-films. Ik hou van ze, maar ik ben bijna 1,80 meter lang en ik ben eigenlijk in komediefilms gaan spelen omdat het echt moeilijk was om in de jaren 90 en vroege jaren 2000 in genrefilms te worden gecast."

Ik dacht: 'Echt waar?'
"Het was erg leuk om het personage met zoveel complexe lagen te spelen. Ze was niet wie je dacht, en aflevering acht was letterlijk als een film over Roxanne die een ongelooflijke transformatie onderging van wie ze was en wie ze zou worden," vervolgde ze. "De serie werd gecanceld net voordat die aflevering werd uitgezonden en ik dacht: 'Echt waar?'"

Er gingen kort geruchten dat een andere zender de serie zou overnemen, maar dat is tot op heden niet gebeurt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'FBI' seizoensfinale van TV gehaald door 'school shooting' in Texas
Series / Nieuws

'FBI' seizoensfinale van TV gehaald door 'school shooting' in Texas

CBS besloot de brute seizoensfinale niet uit te zenden met hetzelfde onderwerp als de recente, tragische gebeurtenis.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel de VS is in shock en in rouw door de wrede 'school shooting' in Texas, waarbij negentien scholieren om het leven kwamen. Het is niet meer dan logisch dat CBS besloot om de seizoensfinale van het vierde seizoen van FBI niet uit te zenden. Deze zou namelijk tevens gaan over een 'school shooting'.

Op dinsdagmorgen betrad een jongeman met een geweer een basisschool in Uvalde, Texas. Naar verluid zou hij eerder al zijn grootmoeder hebben neergeschoten, en bracht hij in de basisschool negentien kinderen en twee docenten om het leven. Na veertig minuten te hebben doorgebracht in de basisschool werd hij neergeschoten door een politieagent.

De hele VS is in rep en roer door het afschuwelijke nieuws, wat vrijwel alle mediakanalen beheerst. De keuze van CBS om de seizoensfinale van FBI niet uit te zenden is dan ook erg begrijpelijk op dat vlak.

Waarom niet?
Volgens THR kwam het besluit om de finale niet uit te zenden van CBS zelf. De primaire reden ervoor was dat de aflevering namelijk zelf over een 'school shooting' zou gaan.

In de aflevering, genaamd 'Prodigal Son', onderzoekt het FBI-team een dodelijke overval, waarbij de daders gewapend waren met automatische geweren. Al snel ontdekken zij dat een van de daders een klasgenoot is van één van de kinderen van de agenten. De spoiler is nu wel dat dit drama zal aflopen met een 'school shooting'...

In plaats van de finale werd een oude aflevering uitgezonden. In de nabije toekomst zal nog steeds de seizoensfinale van seizoen 4 uitgezonden worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze teaser 'Interview with the Vampire' uitgebracht
Series / Trailer

Mysterieuze teaser 'Interview with the Vampire' uitgebracht

De film met Brad Pitt en Tom Cruise uit 1994 krijgt een serie als adaptatie. Bekijk hier de teaser.

Deze week deelde AMC een nieuwe teaser van de aankomende serie Interview with the Vampire. Ondanks de korte lengte ervan geeft de teaser al een glimp van wat ons te wachten staat.

In Interview with the Vampir zien we Sam Reid als Lestat de Lioncourt en Jacob Anderson als Louis de Pointe du Lac, twee vampiers uit het begin van de 20e eeuw. Deze rollen werden eerder al vereeuwigd door Tom Cruise en Brad Pitt aan het begin van hun carrière in een gelijknamige film.

De adaptatie door AMC van Anne Rice's boek uit 1976 heeft er lang over gedaan om tot stand te komen. Rice herkreeg namelijk pas de rechten tot haar boek in 2016, waarna er veel interesse was om haar The Vampire Chronicles-reeks verder te verfilmen. In 2021 maakte AMC pas bekend dat zij officieel met de productie van een serie zouden gaan starten.

De teaser
In april verscheen al een eerste teaser van Interview with the Vampire, die focuste op het personage Lestat. Zie de eerste teaser hieronder.


De teaser van deze week brengt de aandacht naar het achtergrondverhaal van Louis, die niet altijd een vampier is geweest. Bekijk de nieuwe teaser hier.


Naar verwachting zal de serie in de herfst van 2022 uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert veelbelovende trailer van nieuwe dramaserie 'Queen'
Series / Nieuws

Netflix lanceert veelbelovende trailer van nieuwe dramaserie 'Queen'

De gloednieuwe dramaserie is binnenkort te bekijken op streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen die houdt van dramaseries heeft ondertussen al wel gehoord over Queen. Dit is een gloednieuwe dramareeks die het verhaal vertelt van een beroemde Parijse kleermaker die op een bepaald moment zijn rijke leven opgeeft om terug bij zijn Poolse familie te gaan wonen.

De serie Queen laat ons in eerste instantie kennismaken met Sylwester. Deze kleermaker en bekend dragqueen lijkt het helemaal voor mekaar te hebben in Parijs. Hij is niet alleen erg geliefd, daarnaast is hij ook bijzonder succesvol. Wanneer er zich een medisch noodgeval voordoet beslist hij om terug naar Polen te reizen. Daar wordt hij herenigd met zijn dochter en kleindochter.

Sylwester had in eerste instantie gehoopt op een harmonieus weerzien, maar dat pakt net wat anders uit. Echter, hoe meer tijd de drie samen doorbrengen, hoe dichter ze weer naar elkaar toegroeien.

23 juni
Deze gloednieuwe dramaserie is een Poolse productie. De cast van de reeks bestaat uit namen als Andrzej Seweryn, Maria Peszek en Julia ChÄ™tnicka. Het script van de reeks is bedacht door írni Ólafur ísgeirsson.

Queen is te streamen bij Netflix vanaf 23 juni 2022. Wil je alvast een voorsmaakje van deze gloednieuwe dramareeks van Poolse bodem? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details 'Star Wars: The Acolyte' onthuld
Series / Nieuws

Eerste details 'Star Wars: The Acolyte' onthuld

Veel is er nog niet bekend over Star Wars: The Acolyte, maar onlangs heeft de showrunner nieuwe details gedeeld.

Wanneer Star Wars: The Acolyte officieel uitkomt op Disney Plus, is het de eerste Star Wars-serie die buiten de Skywalker Saga plaatsvindt. Waar gaat het dan in hemelsnaam over? Showrunner Leslye Headland legt het uit.

Op 4 mei 2020 werd voor het eerste officieel aangekondigd dat Leslye Headland een rondom vrouwen gecentreerde Star Wars-serie ging produceren voor Disney Plus. Twee jaar later weten we er nog steeds bar weinig van, maar nu heeft Headland eindelijk iets meer verklapt.

Headland over Star Wars: The Acolyte
Star Wars: The Acolyte vindt plaats buiten de Skywalker Saga, waar de originele negen films natuurlijk allemaal bij horen. Jon Favreau gaf Headland wat advies over hoe ze het aan moet pakken, zoals ze uitlegt: "Jon Favreau zei dat wanneer je aan deze wereld werkt, je terug moet gaan naar dat waar George door geïnspireerd was. De Westerns natuurlijk, Akira Kurosawa samurai films, en het feit dat hij Obi-Wan Kenobi in eerste instantie aanbood aan Toshiro Mifune."

Daarom besloot Headland het verhaal van Star Wars: The Acolyte kleiner en "persoonlijker" te houden. "Dus ik koos meer voor martial arts films, en verhaallijnen die iets meer persoonlijker zijn en minder op globale en galactische schaal."

Productie van Star Wars: The Acolyte is dus nog in een vroege fase van ontwikkeling, waardoor we voorlopig nog geen releasedatum hoeven te verwachten. Gelukkig zit er dit jaar nog genoeg Star Wars-content aan te komen, met als eerste op de agenda: Obi-Wan Kenobi. De dubbele première staat morgen (27 mei) al op Disney Plus!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
30 series voegt Netflix nieuw toe in juni: Dit zijn ze
Series / Featured

30 series voegt Netflix nieuw toe in juni: Dit zijn ze

Netflix voegt onder meer een nieuw seizoen toe van The Umbrella Academy, maar nog veel, veel meer!

Netflix maakt er een bijzonder goede maand van, door deze maand maar liefst dertig nieuwe televisieseries te lanceren. We zetten alle nieuwe shows voor je op een rij, inclusief synopsis!

VANAF 2 JUNI
Borgen - Power & Glory: De carrière van minister van buitenlandse zaken Birgitte Nyborg staat op het spel wanneer een conflict over olie in Groenland een internationale crisis dreigt te worden.

Green Mothers' Club: Vijf moeders in een competitieve basisschoolgemeenschap houden hun vijanden goed in de gaten, maar elkaar nog meer, terwijl afgunst en geheimen hun leven overhoopgooien.

VANAF 3 JUNI
Twee Zomers: Een groep hechte vrienden komt weer bijeen voor een luxe vakantie, tientallen jaren nadat een van hen seksueel werd aangerand door anderen in de groep.

The Perfect Mother: Een toegewijde moeder, overtuigd dat haar dochter niet schuldig is aan moord, ontdekt verontrustende waarheden als de scheidslijn tussen slachtoffer en dader vervaagt.

As the Crow Flies: Een jonge fan wurmt zich naar binnen bij de redactie van een ervaren presentator. Ze krijgt te maken met de donkere kant van ambitie, afgunst en gezien willen worden.

Floor Is Lava (seizoen 2): Teams nemen het tegen elkaar op in kamers vol met lava. Ze springen van stoelen, hangen aan gordijnen en slingeren aan kroonluchters. Nee, serieus.

Surviving Summer (seizoen 1): Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.

VANAF 6 JUNI
My Liberation Notes: Drie broers en zussen zijn de dagelijkse monotonie van hun nietszeggende volwassen levens moe en gaan op zoek naar meer voldoening en vrijheid.

Baby Fever: Als een dronken vruchtbaarheidsarts zichzelf insemineert met het sperma van haar ex, probeert ze haar zwangerschap uit te leggen en haar verloren liefde terug te winnen.

VANAF 9 JUNI
Rhythm + Flow France: Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

VANAF 10 JUNI
Sergio & Gasten: Miniserie: Topchef Sergio Herman nodigt bekende gasten uit Nederland en België uit om samen met hem op culinaire avonturen te gaan.

First Kill: Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager "“ en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.

Peaky Blinders (seizoen 6): Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

Intimacy: De carrière van een opkomende politica wordt bedreigd wanneer een heimelijk opgenomen seksvideo uitlekt.

VANAF 15 JUNI
Maldivas: Een jonge vrouw wil een mysterie onderzoeken en verhuist naar een luxueus flatgebouw waar ze in contact komt met de excentrieke − en verdachte − bewoners.

Iron Chef: Quest for an Iron Legend: Iron Chef is terug! In deze kookwedstrijd op topniveau strijden culinaire sterren met elkaar voor een plek in een epische finale en om de titel Iron Legend.

God's Favorite Idiot: De lieve Clark lijkt niet het type dat God zou kiezen om het kwaad te bevechten. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.

VANAF 16 JUNI
Love & Anarchy (seizoen 2): Een getrouwde consulente en een jonge IT'er beginnen een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

VANAF 17 JUNI
The War Next-door (seizoen 2): Wanneer twee totaal verschillende gezinnen naast elkaar komen te wonen in een chique buurt, starten de matriarchen een ware oorlog met onbedoelde consequenties.

She (seizoen 2): Een undercovermissie om een drugsbende te ontmaskeren wordt de weg naar emancipatie voor een verlegen agente wanneer zij de kracht van haar seksualiteit ontdekt.

You Don't Know Me: Als uit al het bewijsmateriaal zijn schuld blijkt, vertelt een man die terechtstaat voor moord, in zijn slotpleidooi over zijn liefdesaffaire met een mysterieuze vrouw.

VANAF 22 JUNI
Snowflake Mountain: Een groepje jongvolwassenen moet proberen helemaal op zichzelf te staan en voor zichzelf te zorgen als ze in de wildernis gedropt worden voor een survival. Ze hebben geen stromend water, geen ouders en, het ergst van allemaal, geen wifi.

The Umbrella Academy (seizoen 3): Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

Welcome to Wedding Hell: Een huwelijksaanzoek hoort een happy ending te zijn, maar voor één stel is dit juist het begin van een moeizame strijd over de huwelijksvoorbereidingen.

VANAF 23 JUNI
First Class: Yoshinari verkoopt knopen en kleding in een oude buurt van Tokyo. Ineens krijgt ze een droombaan bij een modeblad, denkt ze.

Queen: Een beschermd opgevoede jonge vrouw wordt gedumpt door haar verloofde. Ze besluit de huwelijksreis alleen te maken en gaat op een opwindende reis van zelfontdekking.

VANAF 24 JUNI
Money Heist: Korea - Joint Economic Area: De geheimzinnige Professor verzamelt een groep doorgewinterde dieven uit het noorden en het zuiden om het pas gedrukte geld van een toekomstig verenigd Korea te stelen.

Man Vs Bee: Trevor is vader en probeert een bij te vangen. Maar dat wordt alleen maar moeilijker naarmate hij meer probeert.

VANAF 29 JUNI
The Upshaws (seizoen 2, deel 1): In deze comedyserie streeft een zwarte arbeidersfamilie uit Indiana te midden van de dagelijkse beslommeringen naar een beter leven en huiselijk geluk.

Pirate Gold of Adak Island: Een eliteteam van ervaren schatjagers komt naar een afgelegen eiland in Alaska, op zoek naar een piratenschat die miljoenen waard is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' laat zijn grootste tekortkoming zien
Series / Nieuws

'Young Sheldon' laat zijn grootste tekortkoming zien

Young Sheldon schiet als serie toch best tekort op een paar belangrijke vlakken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een lange periode van opbouw, eindigde het vijfde seizoen van de serie Young Sheldon met een teleurstelling, waarmee het grootste probleem van de serie werd blootgelegd.

De sitcom van CBS eindigde met een veelbewogen, maar toch tekortschietende, aflevering. Die bracht Young Sheldon een heel andere kant op.

Young Sheldon-teleurstelling
Georgie maakte Mandy bijvoorbeeld per ongeluk zwanger, waarna Mary en George hun huwelijk opnieuw onder de loep namen. Missy kwam in de problemen nadat ze iemand sloeg. En Sheldon kon zich door het gedoe thuis niet meer richten op zijn studie.

Young Sheldon werd daarmee minder een sitcom en meer een familiedrama.

Een grote verandering, die ervoor zorgt dat de serie moeite heeft met aarden. Zo zien we de finale van Young Sheldon ineens weer helemaal in de jonge Sheldon duiken, die bang is voor puberteit en voor zijn toekomst.

Andere plotlijnen worden grotendeels genegeerd. Wellicht is dat ook de reden waarom Young Sheldon zo teleurstellend voelde in de finale, want waarom bouw je een seizoen ergens naar op om er vervolgens niks mee te doen?

Young Sheldon laat daarmee zien hoe moeilijk het is om echt te slagen met dit soort spin-offs.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans zijn racistisch tegen nieuwe actrice
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans zijn racistisch tegen nieuwe actrice

Star Wars-actrice Moses Ingram was door Lucasfilm voorbereid op enorm racisme.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi-actrice Moses Ingram werd door Lucasfilm gewaarschuwd. De kans was blijkbaar groot dat een groep Star Wars-fans zich op haar zou richten omdat ze een donkere huid heeft en een hoofdrol speelt in de serie.

Star Wars-fans zijn gepassioneerd over de franchise. Maar soms gaat die passie te ver en slaat het door naar haat.

Obi-Wan Kenobi
De sequel-trilogie liet dat wel zien, met enorm racistische berichten jegens John Boyega en Kelly Marie Tran.

Moses Ingram, die een van de belangrijkste schurken van de Sith Inquisitors, Reva, speelt in de serie Obi-Wan Kenobi, blijkt al slachtoffer te zijn van discriminatie.

De actrice vertelt tegenover The Independent dat Lucasfilm haar daarop heeft voorbereid. "Dat is echt iets waar Lucasfilm vooraf al van zei: 'Helaas is er iets dat waarschijnlijk gaat gebeuren. Maar wij zijn er voor je om te helpen. Laat het ons weten als het gebeurt.'"

Regisseur Deborah Chow hielp daar ook in mee, om ervoor te zorgen dat het werk veilig voelde. "Er zijn altijd wat beetjes haat. Maar ik heb geen enkel probleem met de blokkeerknop."

De serie Obi-Wan Kenobi gaat diversiteit naar het sterrenstelsel brengen en voor Ingram is het hoogst tijd. "Het is 2022, weet je."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog veel meer 'The Boys' op komst
Series / Nieuws

Nog veel meer 'The Boys' op komst

De The Boys franchise groeit en groeit de komende tijd natuurlijk enorm.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys-baas Eric Kripke laat weten dat er in rap tempo meer series aan zitten te komen in het Ennis-verse op Prime Video.

De op de comics van Garth Ennis gebaseerde serie The Boys kreeg al een spin-off getiteld Diabolical. En er wordt aan nog een serie gewerkt, die momenteel opgenomen wordt en zich afspeelt op een universiteit voor Supes. Maar er komt nog veel meer aan, horen we van Kripke.

The Boys-universum
"Er liggen nog wat andere scenario's, waar we het over hebben in gesprkeken die in verschillende stadia verkeren," onthulde Kripke.

De gesprekken over de nieuwe The Boys-series gaan pas weer verder als de nog titelloze serie een succes blijkt te zijn. "Als die serie werkt, dan is er misschien ook wel behoefte aan meer," aldus de showrunner van The Boys.

Intussen bereidt Prime Video zich samen met Kripke voor op de release van de derde reeks afleveringen van The Boys.

Op 2 juni kan je de eerste drie afleveringen verwachten. De overige vijf worden wekelijks uitgebracht.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meest bizarre seksscène ooit in nieuwe HBO-serie
Series / Nieuws

Meest bizarre seksscène ooit in nieuwe HBO-serie

The Time Travelers Wife bevat een seksscène die je nog lang zal heugen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zoals we inmiddels toch best wel gewend zijn van HBO, heeft een nieuwe serie weer voor heel wat debat gezorgd. Het gaat om de serie The Time Traveler's Wife.

Daarin zien we een wel heel opvallend moment voorbij komen, een seksscène zoals we die op televisie nog niet gezien hebben. Maar wel een die eigenlijk prima past bij wat we inmiddels gewend zijn van HBO.

The Time Traveler's Wife
In de serie The Time Traveler's Wife zien we een man die zijn eigen versie uit het verleden een blowjob geeft. Jep, dat lees je goed.

The Time Traveler's Wife is gebaseerd op het boek van Audrey Niffenegger en volgt Henry DeTamble, een bibliothecaris die door de tijd kan reizen en wiens rol gespeeld wordt door Theo James. Zijn vrouw is Clare (een rol van Rose Leslie), die het maar moeilijk vindt om te leven met een man die weinig controle heeft over het moment in tijd waarin hij leeft.

De nieuwe aflevering van The Time Traveler's Wife liet zien hoe Henry terug in de tijd reist. Hij komt terecht bij zijn zestienjarige zelf en geeft zichzelf een blowjob in bed. Henry's vader komt binnen gelopen en ziet twee versies van zijn zoon in bed. Da's pas ongemakkelijk!

Henry verdedigt dat verhaal door te zeggen dat het vooral self-service is en dat het de tienerdroom van elke cis-gender man is.

The Time Traveler's Wife zie je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de volgende 'Avatar: The Last Airbender'-serie
Series / Nieuws

Dit is de volgende 'Avatar: The Last Airbender'-serie

De bedenkers van Avatar The Last Airbender komen met een nieuw project!

Sinds de oprichting van Avatar Studios, is er maar weinig nieuws bekend gemaakt over aankomende projecten. Makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko garanderen tegelijk wel dat er genoeg verhalen in de maak zijn.

Vandaag hebben we voor het eerst nieuws over projecten van Avatar Studios, die zich af gaan spelen in het universum van Avatar: The Last Airbender.

Twee projecten
Avatar News meldt dat Paramount en Avatar Studios momenteel werken aan twee Avatar: The Last Airbender-gerelateerde projecten.

Het eerste daarvan is een prequelfilm. Het tweede zou een film zijn die draait om het leven van Prince Zuko. In beide gevallen gaat het om een animatiefilm.

Van de prequel is niet bekend hoe ver in het verleden van de Avatar: The Last Airbender-wereld de serie duikt. Wel weten we dat de productie ver in de geschiedenis van de Vier Naties moet duiken.

Details over het aan Zuko gerelateerde project zijn net zo schaars.

Avatar: The Last Airbender krijgt ook een live-action serie van Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.