CrunchyRoll de moeite waarde? Een (deels) gratis streamingdienst voor animefans

Streamingdienst CrunchyRoll de moeite waarde?

Deze dienst bedient animeliefhebbers niet alleen met series, maar ook met alle manga's en games die elke animefan maar wenst.

Mitchell van Vuren, 08-06-2022 14:32

We nemen een kijkje bij een kleinere streamingdienst dan de bekende kliek van Disney+, Netflix en HBO Max om eens goed uit te zoeken wat de gratis alternatieven zijn op deze grote spelers. Nu is CrunchyRoll aan de beurt, een niche streamingdienst voor specifiek animefans, maar wel met heel veel aanbod. De moeite waard?
Voor animefans zijn er veel websites waar ze hun content vanaf moeten halen, aangezien veel reguliere streamingdiensten maar weinig animatiefilms en -series hebben. Netflix maakt hier gestaag een inhaalslag op met ook live action-adaptaties van bekende films, maar eigenlijk kan de grote partij niet op tegen de kleine speler CrunchyRoll.

Op CrunchyRoll vind je namelijk niet enkel animefilms en -series, maar ook allerlei soorten nieuwtjes over videogames, manga en verdere contentsoorten met betrekking tot het genre. Ook staat het van origine Amerikaanse platform op de 2022 Anime Expo in de VS, waar zij een paar grote releases gaat aankondigen op het platform en vertoningen heeft van onder andere My Hero Academia en Chainsaw Man.

Het platform bevat veel gratis content, maar voor de echte liefhebbers is er ook een betaald abonnement met extra veel materiaal.

Wat is er op de streamingdienst te vinden?
Nu staan er al enkele grote namen op het platform, die eke animefan bekend in de oren klinken. Voor beginners is er dus ook voldoende te halen. Denk aan titels als Attack on Titan, Steins;Gate, One Piece, Spy x Family en Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Ook heeft de dienst recentelijk bekend gemaakt wat er binnenkort allemaal zal gaan verschijnen in hun catalogus, waaronder Shine On! Bakumatsu Bad Boys! en het vijfde seizoen van My Hero Academia.

Veel om uit te kiezen dus voor geïnteresseerden in Japanse animatieseries (en ook anime uit andere regio's!), voor zowel beginners als gewinterde kijkers.

Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!

Bron: CrunchyRoll

Lees meer over: crunchyroll, streaming, anime, my hero academia, one piece

Populair nieuws