'FBI' seizoensfinale van TV gehaald door 'school shooting' in Texas

Geen 'FBI' seizoensfinale door 'school shooting'

CBS besloot de brute seizoensfinale niet uit te zenden met hetzelfde onderwerp als de recente, tragische gebeurtenis.

Mitchell van Vuren, 26 mei 2022 om 11:47

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Heel de VS is in shock en in rouw door de wrede ‘school shooting’ in Texas, waarbij negentien scholieren om het leven kwamen. Het is niet meer dan logisch dat CBS besloot om de seizoensfinale van het vierde seizoen van FBI niet uit te zenden. Deze zou namelijk tevens gaan over een ‘school shooting’.
Op dinsdagmorgen betrad een jongeman met een geweer een basisschool in Uvalde, Texas. Naar verluid zou hij eerder al zijn grootmoeder hebben neergeschoten, en bracht hij in de basisschool negentien kinderen en twee docenten om het leven. Na veertig minuten te hebben doorgebracht in de basisschool werd hij neergeschoten door een politieagent.

De hele VS is in rep en roer door het afschuwelijke nieuws, wat vrijwel alle mediakanalen beheerst. De keuze van CBS om de seizoensfinale van FBI niet uit te zenden is dan ook erg begrijpelijk op dat vlak.

Waarom niet?
Volgens THR kwam het besluit om de finale niet uit te zenden van CBS zelf. De primaire reden ervoor was dat de aflevering namelijk zelf over een ‘school shooting’ zou gaan.

In de aflevering, genaamd ‘Prodigal Son’, onderzoekt het FBI-team een dodelijke overval, waarbij de daders gewapend waren met automatische geweren. Al snel ontdekken zij dat een van de daders een klasgenoot is van één van de kinderen van de agenten. De spoiler is nu wel dat dit drama zal aflopen met een ‘school shooting’...

In plaats van de finale werd een oude aflevering uitgezonden. In de nabije toekomst zal nog steeds de seizoensfinale van seizoen 4 uitgezonden worden.

Bron: Screenrant

Lees meer over: fbi, school shooting, cbs, vs, texas

Populair nieuws