'Black Panther'-uitblinker verlaat als lead nieuwe Apple TV Plus-serie

'Black Panther'-actrice verlaat Apple-serie

Lupita Nyong'o, bekend van 'Black Panther', laat plots Natalie Portman als tegenspeelster hangen.

Mitchell van Vuren, 27 mei 2022 16:41

Lupita Nyong’o heeft naamsbekendheid verworven onder miljoenen Marvel-fans als Nakia, maar ze heeft zichzelf minder populair gemaakt door plots een streep te zetten door haar hoofdrol in de Apple Tv Plus-serie Lady in the Lake.
Voordat ze haar rol kreeg in Black Panther was Nyong’o al druk bezig in Hollywood. Zij speelde onder meer in 12 Years A Slave als Patsey, waarvoor zij veelvuldig bekroond is. Hiervoor kreeg ze zelfs een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol!

Ook is zij te zien geweest in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens, en heeft ze de stem van Raksha ingesproken voor de live-action-remake van Disney’s The Jungle Book.

Geen ‘Lady’ in de ‘Lake’
Recentelijk heeft de rijzende ster dus besloten niet langer te spelen in Lady in the Lake, waarvan Natalie Portman haar tegenspeler en de producent van de serie is. Ook zullen in de serie Y'Lan Noel, Mikey Madison en Brett Gelman te vinden zijn.

Het verhaal is geadapteerd van een boek van Laura Lippman uit 2019 en zal gaan over de ontmoeting tussen een witte huisvrouw/journaliste (Portman) en een zwarte activiste (Nyong’o) in Baltimore.

De filmmakers zijn nu druk op zoek naar een vervangende actrice, aangezien de productie al is begonnen. Redenen waarom ze is gestopt zijn nog niet bekendgemaakt. Mogelijk dat de aankomende, emotionele release van Black Panther: Wakanda Forever een rol speelt met het oog op de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman?

Bron: Comicbook

Lees meer over: lady in the lake, natalie portman, Lupita Nyongo, black panther, twelve years a slave

Populair nieuws