search

Ons nieuws van vrijdag 27 mei 2022

Toch forse kritiek op 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Featured

Toch forse kritiek op 'Obi-Wan Kenobi'

Obi-Wan Kenobi voelt voor sommigen als weinig meer dan een manier om abonnees binnen te slepen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi is van start. De serie van Disney+ is nu dan eindelijk gelanceerd en na de reacties van fans, druppelen nu ook de recensies binnen.

We duiken er voor je in en zetten op een rij wat toch opvallend verdeelde recensies zijn. De ene criticus vindt het een geweldige serie die enorm de moeite waard is, de ander noemt het weinig meer dan fanservice en een slappe poging nieuwe abonnees binnen te hengelen voor Disney+.

De recensies van Obi-Wan Kenobi
We zetten vier van de recensies van Obi-Wan Kenobi voor je op een rij:

ComicBookMovie: "Obi-Wan Kenobi is een showcase voor het immense talent van Ewan McGregor en Vivien Lyra Blair, en na twee afleveringen staat de serie al op gelijke hoogte met The Mandalorian als beste Star Wars-serie tot nu toe."

Giant Freakin Robot: "Obi-Wan Kenobi is fanservice, en ontworpen om Disney+ abonnees binnen te slepen. Iets waar de serie zeker in slaagt. Al het andere is gewoon voer voor op Wikipedia, vermomd als een verhaal."

Solzy at the Movies: "Kijkend naar Obi-Wan Kenobi, voelt het alsof ik vrienden van vroeger weer zie, en samen met hen op een nieuw avontuur vertrek."

QiiBO: "De eerste twee afleveringen gaven dat wat ik wilde. En zelfs nog veel meer. Ewan McGregor valt heel makkelijk terug in de rol. En regisseur Deborah Chow neemt ons mee op twee uur aan actie, humor, energie en liefde voor deze wonderlijke saga."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Panther'-uitblinker verlaat als lead nieuwe Apple TV Plus-serie
Series / Nieuws

'Black Panther'-uitblinker verlaat als lead nieuwe Apple TV Plus-serie

Lupita Nyong'o, bekend van 'Black Panther', laat plots Natalie Portman als tegenspeelster hangen.

Lupita Nyong'o heeft naamsbekendheid verworven onder miljoenen Marvel-fans als Nakia, maar ze heeft zichzelf minder populair gemaakt door plots een streep te zetten door haar hoofdrol in de Apple Tv Plus-serie Lady in the Lake.

Voordat ze haar rol kreeg in Black Panther was Nyong'o al druk bezig in Hollywood. Zij speelde onder meer in 12 Years A Slave als Patsey, waarvoor zij veelvuldig bekroond is. Hiervoor kreeg ze zelfs een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol!

Ook is zij te zien geweest in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens, en heeft ze de stem van Raksha ingesproken voor de live-action-remake van Disney's The Jungle Book.

Geen 'Lady' in de 'Lake'
Recentelijk heeft de rijzende ster dus besloten niet langer te spelen in Lady in the Lake, waarvan Natalie Portman haar tegenspeler en de producent van de serie is. Ook zullen in de serie Y'Lan Noel, Mikey Madison en Brett Gelman te vinden zijn.

Het verhaal is geadapteerd van een boek van Laura Lippman uit 2019 en zal gaan over de ontmoeting tussen een witte huisvrouw/journaliste (Portman) en een zwarte activiste (Nyong'o) in Baltimore.

De filmmakers zijn nu druk op zoek naar een vervangende actrice, aangezien de productie al is begonnen. Redenen waarom ze is gestopt zijn nog niet bekendgemaakt. Mogelijk dat de aankomende, emotionele release van Black Panther: Wakanda Forever een rol speelt met het oog op de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegt deze series toe in juni
Series / Featured

Prime Video voegt deze series toe in juni

The Boys en meer is nieuw op Amazon Prime Video in de maand juni!

Prime Video onthulde vandaag welke series allemaal nieuw verschijnen in de maand juni. We zetten het voor je op een rij!

VANAF 3 JUNI
The Boys (seizoen 3): The Boys is een leuke en krankzinnige kijk op wat er gebeurt als superhelden - die net zo populair zijn als beroemdheden, net zo invloedrijk als politici, en net zo vereerd als goden - hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor het goede te gebruiken. The Boys, een groep burgerwachten, willen de corrupte superhelden een halt toeroepen en zetten hun heroïsche zoektocht voort naar de waarheid over The Seven en Vought - het miljarden conglomeraat dat de superhelden beheert en hun vuile geheimen in de doofpot stopt. Het zijn de schijnbaar machtelozen tegen de supermachtigen.

VANAF 5 JUNI
Jacht Seizoen: Giel, Thomas en Stefan komen elke keer weer een nieuwe uitdaging onder ogen. Wei blijft uit handen van StukTV? De jacht is aan!

VANAF 10 JUNI
Fairfax: De bende is terug voor meer plezier in seizoen twee van deze humoristische komedie die de tegenslagen volgt van vier middelbare scholieren die hun plaats willen verdienen in de cultuur. Het is een moderne kijk op de tijdloze strijd om erbij te horen en op te vallen, vast te houden aan je ride-or-die crew, en je eerste crush te kussen - die misschien AI is. Alle acht afleveringen gaan op 10 juni wereldwijd exclusief in première op Prime Video.

VANAF 17 JUNI
The Summer I Turned Pretty: The Summer I Turned Pretty is een drama over meerdere generaties dat draait om een driehoeksverhouding tussen een meisje en twee broers, de steeds veranderende relatie tussen moeders en hun kinderen, en de blijvende kracht van sterke vrouwelijke vriendschap. Het is een coming-of-age-verhaal over eerste liefde, eerste liefdesverdriet, en de magie van die ene perfecte zomer.

VANAF 24 JUNI
Chloe: Chloe volgt Becky Green (Erin Doherty), die geobsedeerd is door het stalken van haar jeugdvriendin Chloe Fairbourne's (Poppy Gilbert) perfect opgebouwde aanwezigheid op sociale media. Chloe's chique leven, aanbiddende echtgenoot en kring van hoog opgeleide vrienden zijn altijd slechts een klik verwijderd. Becky kan het niet laten om in een wereld te snuffelen die zo in schril contrast staat met haar eigen wereld, terwijl ze voor haar moeder zorgt, die aan beginnende dementie lijdt.

A Very British Scandal: De gebeurtenissen rond de beruchte scheiding van de Duke en Duchess of Argyll in de jaren zestig.

The One That Got Away: Wat als drie onafhankelijke, mooie vrouwen hetzelfde ex-vriendje hebben en allemaal nog op hem verliefd zijn?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde 8 nieuwe series toe: dit zijn ze
Series / Featured

Netflix voegde 8 nieuwe series toe: dit zijn ze

Netflix kwam weer met een hele rits nieuwe afleveringen, we zetten ze voor je op een rij.

Acht series verschenen nieuw op Netflix deze week. We zetten alle nieuwe toevoegingen aan de streamingdienst van de afgelopen paar dagen voor je op een rij!

Riverdale (S06E15): Betoverd! Tabitha probeert Pop's te verhuizen terwijl Cheryl samenwerkt met Heather. Jughead test een nieuwe truc uit. Betty wil toekomstige seriemoordenaars tegenhouden.

Better Call Saul (S06E07): Lalo houdt zijn volgende doelwit in het oog. Jimmy en Kim krijgen te maken met een verrassing op het laatste moment. De gemoederen raken verhit in de Sandpiper-zaak.

The Flash (S08E16): Terwijl Barry de diefstal van een krachtig apparaat onderzoekt, wordt hij getroffen door een gammastraal die dingen versnelt, op een wel heel onprettige manier.

Ghost in the Shell: SAC_2045 (seizoen 2): In het jaar 2045 keert de cybernetische huurling Motoko Kusanagi terug naar Sectie 9 om een gevaarlijke nieuwe dreiging het hoofd te bieden: de posthumans.

De zeevriendjes (seizoen 1): Zeedierenvriendjes Bruda, Bobbi, Wayu en Puri gaan op miniavonturen in de oceaan waar herkenbare, alledaagse momenten een vleugje magie krijgen!

Somebody Feed Phil (seizoen 5): Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur van bijvoorbeeld Bangkok, Lissabon en Mexico-Stad kennen.

Shaman King: Medium Yoh Asakura doet mee aan een toernooi dat elke 500 jaar wordt gehouden en waarin de andere sjamanen strijden om de supermachtige sjamaankoning te worden.

Stranger Things (seizoen 4, deel 1): Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom moest 'Stranger Things' seizoen 4 opgesplitst worden?
Series / Nieuws

Waarom moest 'Stranger Things' seizoen 4 opgesplitst worden?

Stranger Things brengt zijn vierde seizoen in 2 epische delen uit, maar waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn bijna drie jaar verstreken sinds het vorige seizoen van Stranger Things verscheen. Gelukkig is het lange, lange wachten voorbij en verscheen vandaag het gigantische eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things.

Netflix lanceerde zeven afleveringen, elk meer dan een uur in lengte. En het komende tweede deel is net zo lang, met een finale van maar liefst 2,5 uur. Makers Matt en Ross Duffers vertelden tijdens een interview waarom Stranger Things in twee delen uitgebracht wordt.

Stranger Things seizoen 4
Tijdens een interview met Variety onthulden Matt en Ross Duffer dat het idee om het seizoen opgesplitst uit te brengen afkomstig was van Netflix-baas Ted Sarandos.

"Toen we de afleveringen in begonnen te leveren, kreeg iedereen het gevoel dat het seizoen te groot was om in 1 ruk uitgebracht te worden," aldus de Duffer-broers.

"Met bijna dertien uur aan speelduur, voelde het meer alsof we twee seizoenen maakten. Vroeg in het proces stelde Ted Sarandos voor om het in twee delen uit te brengen. Daardoor konden we het seizoen uitbrengen, passend bij het bingemodel van Netflix, in plaats van over te schakelen op een wekelijks releasemodel."

Stranger Things seizoen 4, deel 1, zie je nu op Netflix. Deel 2 verschijnt in juli.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom al die Disney+-series met cliffhangers eindigen
Series / Nieuws

Waarom al die Disney+-series met cliffhangers eindigen

Moon Knight is de meest recente toevoeging aan Disney+ die met een enorme cliffhanger eindigde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios heeft echt wel indruk gemaakt met de series op Disney+. Afgelopen jaar verschenen er in totaal vijf, die allemaal de verwachtingen leken te overtreffen.

De studio heeft dus heel wat successen, maar de series krijgen zo nu en dan ook wel wat kritiek. Die is vooral gericht op de finales van de series, die tot nu toe vrijwel allemaal eindigen met een heuse cliffhanger, zodat niemand weet waar het heen gaat.

Cliffhangers in Marvel-projecten
Maker Brad Winderbaum, die aangesteld is als Marvels Head of Streaming, Television and Animation, ging daar op in tijdens een nieuw interview.

"Er zijn nieuwe uitdagingen, maar zeker ook nieuwe beloningen, die je ziet bij het maken van langere verhalen," begon Winderbaum zijn uitleg.

"We houden de eindes nu wat meer open denk ik. We hoeven niet elk los eindje dicht te knopen. Als je personages zo sterk als Moon Knight en Scarlet Scarab hebt, weet je dat je vol vertrouwen naar de toekomst kan kijken, wetende dat er meer verhalen te vertellen zijn, en nieuwe personages die we mee kunnen nemen om ze te vertellen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijken of skippen? 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Kijken of skippen? 'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'

De eerste reacties op Obi-Wan Kenobi zijn binnen en die blijken laaiend enthousiast.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk zijn er dan de eerste reacties op de Obi-Wan Kenobi-serie van Disney+. Recensies zijn er nog niet, maar fans die aanwezig waren tijdens de Star Wars Celebration van Disney, mochten de eerste twee afleveringen al zien.

De verwachtingen rond de Obi-Wan Kenobi-serie zijn natuurlijk enorm hoog gespannen. Maar daar blijkt de serie wel aan te voldoen!

De eerste reacties
We doen een greep uit de vele reacties op de Obi-Wan Kenobi-serie die online verschenen. Duidelijk is dat de serie verrassende wendingen neemt en dat de Star Wars-franchise weer een heel nieuwe kant op gaat hiermee. Hieronder een greep uit de reacties:



Als Obi-Wan Kenobi begint, ontmoeten we Obi-Wan op een dieptepunt in zijn leven. Hij leeft inmiddels tien jaar een teruggetrokken leven op woestijnplaneet Tatooine, waar hij waakt over een jonge Luke Skywalker.

Intussen jagen de Inquisitors op Obi-Wan Kenobi en de laatst overgebleven Jedi, aangevoerd door de gevaarlijke Grand Inquisitor en Obi-Wans voormalige leerling Darth Vader.

Obi-Wan Kenobi krijgt vandaag zijn eerste twee afleveringen. Er volgen er nog vier, dus eind volgende maand weten we hoe het afloopt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie rond Darth Vader is mogelijk
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie rond Darth Vader is mogelijk

Hayden Christensen ziet het helemaal zitten om veel dieper in Darth Vader te duiken.

Bijna twee decennia na Star Wars: Revenge of the Sith keert acteur Hayden Christensen terug als Darth Vader in de serie Obi-Wan Kenobi.

Christensen speelde de rol van Anakin Skywalker in twee van de films van George Lucas, en keert nu dus terug voor de miniserie Obi-Wan Kenobi van Disney+. En naar verluidt is hij ook al terug als de Sith Lord in de serie Ahsoka, waarin Rosario Dawson de voormalig leerling van Skywalker speelt.

Obi-Wan Kenobi
Tijdens een interview met ET Canada vertelde Christensen dat hij er zeker voor open staat om het kostuum vaker aan te doen en een spin-off te maken rond Darth Vader.

"Ja, ik bedoel, absoluut," begon Christensen. "Ik denk dat dit zo'n personage is dat echt impact heeft op onze cultuur, op een zeer uitgesproken manier. En dat er meer te verkennen valt."

Christensen wees al op de comics die Marvel maakt rond Darth Vader en dat zijn verhaal op meer manieren voortgezet kan worden. "Ik zou het geweldig vinden om mijn reis met hem voort te zetten", aldus de acteur.

Obi-Wan Kenobi ging vandaag van start op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe hitserie gaat Netflix niet redden
Series / Nieuws

Nieuwe hitserie gaat Netflix niet redden

Dat zegt Netflix zelf over het nieuwe seizoen van de serie Stranger Things.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Matthew Thundell, de uitvoerend producent van Stranger Things, vertelde tijdens een interview met Variety over de langverwachte release van het vierde seizoen van de hitserie.

Het eerste deel daarvan staat sinds vandaag op Netflix. De serie is een van de meest populaire franchises van Netflix, en wordt de komende jaren ook behoorlijk uitgebreid met spin-offs.

Stranger Things
Nu Netflix in zwaar weer verkeert, kijkend naar het aantal abonnees en ook de aandelenkoers van het bedrijf, moet er iets gebeuren om het schip op koers te houden.

Stranger Things lijkt daar wel een goede kandidaat voor te zijn. Maar de vraag is of de serie Netflix gaat redden. Dat is volgens Thundell niet het geval.

"Er is niet één titel die ons drijvende houdt. Natuurlijk is Stranger Things wereldwijd enorm geliefd, en als je het erover hebt, dan is het onderdeel van hoe wij proberen 365 dagen per jaar onze fans plezier te brengen. Dat is ook hoe we kijken naar investeringen in personages en verhalen. We denken altijd eerst aan de fans."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Warner Bros. helemaal niet blij met peperdure aankoop
Series / Nieuws

Warner Bros. helemaal niet blij met peperdure aankoop

JJ Abrams en Warner Bros. zouden flink wat content maken, maar daar komt tot nu toe niets van terecht.

Warner Bros. schijnt in toenemende mate gefrustreerd te raken door het gebrek aan projecten van J.J. Abrams voor HBO Max.

Abrams is een van de meest prominente schrijvers, regisseurs en producenten wereldwijd. Niet in de minste mate door zijn werk aan succesvolle franchises als Star Wars, Star Trek en Mission: Impossible. Voordien werkte hij aan tv-producties als Lost, Alias en Felicity. Hij leek een magische touch te hebben, waardoor elke studio hem wel aan boord wilde halen.

J.J. Abrams en Warner Bros.
In 2019 werden Abrams en zijn productiebedrijf Bad Robot aan boord gehaald door Warner Bros. om verschillende projecten te maken. Plannen werden gemaakt rond Justice League Dark, waaronder John Constantine en Madame Xanadu. En hij maakt een Zatanna-project, een film rond Superman en meer.

Inmiddels zijn we echter drie jaar onderweg en is geen project gerealiseerd. The Hollywood Reporter meldt nu dat Warner Bros. Discovery helemaal niet tevreden is.

Abrams heeft claims gelegd op heel wat DC-personages, maar er is nog niets concreets gemaakt. Dat terwijl er wel 250 miljoen dollar is gegaan in de deal met Abrams en zijn bedrijf.

Voor Warner Bros. Discovery lijkt het bovendien zaak om minder projecten te ontwikkelen, waardoor er misschien wel minder geld gaat naar DC.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische trailer voor nieuwe serie 'Willow' op Disney+!
Series / Nieuws

Epische trailer voor nieuwe serie 'Willow' op Disney+!

Warwick Davis is terug als Willow Ufgood, met ook veel nieuwe gezichten.

Meer dan 30 jaar zijn verstreken sinds Willow Ufgood koningin Bavmorda versloeg en de baby Elora Danan in veiligheid bracht. Maar zijn avonturen zijn nog niet voorbij. Lucasfilm heeft eindelijk de eerste teaser trailer online gezet voor zijn Willow-vervolgserie op Disney+.

In de serie zien we de terugkeer van het titelpersonage terwijl hij een gloednieuwe cast van jonge helden helpt. Warwick Davis is weer te zien in zijn rol als de titulaire tovenaar. Uiteraard is hij veel te zien in de trailer hieronder.

Veel nieuwe gezichten in nieuwe Willow
De echte sterren van de serie blijken zijn nieuwe reisgenoten te zijn. Ruby Cruz wordt het personage Kit, een prinses wiens tweelingbroer plotseling wordt ontvoerd. In een poging hem te redden van kwade krachten, vormt Kit een groep van onwaarschijnlijke krijgers.

Tot die groep behoort met name Willow, die - in de voice-over - waarschuwt voor het gevaar dat voortkomt uit het verstoren van de balans tussen goed en kwaad. Andere rollen komen van Tony Revolori en Erin Kellyman.

Vanaf 30 november moet de serie op Disney+ te zien zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk komt 'Daredevil' naar Disney+ in Nederland
Series / Nieuws

Eindelijk komt 'Daredevil' naar Disney+ in Nederland

Ook Jessica Jones is binnenkort weer te zien voor de Nederlandse fans.

Alweer even geleden moest Netflix vanwege aflopende afspraken de series in de The Defenders-reeks offline halen. In de States zijn de series al even op Disney+ te zien, maar in Nederland blijft het wachten voor de fans.

Nu is duidelijk dat Disney+ Nederland de drie seizoenen van Daredevil van Drew Goddard en met vooral acteur Charlie Cox als Matt Murdock / Daredevil volgende maand online zet. En dat zal op 29 juni zijn, wordt duidelijk via een persbericht.

Op die dag gaan ook de seizoenen van Jessica Jones online. Die serie gaat vooral over Krysten Ritters Jessica Jones en ook nu gaat het om drie seizoenen.

Maar wanneer komt de rest?
Uiteraard bestaat de reeks uit meer series, namelijk uit twee seizoenen over Luke Cage, twee seizoenen over Iron Fist, het cross-over seizoen The Defenders en de spin-off serie The Punisher (twee seizoenen).

Mogelijk verschijnen die seizoenen ook gelijk eind juni op Disney+, maar de kans is groot dat de release een beetje over de tijd wordt uitgesmeerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective' seizoen 4 krijgt Oscarwinnaar als hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'True Detective' seizoen 4 krijgt Oscarwinnaar als hoofdrolspeler

Foster treedt in de voetsporen van hoofdrolspelers als Matthew McConaughey en Mahershala Ali.

Variety weet te melden dat tweevoudig Oscarwinnaar Jodie Foster een van de hoofdrollen zal spelen in het vierde seizoen van HBO-serie True Detective.

De onthulling dat er werd gewerkt aan een nieuw seizoen van de anthology-serie kwam afgelopen maart. Details over de plot werden toen nog geheimgehouden.

Een mysterieuze verdwijning
Nu weten we dat het vierde seizoen zich zal afspelen in de lange duistere winter van Ennis, Alaska, waar zes mannen die een onderzoekstation beheren, mysterieus verdwijnen.

Om de zaak op te lossen, worden rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro ingeschakeld. Ze moeten niet alleen de duistere zaak oplossen, maar ook hun eigen duistere kant confronteren.

Issa López zal dienst doen als scenarist en uitvoerend producent van het nieuwe seizoen én de pilot regisseren. Alan Page Arriage is co-scenarist en tevens producent. Foster, Barry Jenkins, Adele Romanski en Mark Ceryak zijn andere uitvoerend producenten. Het is nog onduidelijk wanneer seizoen 4 te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clive Owen in nieuwe serie van 'Queen's Gambit'-bedenker
Series / Nieuws

Clive Owen in nieuwe serie van 'Queen's Gambit'-bedenker

Owen speelt de iconische detectiev Sam Spade, die we kennen uit de filmklassieker The Maltese Falcon.

AMC Networks heeft de Noord-Amerikaanse rechten bemachtigd van de door Clive Owen (Sin City, Children of Men, Closer) aangevoerde dramaserie Monsieur Spade. De serie wordt deze zomer in Frankrijk opgenomen.

Het project gaat over auteur Dashiel Hammetts iconische detective Sam Spade (Owen), een personage dat we kennen uit de literaire klassieker The Maltese Falcon, die later werd verfilmd met Humphrey Bogart als hoofdrolspeler.

Spade in zijn oude jaren
In deze nieuwe versie zien we hoe Spade zijn gouden jaren doorbrengt in het Zuid-Frankrijk in 1963, jaren na de gebeurtenissen uit The Maltese Falcon. Die rust wordt echter bruut verstoord.

De serie is een creatie van de getalenteerde Scott Frank (The Queen's Gambit) en City on the Hill-showrunner Tom Fantana. De twee zullen produceren en schrijven. Frank regisseert.

Het is nog onduidelijk wanneer Monsieur Spade te streamen zal zijn. En natuurlijk of de serie uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar zal worden gesteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony Pictures gaat nog meer games verfilmen
Series / Nieuws

Sony Pictures gaat nog meer games verfilmen

Na Uncharted en The Last of Us gaan Horizon: Zero Dawn en Gran Turismo naar het kleine scherm.

Sony heeft bevestigd dat drie van hun grootste exclusieve PlayStation-franchises worden omgetoverd tot tv-series.

Tijdens een Q&A tijdens een Sony Business Briefing voor Sony Pictures Entertainment, heeft de groep bevestigd dat er een serie Horizon: Zero Dawn naar Netflix gaat, een God of War gemaakt wordt voor Amazon Prime, en een Gran Turismo-serie eveneens onderweg is naar een nader te bepalen dienst.

Grote game-verfilmingen door Sony
Het nieuws over de God of War-serie werd al in maart onthuld, maar de andere twee projecten zijn nieuwe onthullingen. Alle drie de franchises geven dit jaar nieuwe games uit.

PlayStation Productions zet dus agressieve stappen in de entertainmentsector. Dit jaar was er op het witte doek al succes met de release van de verfilming van de gamefranchise Uncharted. Tom Holland speelde daarin een belangrijke rol.

De nieuwe series zullen deel uitmaken van het bijna voltooide eerste seizoen van HBO's The Last of Us, de tv-serie Twisted Metal met Anthony Mackie in de hoofdrol en de in ontwikkeling zijnde verfilming van Ghost of Tsushima.

Sony zegt dat het momenteel tien projecten in ontwikkeling heeft op basis van PlayStation-franchises, dus we krijgen later nog meer nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maar liefst drie 'Star Wars'-series in 2023
Series / Nieuws

Maar liefst drie 'Star Wars'-series in 2023

Lucasfilm gaat steeds meer series op Disney+ uitbrengen. In 2023 zelfs drie.

In een eerder bericht onthulden we al dat Lucasfilm de serie Star Wars: Skeleton Crew tijdens het Star Wars Celebration-evenement. De serie komt van Jon Watts (Spider-Man: No Way Home), heeft Jude Law (Captain Marvel) in een hoofdrol en verschijnt ergens in 2023.

Ook onthulde Lucasfilm dat het derde seizoen van The Mandalorian in februari 2023 verschijnt, in plaats van het veronderstelde december 2022. Tijdens een korte teaser op Star Wars Celebration werd duidelijk dat Bo-Katan, Grogu en Mando terugkeren en Mando brengt zelfs een bezoekje aan Mandalore.



Het eerste seizoen van Ahsoka moet ook in 2023 verschijnen. De serie met Rosario Dawson lijkt de tweede seizoen in dat jaar te zijn. Verdere details werden niet onthuld.



En dan was er ook nog het nieuws dat er een tweede seizoen komt van Andor, de serie die in augustus start met zijn eerste seizoen. Ook het tweede seizoen zal bestaan uit twaalf afleveringen en verschijnt waarschijnlijk in 2024.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Compleet nieuwe Star Wars-serie onthuld!
Series / Nieuws

Compleet nieuwe Star Wars-serie onthuld!

Disney+ en Lucasfilm gaan aan de slag met Star Wars: Skeleton Crew.

Gisteren was er veel nieuws tijdens het Star Wars Celebration-evenement en dan vooral over de Star Wars-series die op Disney+ gaan verschijnen, in 2022 en verder. Het meest opvallende nieuws was de aankondiging van Star Wars: Skeleton Crew.

In Star Wars: Skeleton Crew zien we Jude Law (Captain Marvel, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) in de hoofdrol. Hij wordt geregisseerd door Jon Watts, bekend van de drie Spider-Man films die hij maakte voor Marvel Studios en Sony Pictures.

Watts verliet enkele weken geleden de v van de film Fantastic Four om voldoende aandacht te hebben voor zijn Star Wars-serie.

Star Wars: Skeleton Crew in 2023
De serie moet in 2023 verschijnen, het jaar dat Ashoka en The Mandalorian seizoen 3 ook verschijnen, en gaat over een groep jonge tieners. Er werd wel onderstreept dat de serie niet bestemd is voor die leeftijdsgroep.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opfrisser nodig voordat je aan 'Stranger Things' seizoen 4 begint?
Series / Nieuws

Opfrisser nodig voordat je aan 'Stranger Things' seizoen 4 begint?

Duik weer helemaal de wereld van Hawkins in en bekijk de recaps van de eerdere seizoenen.

Het laatste seizoen van Stranger Things kwam alweer drie jaar geleden uit, wat het best mogelijk maakt dat jouw kennis van het griezeluniversum een beetje stoffig is. Vrees niet, want hieronder kan je enkele recaps vinden om er weer helemaal in te komen.

Netflix en de makers zelf brachten de recaps naar buiten zonder enige spoilers erin te verwerken. Het lange verhaal duurt maar liefst negen minuten, dus voor de ongeduldige kijkers met een korte aandachtsspanne hebben ze een 'recap van de recap' gemaakt van precies zestig seconden.

Teaser seizoen 4
Volgens de officiële omschrijving van Netflix zal het vierde seizoen zes maanden na de 'Battle of Starcourt' beginnen uit het eerdere seizoen, die heel Hawkins op zijn kop zette. De nasleep ervan weegt zwaar op de bekende vriendengroep en zorgt ervoor dat ze gespleten raken tijdens deze vreemde tijd.

En dan komt er juist nu een nieuw, gruwelijk monster om de hoek kijken dat mogelijk een einde zal brengen aan de terreur, die continu uit 'The Upside Down' komt kruipen. Waarschijnlijk zal daarmee ook het einde van de populaire serie in zicht komen.

Vind hieronder de lange versie van de recap.


En hieronder de kortere versie.


Op vrijdag 27 mei zal het eerste deel van de afleveringen van Stranger Things seizoen 4 online komen. De tweede helft zal volgen op 1 juli
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
She-Hulk krijgt stekelige tegenstander in eigen serie
Series / Nieuws

She-Hulk krijgt stekelige tegenstander in eigen serie

Een obscuur figuur uit het MCU-universum zal waarschijnlijk de vijand worden van She-Hulk.

Met de komst van de nieuwe trailer van She-Hulk: Attorney at Law begint langzaam steeds meer nieuws rond te zoemen over de nieuwe live action-serie. Nu lijkt ook te zijn rondgebazuind wie haar tegenstander gaat worden: Porcupine.

Jennifer Walters, oftewel het alter ego van She-Hulk (Tatiana Maslany) gaat een eigen MCU-serie krijgen, waarbij waarschijnlijk een grote bende aan nieuwe personages gaat worden geïntroduceerd. Daarbij hoort, volgens een rapportage van Cosmic Circus, haar tegenstander Porcupine.

Stekels
Porcupine is een obscuur personage uit de stripboeken van Marvel en is nog niet gesignaleerd in de live action-films. Het personage is bedacht door Stan Lee en Don Heck in Tales to Astonish #48 in 1963 en was in de eerste plaats een krankzinnige wetenschapper.

Porcupine heeft nogal een bizarre naam, wat in het Nederlands 'stekelvarken' betekent. De naam zou zijn voortgekomen uit het pak van de wetenschapper, dat gemaakt is van stekels (zoals bij, inderdaad, een stekelvarken).

De verwachting is dat She-Hulk: Attorney at Law op 15 augustus te zien zal zijn op Disney+, samen met haar geduchte en stekelige vijand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action serie 'Speed Racer' in de maak voor Apple TV+
Series / Nieuws

Live-action serie 'Speed Racer' in de maak voor Apple TV+

In 2008 werd de anime al eens verfilmd, met weinig succes...

Streramingdienst Apple TV+ werkt samen met productiemaatschappij Bad Robot van J.J. Abrams en Warner Bros. Television aan een peperdure live-action serie gebaseerd op de beroemde anime Speed Racer.

De scenario's van de serie worden momenteel geschreven door Hiram Martinez, die we kennen van Snowpiercer en Ron Fitzgerald, die meeschreef aan Westworld.

Een nieuwe insteek
De nieuwe live-action versie zal visueel en qua toon zeer trouw blijven aan de oorspronkelijke mangareeks uit de jaren '60. Momenteel worden er meerdere schrijvers ingehuurd om mee te werken aan de show. Martinez en Fitzgerald doen beiden dienst als showrunner.

In 2008 werd er al eens een live-action Speed Racer-film gemaakt door de Wachowskis (die we kennen van de Matrix-films), maar die flopte genadeloos. Hoofdrolspelers waren indertijd Emile Hirsch, Susan Sarandon, John Goodman en Matthew Fox. Deze serie heeft overigens geen enkel connectie met die film.

Het is onduidelijk wanneer Speed Racer precies naar Apple TV+ komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.