Fans van 'Moon Knight' zijn enorm teleurgesteld

Fans van 'Moon Knight' zijn enorm teleurgesteld

Moon Knight brengt niet het bloed en grove geweld waar fans op rekenden.

Jim Pedd, 2 juni 2022 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de weken voor de release van de serie Moon Knight, voerde Marvel-baas Kevin Feige de hype flink op. Hij omschreef de serie als "luid en bruut" en zei dat het een toonverandering voor het Marvel Cinematic Universe zou zijn.
Dat niet alleen, ook zou Moon Knight heel wat geweld laten zien. Maar nu de serie voorbij is, debatteren fans op Reddit over de vraag of Moon Knight nou echt wel zo bruut was.

Moon Knight en geweld
De relatie tussen Steven Grant en Marc Spector werd in de serie Moon Knight vooral als een gek koppel behandeld. Oscar Isaac schijnt zelfs inspiratie gehaald te hebben uit Britse komedieseries om Steven neer te zetten als een amusant timide figuur.

Ook lijken fans van mening dat de vechtscènes in Moon Knight bepaald niet anders zijn dan de rest van het MCU. Ze lijken vooral op de film Captain America: The Winter Soldier, en dus niet op Netflix/Marvel-series als Daredevil of The Punisher.

Tegelijk wijzen sommige MCU-fans erop dat "duister" niet per se gelijk staat aan bloed en gruwelijk geweld. De serie verkent wel onderwerpen rond mentale gezondheid en kindermisbruik. Ook zien we meer over het brute verleden van Steven en duikt Moon Knight in zelfmoordgedachten.
Bron: WGTC

Lees meer over: Moon Knight, MCU, Marvel Studios, DIsney Plus

Populair nieuws