search
Ziet 'Obi-Wan Kenobi' er goedkoop uit?
Series / Nieuws

Ziet 'Obi-Wan Kenobi' er goedkoop uit?

Obi-Wan Kenobi is de grootste Disney Plus-original tot nu toe, maar toch ziet de serie er bij vlagen goedkoop uit.

Obi-Wan Kenobi is nu al even bezig. Vier van de zes afleveringen van het eerste seizoen staan op Disney Plus. De serie wordt echter gemengd ontvangen, mede dankzij het feit dat de serie er soms ietwat goedkoop uitziet.

De series op Disney Plus zijn bedoeld om als de toekomst van Star Wars te dienen. Met The Mandalorian maakte Disney in 2019 een zeer vlotte start, maar het lijkt nog onzeker of deze sterke lijn in alle andere content doorgezet kan worden.

Obi-Wan Kenobi goedkoop?
Obi-Wan Kenobi is de grootste Disney Plus-release tot nu toe, maar toch ziet de serie er hier en daar goedkoop uit. Dan hebben we het over de CGI, het setdesign en de kostuums. Ook worden bepaalde elementen van het verhaal bekritiseert, maar dit heeft niets met het budget van de serie te maken.

De kostuums en de make-up van de Grand Inquisitor en Fifth Brother, bijvoorbeeld, zien er simpelweg niet goed genoeg uit. Een voorbeeld van een slechte CGI-scène is het moment waarop de voertuigen schieten op Reva in aflevering 4. Obi-Wan Kenobi herinnert fans er constant aan dat het een tv-serie is, met de beperkingen van dien.

The Book of Boba Fett ontving vorig jaar soortgelijke kritieken. Het is te hopen dat Star Wars het niveau om hoog weet te tillen met toekomstige series, zodat het succes van The Mandalorian geen 'one of' blijkt te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen