'Buffy the Vampire Slayer' meets 'Killing Eve' in aankomende Netflix-serie

Nieuwe serie 'First Kill' bijna uit op Netflix

Het thema van de tienervampieren kennen we wel, maar nog niet zoals de vampieren in 'First Kill'...

Mitchell van Vuren, 8 juni 2022 om 13:53

De titel van de nieuwe Netflix-serie First Kill lijkt eenduidig, als het een serie zou zijn geweest die enkel draait om vampiers en vampierjagers. Maar als er meer blijkt te zijn dan haat tussen twee tienermeisjes, die uit deze twee verschillende kampen komen, krijgt de serie snel een romantisch tintje.
Het plot van de serie is gebaseerd op een kort verhaal van Victoria Schwab, die tevens de producent en schrijfster is van de serie. In de eerste plaats werd het verhaal gepubliceerd in de verhalenbundel Vampires Never Get Old: Tales with Fresh Bite.

Nu heeft Netflix de productie van de serie doorgezet over het onwaarschijnlijke koppel, dat op 10 juni uit zal komen op het VOD-platform. In de serie spelen Sarah Catherine Hook (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) als tienervampier Juliette en Imani Lewis (Vampires vs. the Bronx) als vampierjager Calliope.

Synopsis
De synopsis van de nieuwe serie luidt als volgt: “Wanneer de tijd gekomen is voor tienervampier Juliette om haar eerste ‘kill’ te maken om haar plek in de gelederen in te nemen van haar familie, zet zij haar zinnen op een nieuw meisje in de buurt, Calliope. Maar tot Juliette’s verbazing is Calliope een vampierjager… Ze vinden elkaar niet zo makkelijk om te doden, maar, des te erger, nog makkelijker om voor te vallen…”

Is jouw dorst gewekt? Kijk hieronder de trailer van de serie, die op 10 juni uitkomt op Netflix.

Bron: JoBlo

Lees meer over: first kill, netflix, vampier

Populair nieuws