search
'Star Trek' maakt gruwellot Christopher Pike nog erger
Series / Featured

'Star Trek' maakt gruwellot Christopher Pike nog erger

Star Trek: Strange New Worlds gaat een van zijn zwaardere thema's zeker niet uit de weg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Captain Christopher Pike's duistere toekomst is nu nog tragischer geworden door de serie Star Trek: Strange New Worlds.

In de nieuwe aflevering van Star Trek: Strange New Worlds ontmoet Pike een oude geliefde, Alora, die de minister van de planeet Majalis is. Zij hadden elkaar tien jaar eerder leren kennen en een korte affaire gehad. Maar Pike komt erachter dat de gruwelijke waarheid achter de geavanceerde technologie van Majalis voorkomt dat Alora de medische kennis kan gebruiken om Pike te genezen als hij straks gruwelijk verminkt is in de toekomst.

Star Trek: Strange New Worlds
Pike kent zijn noodlot. Hij zal in 2266 tijdens het redden van rekruteren veroordeeld worden tot een leven in een rolstoel, zonder spraakvermogen of het vermogen te bewegen.

In de serie Star Trek: Strange New Worlds zien we hoe hij dit leert accepteren, al stelt Number One, ofwel Una Chin-Riley, dat Pike zijn lot kan controleren en beheersen. Helaas weten we ook dat er geen medicijnen zijn binnen de United Federation of Planets om Pike te redden.

Je zou denken dat artsen van Majalis kunnen helpen maar daar lijkt het inmiddels ook niet meer op.

Pike komt er namelijk achter dat kinderen volledig opgemaakt worden door de planetaire computer van Majalis, waardoor ze gruwelijk lijden voordat ze vermoord worden. Pike slaat daarom de kans af ooit te genezen door hun technologie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen