search

Ons nieuws van woensdag 8 juni 2022

HBO-hit 'Tokyo Vice' krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

HBO-hit 'Tokyo Vice' krijgt een tweede seizoen!

De serie met Ansel Elgort en Ken Watanabe werd door zowel critici als publiek lovend ontvangen.

HBO Max heeft onthuld dat de door Michael Mann (Heat, Collateral) geproduceerde serie Tokyo Vice officieel een tweede seizoen krijgt!

Ansel Elgort (Baby Driver) en Ken Watanabe (The Last Samurai) spelen de hoofdrollen in de serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jake Adelstein, een Amerikaan die lange tijd voor een grote Japanse krant werkte en met name schreef over het werk van de Tokyo Metropolitan Police.

Lof en twijfel
HBO Max gaf de acht afleveringen van de serie in april en mei vrij en kon rekenen op lovende recensies. Er waren wel wat vraagtekens over de casting van de omstreden Elgort en twijfels over de 'ware gebeurtenissen' die de serie aanstipt.

Sarah Aubrey, hoofd van de originele series bij HBO Max zei het volgende over het tweede seizoen van Tokyo Vice:

"We kunnen niet wachten om de fans van deze serie een nieuw seizoen te geven. Het intrigerende en spannende misdaadverhaal in een van de mooiste steden van de wereld wordt voortgezet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste indruk 'Ms. Marvel'
Series / Featured

Eerste indruk 'Ms. Marvel'

In de nieuwe Marvel-serie is het nog even zoeken naar een goede balans tussen het schreeuwerige uiterlijk en de dramatische inhoud.

Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Iman Vellani (Kamala Khan / Ms. Marvel), Matt Lintz (Bruno Carrelli), Yasmeen Fletcher (Nakia Bahadir), Zenobia Shroff (Muneeba Khan), Mohan Kapur (Yusuf Khan), e.a. | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2022

De eerste aflevering van Ms. Marvel opent met een beknopte samenvatting over de Avengers, die afkomstig blijkt van een podcast. De Disney+-serie gaat namelijk meer over de superheldencultuur dan om de superhelden zelf. De hoofdrol is voor de dromerige zestienjarige Kamala Khan, die helemaal gek is van Captain Marvel. Kamala moet en zal met haar goede vriend Bruno naar AvengerCon gaan om daar de prijs voor beste kostuum (uiteraard Captain Marvel) in de wacht te slepen. Eén probleem: haar conservatieve ouders keuren dit plan niet goed.

Ms. Marvel poogt stilistisch zo goed mogelijk aansluiting te vinden bij het publiek van TikTok, YouTube en Instagram en doet dat met snelle humor, felgekleurde beelden en een vlotte montage. De eerste aflevering houdt het lekker luchtig en snel, met ongemakkelijke tienerhumor "“ zoals een goed gesprek met de decaan "“ en natuurlijk zo veel mogelijk verwijzingen naar strips, films en videogames. Kamala is zelf een begenadigd tekenaar en dus worden haar illustraties geregeld tot leven gewekt. Alsof haar droomwereld nodig is om de saaie realiteit behapbaar te maken.

Onder de ietwat schreeuwerige stijl vertelt Ms. Marvel het verhaal van een tienermeisje dat zich moeilijk kan ontworstelen aan haar beschermende ouders. Een ander thema dat wordt aangesneden is Kamala's conservatief-islamitische achtergrond. Zo moeten haar ouders niets hebben van de in veel te strakke pakjes verkleedde cosplayers en weegt voor hen de rol van de man net wat zwaarder dan die van de vrouw. Kamala's broer is thuis dan ook overduidelijk het lievelingetje.

Deze thema's kunnen Ms. Marvel een serieuze laag bieden, dat komt nog niet helemaal lekker naar voren. Misschien komt dat nog in de volgende afleveringen, maar vooralsnog lijkt het credo liever de lach dan de diepgang. Deze nieuwe Marvel-serie van Disney+ heeft potentie, maar er moet wel een betere balans komen tussen het schreeuwerige uiterlijk en de dramatische inhoud. Er zijn nog vijf afleveringen om die balans te bereiken en dieper in het materiaal te duiken.

Ms. Marvel is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peacock de moeite waard? Een streamingdienst met een divers GRATIS aanbod
Series / Streaming-diensten

Peacock de moeite waard? Een streamingdienst met een divers GRATIS aanbod

Peacock is al een bekende gratis dienst in de VS, en wordt gestaag groter in Europa.

Peacock biedt een kwalitatief, en vooral een gratis, alternatief op grote VOD-diensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video. Door het vertonen van reclames kunnen zij namelijk hun dienst kosteloos aanbieden. Wij nemen een kijkje bij Peacock, die een erg divers aanbod heeft aan films, series en televisieprogramma's. De moeite waard?

Peacock werd opgezet als VOD-platform door NBCUniversal, waarbij de naam verwijst naar het logo van de zender NBC. Het is dus ook logisch dat er veel content van NBC landt op het platform en het dus qua programmering dus soms ook veel lijkt op een zender met live uitzendingen en reality tv.

De dienst wordt tot nu toe nog niet aangeboden in Nederland, dus let wel op dat je met een VPN moet werken om hun content te bekijken. Maar, dat kan dan wel gratis tot een zekere hoogte. Sommige content blijft nog steeds achter de betaalmuur staan voor kijkers met Peacock Premium.

Wat is er allemaal te vinden?
De dienst heeft een paar bekende en waarschijnlijk ook duur verkregen titels in hun assortiment staan. The Northman is er bijvoorbeeld nu al te streamen, net als de series The Office, Yellowstone, Psych, Downton Abbey en Two and a Half Man.

Het aanbod sluit dus perfect aan op de doorsnee Amerikaanse zender met kwaliteitsseries, maar heeft ook enkele interessante originals om te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan Bel Air en Killing It. De lijst gaat maar door, en dan zijn we nog niet eens echt aan de gratis films begonnen…

Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote hit 'Sweet Tooth' onthult eerste beelden van seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Grote hit 'Sweet Tooth' onthult eerste beelden van seizoen 2

Sweet Tooth keert hopelijk zo snel mogelijk weer terug op Netflix met nieuwe afleveringen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als onderdeel van de inmiddels jaarlijkse Geeked Week, heeft Netflix een eerste blik op Sweet Tooth seizoen 2 online gezet. De serie is een verfilming van de gelijknamige comics van Jeff Lemire.

De opnames van Sweet Tooth seizoen 2 zijn naar verluidt deze zomer afgerond. We weten nog niet wanneer het nieuwe seizoen precies van start gaat op Netflix.

Sweet Tooth seizoen 2
Sweet Tooth zelf, Christian Convery, verscheen afgelopen jaar tijdens het DC FanDome en hintte toen op de komst van nieuwe afleveringen. Hij zei: "ik weet dat ik echt sta te springen om erachter te komen wat de nieuwe afleveringen ons brengen. Maar ik hoop vooral dat het goed gaat met Bobby, want hij is echt het liefste wezen van de wereld, vind je niet?"

Het eerste seizoen van Sweet Tooth werd enorm goed ontvangen. Op RottenTomatoes scoort de serie 98% en is het daarmee een van de best ontvangen series van Netflix.

Sweet Tooth speelt zich af in een wereld waarin een virus grote delen van de mensheid uitgeroeid heeft. De mensen die overgebleven zijn, leven nu in een wereld waarin hybrides, kinderen met deels dierlijke kenmerken, bestaan.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedstollende Netflix-serie 'Alice in Borderland' keert eindelijk terug!
Series / Foto's

Bloedstollende Netflix-serie 'Alice in Borderland' keert eindelijk terug!

Alice in Borderland was een van de grootste hits die Netflix ons bracht de afgelopen jaren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alice in Borderland is er bijna klaar voor om zijn tweede seizoen te lanceren. Vandaag heeft Netflix voor het eerst in lange tijd iets vrijgegeven van het nieuwe seizoen van de hitserie!

Dat gebeurde - uiteraard - tijdens het Geeked Week evenement. Dus, mocht je willen, kan je onderaan dit bericht de eerste foto's zien van het tweede seizoen van Alice in Borderland!

Alice in Borderland-foto's
Er zijn drie foto's van Alice in Borderland seizoen 2 vrijgegeven. Zoals te verwachten viel, focussen ze vooral op Ryohei Arisu en Yuzuha Usagi. Usagi heeft een wild nieuw kostuum aan en Arisu ziet er geschokt uit door iets dat niet in beeld te zien is.

Op een laatste foto is het stel samen te zien en bedenken ze hun volgende grote strategie.

Wanneer het tweede seizoen van Alice in Borderland te zien is weten we nog niet.

Netflix kwam met de bestelling voor het tweede seizoen, slechts twee weken na de lancering van de eerste reeks afleveringen. De eerste acht afleveringen werd met groot succes gelanceerd.

In Alice in Borderland volgen we Ryohei en zijn vrienden die proberen te overleven in een gruwelijke bizarre andere wereld.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer nieuwe serie 'The Walking Dead'-ster
Series / Trailer

Eerste trailer nieuwe serie 'The Walking Dead'-ster

Andrew Lincoln is straks te zien in een heel nieuwe horrorserie die je op Netflix kan bingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Andrew Lincoln opent samen met Guillermo del Toro een Cabinet of Curiosities. De The Walking Dead-acteur keert terug naar televisie in de eerste teaser trailer voor Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities.

In eerste instantie noemde Netflix deze anthologie-horrorserie Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight, maar de titel is nu dus veranderd.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities-trailer
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities wordt door Netflix omschreven als "een verzameling van nooit eerder vertoonde en genre-definiërende verhalen die onze traditionele noties van horror op z'n kop moeten zetten."

In Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities speelt Lincoln tegenover Essie Davis, in een van de "8 bloedstollende verhalen" van Jennifer Kent. De trailer werd door Netflix onthuld tijdens Geeked Week, een evenement waarin de streamingdienst heel veel nieuwe beelden van films en series onthult.

De trailer laat kleine stukken van acht sinistere verhalen zien, die verteld worden door de meest geprezen horrormakers van deze tijd, waaronder Panos Cosmatos (Mandy), David Prior (The Empty Man), Vincenzo Natali (Splice), Keith Thomas (The Vigil), Catherine Hardwicke (Twilight) en Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone at Night).





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wint met gemak van grootste hit van Disney+
Series / Nieuws

Netflix wint met gemak van grootste hit van Disney+

Stranger Things verslaat de nieuwe megahit van Disney+, Obi-Wan Kenobi, en hoe.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is geen houden aan bij Stranger Things. De serie keerde op 27 mei terug met zijn vierde seizoen op Netflix en nam de wereld over.

Iedereen wist natuurlijk al dat Stranger Things populair is en zou zijn. De serie breekt nu meer records met de nieuwste reeks afleveringen. Het openingsweekend was voldoende op Obi-Wan Kenobi te verslaan, wat de best presterende originele serie van Disney+ ooit is.

Stranger Things
Nielsen meldt dat Stranger Things een bizarre 5,1 miljard minuten gekeken werd in de eerste drie dagen nadat het vierde seizoen op Netflix gelanceerd werd.

Dat is genoeg voor het grootste streamingdebuut in meer dan twee (!) jaar. Obi-Wan Kenobi deed het ook indrukwekkend, maar haalde de prestatie van Stranger Things bij lange na niet en strandde op 4,1 miljard minuten.

Tegelijk is het wel de moeite waard om op te merken dat Stranger Things meer afleveringen had. Er waren zeven afleveringen, en natuurlijk drie voorgaande seizoenen. Obi-Wan Kenobi debuteerde met slechts twee afleveringen, beide korter dan de meeste toevoegingen aan het seizoen van Stranger Things.

Mocht het aantal afleveringen hetzelfde zijn geweest, was er mogelijk geen winst voor Stranger Things.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Disney+-serie 'Ms. Marvel': Kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies Disney+-serie 'Ms. Marvel': Kijken of skippen?

De nieuwe toevoeging aan het MCU gaat van start; is het wat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ms. Marvel is te zien op Disney+. Eindelijk weten we hoe critici naar de nieuwe toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe beoordelen.

De serie Ms. Marvel lanceert het nieuwe personage met de naam die je dankzij de titel al kent. Zij wordt gespeeld door Iman Vellani, en die doet dat met verve. Haar personage is vooral fan van superhelden als Captain Marvel, dus zodra ze zelf krachten blijkt te hebben, wordt haar leven voor altijd veranderd.

Ms. Marvel-recensies
We doen een greep uit de recensies van Ms. Marvel.

Fox 10 Phoenix: "Een winnende tienerserie, die zo meeslepend is, dat het de moeite van het kijken waard is, zelfs als er geen superhelden in zouden zitten."

Gadgets360: "Met liefde voor Bollywood en Scott Pilgrim, is Ms. Marvel klaar voor haar close-up."

The Verge: "Als je kijkt naar Ms. Marvel, krijg je het gevoel dat dit het soort project is wat de Marvel-bazen wilden voor Disney+: een verhaal waar weinig huiswerk voor nodig is, en past binnen de merkbrede multimedia verspreiding van een personage."

Flickering Myth: "Een van de leukste en meest opvallende toevoegingen aan het MCU in heel wat tijd."

The Lamplight Review: "Het is moeilijk om niet van Kamala Khan te houden in de vroege afleveringen van deze enorm schattige, gestileerde coming-of-age komedie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CrunchyRoll de moeite waarde? Een (deels) gratis streamingdienst voor animefans
Series / Streaming-diensten

CrunchyRoll de moeite waarde? Een (deels) gratis streamingdienst voor animefans

Deze dienst bedient animeliefhebbers niet alleen met series, maar ook met alle manga's en games die elke animefan maar wenst.

We nemen een kijkje bij een kleinere streamingdienst dan de bekende kliek van Disney+, Netflix en HBO Max om eens goed uit te zoeken wat de gratis alternatieven zijn op deze grote spelers. Nu is CrunchyRoll aan de beurt, een niche streamingdienst voor specifiek animefans, maar wel met heel veel aanbod. De moeite waard?

Voor animefans zijn er veel websites waar ze hun content vanaf moeten halen, aangezien veel reguliere streamingdiensten maar weinig animatiefilms en -series hebben. Netflix maakt hier gestaag een inhaalslag op met ook live action-adaptaties van bekende films, maar eigenlijk kan de grote partij niet op tegen de kleine speler CrunchyRoll.

Op CrunchyRoll vind je namelijk niet enkel animefilms en -series, maar ook allerlei soorten nieuwtjes over videogames, manga en verdere contentsoorten met betrekking tot het genre. Ook staat het van origine Amerikaanse platform op de 2022 Anime Expo in de VS, waar zij een paar grote releases gaat aankondigen op het platform en vertoningen heeft van onder andere My Hero Academia en Chainsaw Man.

Het platform bevat veel gratis content, maar voor de echte liefhebbers is er ook een betaald abonnement met extra veel materiaal.

Wat is er op de streamingdienst te vinden?
Nu staan er al enkele grote namen op het platform, die eke animefan bekend in de oren klinken. Voor beginners is er dus ook voldoende te halen. Denk aan titels als Attack on Titan, Steins;Gate, One Piece, Spy x Family en Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Ook heeft de dienst recentelijk bekend gemaakt wat er binnenkort allemaal zal gaan verschijnen in hun catalogus, waaronder Shine On! Bakumatsu Bad Boys! en het vijfde seizoen van My Hero Academia.

Veel om uit te kiezen dus voor geïnteresseerden in Japanse animatieseries (en ook anime uit andere regio's!), voor zowel beginners als gewinterde kijkers.

Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy the Vampire Slayer' meets 'Killing Eve' in aankomende Netflix-serie
Series / Nieuws

'Buffy the Vampire Slayer' meets 'Killing Eve' in aankomende Netflix-serie

Het thema van de tienervampieren kennen we wel, maar nog niet zoals de vampieren in 'First Kill'...

De titel van de nieuwe Netflix-serie First Kill lijkt eenduidig, als het een serie zou zijn geweest die enkel draait om vampiers en vampierjagers. Maar als er meer blijkt te zijn dan haat tussen twee tienermeisjes, die uit deze twee verschillende kampen komen, krijgt de serie snel een romantisch tintje.

Het plot van de serie is gebaseerd op een kort verhaal van Victoria Schwab, die tevens de producent en schrijfster is van de serie. In de eerste plaats werd het verhaal gepubliceerd in de verhalenbundel Vampires Never Get Old: Tales with Fresh Bite.

Nu heeft Netflix de productie van de serie doorgezet over het onwaarschijnlijke koppel, dat op 10 juni uit zal komen op het VOD-platform. In de serie spelen Sarah Catherine Hook (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) als tienervampier Juliette en Imani Lewis (Vampires vs. the Bronx) als vampierjager Calliope.

Synopsis
De synopsis van de nieuwe serie luidt als volgt: "Wanneer de tijd gekomen is voor tienervampier Juliette om haar eerste 'kill' te maken om haar plek in de gelederen in te nemen van haar familie, zet zij haar zinnen op een nieuw meisje in de buurt, Calliope. Maar tot Juliette's verbazing is Calliope een vampierjager… Ze vinden elkaar niet zo makkelijk om te doden, maar, des te erger, nog makkelijker om voor te vallen…"

Is jouw dorst gewekt? Kijk hieronder de trailer van de serie, die op 10 juni uitkomt op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Details op straat van seizoen 2 'Sex and the City'-spin-off 'And Just Like That'
Series / Nieuws

Details op straat van seizoen 2 'Sex and the City'-spin-off 'And Just Like That'

Het tweede seizoen van de spin-off belooft nog sappiger te worden dan de eerste.

In een interview met Variety laat de showrunner Michael Patrick King van And Just Like That de eerste details doorschemeren over het tweede seizoen van de spin-off. En de kogel is door de kerk: volgens hem zijn Carrie en Samantha nog steeds aan het appen!

In 2021 werd Sex and the City nieuw leven ingeblazen door Michael Patrick King en een deel van de oude cast met de spin-off And Just Like That. We volgen Carrie, Miranda en Charlotte weer tijdens hun leventje in de New York, maar dan wel op oudere leeftijd.

Samantha zit er helaas niet meer tussen, aangezien Kim Cattrall niet langer de rol wilt vertolken. In de nieuwe serie is dat probleem slim opgelost door de personages steeds met Samantha te laten appen, zodat zij toch nog een beetje in de serie zit.

Details over het nieuwe seizoen
Tijdens het interview liet King weten dat in oktober 2022 de opnames zullen plaatsvinden, zodat rond de zomer van 2023 de serie te zien zal zijn op HBO Max.

Het nieuwe seizoen belooft weer veel van het bekende drama uit de originele serie tentoon te spreiden. Het eerdere seizoen is nu te vinden op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote kans dat 'Stranger Things' meest bekeken Engelse Netflix-serie ooit wordt
Series / Nieuws

Grote kans dat 'Stranger Things' meest bekeken Engelse Netflix-serie ooit wordt

Zal 'Squid Game' van de troon worden gestoten als 'Meest Bekeken Serie'?

Stranger Things staat de afgelopen dagen te vlammen bovenaan alle kijkcijferlijsten, en laat veel van de concurrerende series voor de titel 'Best Bekeken Engelstalige Netflix-serie' links liggen. Zal de serie dan echt die titel gaan pakken na het uitkomen van het tweede deel van seizoen 4?

In de race zit verder Bridgerton, met een voortreffelijke score van 625 miljoen kijkuren voor seizoen 1 en 656 miljoen kijkuren voor seizoen 2. Maar Stranger Things zit deze serie nu al op de hielen met 621.80 miljoen kijkuren voor de eerste helft van seizoen 4.

Ook de Shonda Rhimes-serie wordt verslagen voor de titel 'Meest bekeken uren tijdens een weekendpremière '. Waar de eerdergenoemde serie een formidabel getal van 286.79 miljoen kijkuren mag presenteren, piekt Stranger Things eroverheen met een totaal van 335.01 kijkuren.

Zal voor Squid Game het spel afgelopen zijn?
Het zijn bizarre aantallen, maar wacht maar tot je hoort hoe weinig kans Stranger Things maakt ten opzichte van Squid Game. Waar Stranger Things een behoorlijke kans maakt de titel van 'Meest Bekeken Engelstalige Netflix-Serie' mee naar huis te nemen, ligt zij nog steeds verder achter het volledige aantal van de Zuid-Koreaanse serie voor de titel van 'Meest Bekeken Netflix-serie': 1.6 miljard wereldwijd!

Na 1 juli zal het tweede deel van de griezelserie online komen en zal de strijd worden geslecht voor in ieder geval de Engelstalige titel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sir Alec Guiness weer tot leven gebracht als Obi-Wan Kenobi in deepfake-video
Series / Nieuws

Sir Alec Guiness weer tot leven gebracht als Obi-Wan Kenobi in deepfake-video

In de deepfake wordt Ewan McGregor door zijn voorganger als Obi-Wan vervangen in de Disney Plus-serie. Wie doet het beter?

In de populaire Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi wordt de Jedi-meester gespeeld door Ewan McGregor, maar in de originals werd deze rol vervuld door de inmiddels overleden acteur sir Alec Guinness. Een creatieve Star Wars-fan ging aan de slag en plakte het hoofd van Guinness over dat van McGregor heen.

Alec Guiness was een bekende acteur uit de vorige eeuw, die in veel beroemde filmklassiekers heeft gespeeld. Hij schitterde in onder andere Lawrence of Arabia, Murder by Death en Doctor Zhivago. Maar hij bereikte misschien nog wel het grootste publiek met zijn rol als Obi-Wan Kenobi in de originele trilogie van Star Wars.

Het overlijden van Guinness in 2000 was een trieste gebeurtenis, maar logischerwijs kon hij door zijn hoge leeftijd niet de jongere Obi-Wan vertolken in de prequels. Dit gebeurde dan ook door Ewan McGregor, die nu ook in de nieuwe serie van Disney te vinden is.

Deepfake vergelijkt de twee acteurs
De YouTuber 'stryder HD' maakte al eerder deepfakes, waarbij hij Keanu Reeves en Millie Bobby Brown in sequenties uit Star Wars plakte. Nu volgt het echte werk, waarbij hij de overleden Guiness het werk van McGregor laat overnemen.

Zie de video hieronder en bepaal zelf wie het beter doet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Giancarlo Esposito over Moff Gideon in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Giancarlo Esposito over Moff Gideon in 'The Mandalorian' seizoen 3

Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito heeft het over de toekomst van zijn personage in The Mandalorian seizoen 3.

Aan het einde van The Mandalorian seizoen 3 zagen we hoe de ooit zo machtige Moff Gideon verslagen werd. Maar wat gebeurt er nu met hem? Acteur Giancarlo Esposito heeft wel een idee.

Nadat het Moff Gideon lukte om Grogu te gijzelen in The Mandalorian seizoen 2, trokken onder andere Din Djarin (Pedro Pascal) en Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) eropuit om Baby Yoda te redden. Met een beetje hulp van de Jedi Luke Skywalker slaagde deze missie, met alle gevolgen van dien voor het door Giancarlo Esposito gespeelde personage.

Moff Gideon in The Mandalorian seizoen 3
In een recent interview met ET geeft Esposito een hint over het lot van zijn personage, en wat we in het aankomende seizoen nog van de schurk kunnen verwachten:

"Ja, het wordt aangenomen dat hij achter de tralies zit. Ik denk dat er een kans is dat we hem zien ontsnappen van de ketenen die hem binden. We willen een man zien die een mastermind is en die een idee heeft over de toekomst zoals geen ander. En dus willen we weten wat dat is, en of dat goed of slecht is."

Als voormalig eigenaar van de Darksaber, die nu in het bezit is van Din Djarin zelf, lijkt Moff Gideon een te machtig personage om zomaar af te schrijven. Verwacht dus niet dat we het laatste van hem aan de top hebben gezien in The Mandalorian.

Seizoen 3 van The Mandalorian staat op de planning voor een begin 2023-release.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'The Midnight Club' gelinkt aan Mike Flanagans eerder werk?
Series / Nieuws

Is 'The Midnight Club' gelinkt aan Mike Flanagans eerder werk?

Onlangs zagen we de eerste trailer van The Midnight Club, en nu vragen we ons af of de serie gelinkt is aan het eerdere werk van maker Mike Flanagan.

Mike Flanagan heeft de afgelopen jaren het hart van veel horrorfans veroverd door constant kwalitatief goede projecten uit te brengen. Van tv-series tot films, Flanagan produceert het allemaal op rap tempo. Zijn volgende project is nabij.

We hebben het hier natuurlijk over The Midnight Club, de horrorserie waarvan we onlangs de eerste trailer zagen. Nu vragen velen zich vast af: heeft deze nieuwe Netflix-serie iets met het eerdere werk van Mike Flanagan te maken?

The Midnight Club op Netflix
The Midnight Club gaat over een groep terminaal zieke jonge mensen die de tijd door brengen door elkaar spannende verhalen te vertellen in het donker. Wanneer ze een pact maken dat de eerste van hen die sterft de anderen probeert te bereiken na zijn dood, beginnen rare gebeurtenissen plaats te vinden.

Hoewel The Midnight Club verschillende acteurs deelt met Mike Flanagans vorige werk, Midnight Mass, lijkt het onwaarschijnlijk dat beide series daadwerkelijk aan elkaar gelinkt zijn. Twee andere projecten van Flanagan - The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor - deelden namelijk ook niet meer dan een deel van de naam en enkele acteurs.

Over het algemeen zijn Flanagans series anthologieseries die niets met elkaar te maken hebben op het gebied van verhaal, hoewel acteurs en muziek verdeeld over de series soms wél herkenbaar zullen zijn.

The Midnight Club verschijnt 7 oktober op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende score voor 'Ms. Marvel' op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Indrukwekkende score voor 'Ms. Marvel' op Rotten Tomatoes

De eerste aflevering van Ms. Marvel staat online, en de serie wordt nu al goed ontvangen.

De aftrap van Ms. Marvel op Disney Plus heeft plaatsgevonden. Ondanks dat veel Marvel-fans niet zeker waren over de serie, lijkt het een succes te worden. De première is bij fans in ieder geval goed gevallen.

Check bijvoorbeeld de Rotten Tomatoes-score van Ms. Marvel, die op het moment van schrijven op 97 procent staat van critici en een publieksscore van 94 procent. Dat zijn indrukwekkende cijfers.

Ms. Marvel op Disney Plus
De eerste aflevering van een totaal van zes Ms. Marvel-afleveringen staat dus sinds woensdag 8 juni op Disney Plus. Veel fans waren onzeker over de serie toen deze enkele jaren geleden aangekondigd werd, aangezien ze twijfelden of Kamala Khan een eigen serie kan dragen. Dat lijkt vooralsnog te werken.

Het is nog vroeg, maar Ms. Marvel lijkt dus een succes te worden. Zo kort na Moon Knight zal Marvel dit jaar tot nu toe als een succes bestempelen op het gebied van series.

Maar laten we vooral niet te vroeg oordelen, want er zijn nog vijf afleveringen van Ms. Marvel te gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' seizoen 3 beter en duisterder dan ooit
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 3 beter en duisterder dan ooit

Meerdere The Mandalorian-sterren hebben aangegeven dat we hoge verwachtingen mogen scheppen voor het derde seizoen van de serie.

Pedro Pascal, Carl Weathers, Katee Sackhoff en andere acteurs hebben aangegeven dat The Mandalorian seizoen 3 beter, duisterder en compacter dan seizoen 2 gaat worden.

Dat belooft veel goeds voor het derde seizoen van The Mandalorian. Veel weten we nog niet over het verhaal van The Mandalorian seizoen 3, behalve dan dat het op zal pakken na de gebeurtenissen uit The Book of Boba Fett, waarin we Din Djarin herenigd zagen worden met zijn kleine groene vriend Grogu.

The Mandalorian seizoen 3
Nu hebben verschillende acteurs zich uitgelaten over The Mandalorian seizoen 3. Zo zei Pedro Pascal, die het hoofdpersonage speelt, het volgende: "Het is nog beter dan de vorige. Ik durf veilig te zeggen dat je ervan gaat houden."

Carl Weathers, die naast zijn rol als Greef Karga in The Mandalorian ook afleveringen zal regisseren, stemt met zijn mede-acteur in. Hij zegt dat The Mandalorian seizoen "voller" is en "een stuk meer gewicht" heeft. "Het is zo compact met veel actie maar ook met veel karakter."

Katee Sackhoff, de actrice van Bo-Katan Kryze, zegt dat de "vibe" van The Mandalorian seizoen 3 "duister" is. Giancarlo Esposito, die Moff Gideaon speelt, noemt het seizoen "langer dan ooit."

De verwachtingen zijn dus groot. The Mandalorian seizoen 3 verschijnt begin 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo griezelig is Hawkins niet volgens achter-de-schermen-clip 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Zo griezelig is Hawkins niet volgens achter-de-schermen-clip 'Stranger Things'

Benieuwd hoe een opnamedag met de castleden van 'Stranger Things' eruitziet?

De cast van Stranger Things neemt in deze 'behind the scenes'-video kijkers mee tijdens een opnamedag van het vierde seizoen van de serie. In deze mini-documentaire van Netflix volgen we meerdere bekenden gezichten van aankomst tot make-up tot het grote moment voor de camera.

Het vierde seizoen van Stranger Things heeft het Netflix-publiek flink wakker geschud, en men kijkt verwachtingsvol uit naar de tweede helft van het seizoen. Nu geven de filmmakers een kijkje achter de schermen met een korte video over de opnames van het seizoen.

De video werd online gezet op Twitter door het officiële account van Stranger Things. In een kleine zeven minuten wordt getoond dat het in Hawkins ook een gezellige boel kan zijn.

Het doen en laten van de cast op de set
Aan het begin van de dag komen als eerste Millie Bobby Brown, Gatan Matarazzo en Caleb McLaughlin langs om in de make-up te worden gezet. Vervolgens is Matarazzo kort aan de beurt en gaan we gauw langs bij de set om te gaan starten met filmen. Ook introduceert Noah Schnapp nieuwkomer Eduardo Franco. En nog veel meer…

Bekijk de tweet met de video hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ zet flink in met 2 extra seizoenen op deze serie met Gary Oldman
Series / Nieuws

Apple TV+ zet flink in met 2 extra seizoenen op deze serie met Gary Oldman

De Britse, geestige spionageserie neigt meer naar de jolige Austin Powers dan naar James Bond.

Het tweede seizoen van de serie Slow Horses is nog niet eens uit op Apple TV+, en plots zijn er al twee extra seizoenen beloofd door Apple Tv+. In april kwam pas het eerste seizoen online.

Slow Horses is een humoristisch spionagedrama, dat een team van MI5 volgt dat niet optimaal aan het functioneren is. Onder de naam van 'Slough House' bestaat het team uit spionnen, wiens carrière al lang is afgeschreven maar wie nog steeds in de laagste rangen werkzaam zijn bij de Britse geheime dienst.

Oldman speelt in de serie Jackson Lamb, en wordt vergezeld door de acteurs Kristen Scott Thomas, Jack Lowden, Saskia Reeves, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Freddie Fox, Chris Reilly, Samuel West, Sophie Okonedo, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan en Jonathan Pryce.

De nieuwe seizoenen
De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Mick Herson, dat tot het vierde boek zal worden gevolgd. Elk seizoen volgt dus elk het bijbehorende boek. Het tweede seizoen zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar verschijnen, maar voor seizoen 3 en 4 zijn nog geen releasedata bekend.

Voor kijkers met zin in een dosis slecht spionagewerk kan het eerste seizoen al gevonden worden op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote namen voor seizoen 5 van 'Fargo'
Series / Nieuws

Grote namen voor seizoen 5 van 'Fargo'

Dit keer zien we onder meer Juno Temple, Jon Hamm en Jennifer Jason Leigh.

De grote namen Juno Temple (Ted Lasso), Jon Hamm (Top Gun: Maverick) en Jennifer Jason Leigh (Atypical) spelen de hoofdrollen in het vijfde seizoen van de FX-anthologiereeks Fargo. En dat is uiteraard mooi nieuws voor de fans.

Noah Hawley's veelgeprezen heruitvinding van de film van de Coen-broers werd in februari opgepakt voor een nieuw seizoen, meer dan een jaar nadat het door Chris Rock geleide vierde seizoen was afgelopen.

Seizoen vijf van Fargo
Het enige plotdetail dat tot nu toe is vrijgegeven, is de zin: "Wanneer is een ontvoering geen ontvoering, en wat als je vrouw niet van jou is?" De serie zal zich dit keer afspelen n 2019.

De originele film verscheen in 1996 en vanaf 2014 verschijnt regelmatig een nieuwe seizoen in de serie van Hawley. Eerdere grote namen in de reeks zijn Billy Bob Thornton en Martin Freeman (seizoen 1), Kirsten Dunst en Patrick Wilson (seizoen 2), Ewan McGregor en Carrie Coon (seizoen 3) en Chris Rock en Jason Schwartzman (seizoen 4).

In Nederland kun je Fargo op Netflix kijken. Overigens is het nog altijd wachten op seizoen 4.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.