Sir Alec Guiness weer tot leven gebracht als Obi-Wan Kenobi in deepfake-video

Alec Guiness in deepfake-video als Obi-Wan kenobi

In de deepfake wordt Ewan McGregor door zijn voorganger als Obi-Wan vervangen in de Disney Plus-serie. Wie doet het beter?

Mitchell van Vuren, 8 juni 2022 om 11:57

In de populaire Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi wordt de Jedi-meester gespeeld door Ewan McGregor, maar in de originals werd deze rol vervuld door de inmiddels overleden acteur sir Alec Guinness. Een creatieve Star Wars-fan ging aan de slag en plakte het hoofd van Guinness over dat van McGregor heen.
Alec Guiness was een bekende acteur uit de vorige eeuw, die in veel beroemde filmklassiekers heeft gespeeld. Hij schitterde in onder andere Lawrence of Arabia, Murder by Death en Doctor Zhivago. Maar hij bereikte misschien nog wel het grootste publiek met zijn rol als Obi-Wan Kenobi in de originele trilogie van Star Wars.

Het overlijden van Guinness in 2000 was een trieste gebeurtenis, maar logischerwijs kon hij door zijn hoge leeftijd niet de jongere Obi-Wan vertolken in de prequels. Dit gebeurde dan ook door Ewan McGregor, die nu ook in de nieuwe serie van Disney te vinden is.

Deepfake vergelijkt de twee acteurs
De YouTuber ‘stryder HD’ maakte al eerder deepfakes, waarbij hij Keanu Reeves en Millie Bobby Brown in sequenties uit Star Wars plakte. Nu volgt het echte werk, waarbij hij de overleden Guiness het werk van McGregor laat overnemen.

Zie de video hieronder en bepaal zelf wie het beter doet!

Bron: Comic Book

Lees meer over: star wars, deepfake, disney plus, obi wan kenobi, ewan mcgregor, alec guiness

Populair nieuws