Sony Pictures gaat nog meer games verfilmen

Sony Pictures gaat nog meer games verfilmen

Na Uncharted en The Last of Us gaan Horizon: Zero Dawn en Gran Turismo naar het kleine scherm.

Bram de Groot, 27 mei 2022 om 09:15

Sony heeft bevestigd dat drie van hun grootste exclusieve PlayStation-franchises worden omgetoverd tot tv-series.
Tijdens een Q&A tijdens een Sony Business Briefing voor Sony Pictures Entertainment, heeft de groep bevestigd dat er een serie Horizon: Zero Dawn naar Netflix gaat, een God of War gemaakt wordt voor Amazon Prime, en een Gran Turismo-serie eveneens onderweg is naar een nader te bepalen dienst.

Grote game-verfilmingen door Sony
Het nieuws over de God of War-serie werd al in maart onthuld, maar de andere twee projecten zijn nieuwe onthullingen. Alle drie de franchises geven dit jaar nieuwe games uit.

PlayStation Productions zet dus agressieve stappen in de entertainmentsector. Dit jaar was er op het witte doek al succes met de release van de verfilming van de gamefranchise Uncharted. Tom Holland speelde daarin een belangrijke rol.

De nieuwe series zullen deel uitmaken van het bijna voltooide eerste seizoen van HBO's The Last of Us, de tv-serie Twisted Metal met Anthony Mackie in de hoofdrol en de in ontwikkeling zijnde verfilming van Ghost of Tsushima.

Sony zegt dat het momenteel tien projecten in ontwikkeling heeft op basis van PlayStation-franchises, dus we krijgen later nog meer nieuws.

Bron: resetera

Lees meer over: Gran Turismo, God of War, Horizon Zero Dawn, Sony, The Last of Us, Twisted Metal

Populair nieuws