search

Ons nieuws van vrijdag 10 juni 2022

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Peaky Blinders'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Peaky Blinders'

Fans hebben er toch best even op moeten wachten, maar hij staat eindelijk op Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed, maar tegelijkertijd toch ook een beetje slecht nieuws voor fans van de serie Peaky Blinders. Het goede nieuws is dat het zesde seizoen eindelijk te bekijken is op Netflix. Het slechte nieuws? Dat dit zesde seizoen ook het laatste is.

Voor het begin van het zesde seizoen moeten we een stevig eind terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1932. De serie zal eindigen bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dat werd eerder al bekend gemaakt door de maker van de reeks, namelijk Steven Knight. Concrete details over het plot bleven lang een goed bewaard geheim. Wel zou er een vrouwelijke vijand haar opwachting maken.

6 finale afleveringen
Voor het zesde en aldus laatste seizoen geldt dat ze bestaat uit zes afleveringen. Niet onbelangrijk voor de fans om te weten is dat de inmiddels overleden actrice Helen McCrory niet in het zesde seizoen te zien zal zijn. Zij overleed tijdens de opnames van het laatste seizoen van de reeks waardoor even het vermoeden bestond dat haar personage toch nog even in het slotseizoen te zien zou zijn. Dat blijkt dus niet het geval.

Ondanks het feit dat het zesde seizoen het laatste is voor Peaky Blinders is het niet zo dat er daarmee een definitief einde is aangebroken. Bekend is namelijk dat er ook nog een film zal verschijnen. Bij wijze van test heeft de laatste aflevering van de serie ook een behoorlijk stevige lengte. Ze duurt namelijk zomaar even 81 minuten.

Het zesde seizoen van Peaky Blinders is vanaf vandaag, vrijdag 10 juni 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Samuel L. Jackson toont kwetsbare kant Nick Fury in eigen Marvel-serie
Series / Nieuws

Samuel L. Jackson toont kwetsbare kant Nick Fury in eigen Marvel-serie

De serie duikt in het persoonlijke leven van onze favoriete SHIELD-agent Nick Fury.

Samuel L. Jackson staat al jaren met verve de Avengers bij in de rol van Nick Fury, en wordt daar nu eindelijk voor beloond met een eigen serie. De serie zal Secret Invasion komen te heten en vertellen over een mysterieuze invasie van de aardbol.

Het plot van de nieuwe serie is gebaseerd op eerdere stripboeken van Kyle Bradstreet, die ook al verantwoordelijk is voor het verhaal van Mr. Robot. In het stripboek van Secret Invasion zal een sekte van gedaanteverwisselende, buitenaardse wezens, genaamd de 'Skrulls', alle aspecten van het leven op aarde binnendringen.

Nick Fury mag de aliens het hoofd gaan bieden, terwijl tegelijkertijd zijn persoonlijke achtergrond uitgewerkt zal gaan worden in de Disney Plus serie. Wat kunnen we van de serie gaan verwachten?

Jackson onthult al enige details
Tijdens een gesprek met THR, samen met mede-acteurs Tom Hiddleston, Oscar Isaac en Michael Keaton uit de MCU, laat Jackson al wat los.

Jackson: "Je mag met [Fury] mee naar huis en zien wat er daar gebeurt als ik alleen ben en wanneer ik niet zo sterk ben en een rugband afneem. Nick Fury is ondertussen al oud geworden."

Deze meer kwetsbare kant van helden uit de MCU zien we niet heel vaak, en Jackson lijkt de aangewezen persoon om het eerste personage te mogen spelen, die niet zo onoverwinnelijk en onaanraakbaar zal zijn als hij lijkt.

Er is helaas nog geen releasedatum bekendgemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
iQiyi de moeite waard? De Chinese 'Netflix' met gratis Aziatische dramaseries
Series / Streaming-diensten

iQiyi de moeite waard? De Chinese 'Netflix' met gratis Aziatische dramaseries

Fan van martial arts- of van Aziatische dramaseries? Bij deze streamingdienst zijn ze ten overvloede te vinden.

Veel van de Aziatische dramaseries zijn maar moeilijk te zien op Europese streamingdiensten, terwijl dramaseries uit Zuid-Korea en China wel steeds populairder worden. Veel hiervan zijn kosteloos op streamingdienst iQiyi te vinden. Wij nemen een kijkje bij iQiyi, die veel dramaseries en zelfs anime aanbiedt uit meerdere Aziatische landen. De moeite waard?

De streamingdienst heeft ondertussen de naam de 'Netflix' van China verworven door de enorme hoeveelheid abonnees die de dienst ondertussen geworven heeft in het land: meer dan 500 miljoen maandelijkse kijkers!

Sinds enkele jaren is de dienst ook aan het uitbreiden buiten China in Azië, en is sinds 2021 ook bezig haar diensten aan te bieden in Europa. Dit gebeurde in eerste instantie voornamelijk met gratis content, maar ook in Nederland gaat veel content van de website steeds vaker achter de betaalmuur van de iQiyi VIP.

Wat is er allemaal te zien?
Op iQiyi staan voornamelijk Chinese films en series, maar ook uit andere landen in Azië is veel te vinden. Zo zijn er ook films uit Japan, Zuid-Korea en uit andere landen uit Zuidoost Azië. Naast reguliere films en series zijn er ook animefilms- en series uit voornamelijk China te zien. Het grootste deel van het materiaal heeft Engelstalige ondertiteling.

Weet je niet zo goed waar te beginnen? Begin bijvoorbeeld met de martial arts-serie Heroes!

Synopsis: Huo Yuan Jia was een prominente martial arts-vechter, die leefde in dienst van volk en vaderland. Volg zijn leven en de meest epische momenten uit het leven van deze legende.



Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt enorm veel series nieuw toe in juni
Series / Featured

Disney+ voegt enorm veel series nieuw toe in juni

Juni maakt dat het aanbod van Disney+ enorm gaat groeien met veel nieuwe series. Dit zijn ze.

Disney+ kwam vandaag dan eindelijk met een preview op de rest van de maand juni. We weten nu welk aanbod allemaal nog toegevoegd wordt.

VANAF 10 JUNI
Family Reboot (seizoen 1): Family Reboot gaat over gezinnen die het zo druk hebben met hun eigen leven dat ze het contact met elkaar zijn kwijtgeraakt. In elke aflevering laat een gezin hun drukke agenda's, telefoons en afleidingen thuis voor een reis van een week onder leiding van een gids van Family Reboot, gericht op het herstellen van het contact en de familiebanden.

VANAF 15 JUNI
Soprano: Sing or Die (seizoen 1): Deze vierdelige documentairereeks is een Franse Disney+ Original productie. Het geeft voor de allereerste keer inzicht in het leven en de carrière van de van de meest populaire Franse zanger van zijn generatie.

American Crime Story (seizoen 1-3): American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken die veel stof deden opwaaien. De zaak van O.J. Simpson wordt gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en manoeuvreren tussen beide zijden van de rechtbank. Een combinatie van vertrouwen vanuit de vervolgers, sluwheid vanuit de verdediging en de geschiedenis met de Afro-Amerikaanse gemeenschap van de LAPD geeft de jury wat ze nodig had: redelijke twijfel. De moord op modegigant Gianni Versace werd tevens breeduit in de pers besproken en liet meer dan genoeg vragen achter voor alle betrokkenen.

Dictators Rulebook (seizoen 1): Een onderzoek naar de methoden die dictators van de 20e eeuw gebruikten om de macht te grijpen en te behouden. Elke aflevering richt zich op de tactieken van een andere tiran.

T.O.T.S. (seizoen 1): Pip the Penguin en Freddy the Flamingo zijn Junior chauffeurs bij T.O.T.S., de Tiny Ones Transport Service, waar ze de taak hebben om alle schattige babydieren naar hun ouders te brengen.

Ahoy Pirates (seizoen 1): Drie piraten op een piratenschip verkennen nieuwe landen en lossen puzzels en raadsels op om de schatkist te vinden. De schatkist is altijd gevuld met leuke voorwerpen voor een feestje.

Charlie & the Shapes (seizoen 1): Een kans voor iedereen om alles over vormen te leren met Chopper Charlie.

Dino & the Egg Hunt (seizoen 1): Teruggaan in de tijd naar de dagen van de dinosaurussen waar twee dinosauruseieren verdwijnen uit de kleuterschool voor babydinosaurussen. De helden volgen het eierspoor op een missie om de eieren terug te vinden en ze veilig terug te brengen naar de kleuterschool.

The Egg Band (seizoen 1): Ontdek en groei met de Egg Band terwijl ze meezingen met de meest populaire kinderliedjes, zoals 'De wielen van de bus' en nog veel meer! Feest, dans en ga los op leuke, vrolijke versies van klassieke kinderliedjes met de coolste band van de stad.

Giggle Wiggle (seizoen 1): Bewegen en dansen en kinderen aanmoedigen om plezier te hebben door de choreografie die ze op het scherm zien na te bootsen. Een reeks dieren helpt kinderen in beweging te blijven op het geluid van aanstekelijke liedjes en rijmpjes.

Little Lola Visits the City (seizoen 1): We volgen Lola voor leuke avonturen in de stad terwijl ze skateboards enbrandweerwagens ontdekt, leert hoe ze de straat moet oversteken, een taxi moet nemen en nog veel meer. Maak kennis met stadsomgevingen en activiteiten op een veilige en plezierige manier met Lola en haar vrienden.

Little Lola Visits the Farm (seizoen 1): Lola heeft een leuke en te gekke tijd op de boerderij als ze de dieren ontmoet en meer te weten komt over het leven daar. De vrolijke dieren zijn altijd blij om plezier te maken en helpen Lola fruit, groenten, voertuigen, voedsel en meer te ontdekken.

Mona & Sketch (seizoen 1): Maak kennis met Mona, een nieuwsgierig en avontuurlijk meisje met een heel speciale vriend genaamd Sketch. Sketch kan niet praten, maar hij weet wel hoe hij moet tekenen. Elke aflevering is een nieuw avontuur, waarbij Mona haar fantasie gebruikt om te bedenken wat ze wil. Sketch plaagt graag de avontuurlijke Mona, maar vervult uiteindelijk haar wensen…

The Post Train (seizoen 1): Sluit je aan bij Fast Frank terwijl hij pakketten bezorgt aan zijn dierenvrienden over de hele wereld. Met vallen en opstaan slaagt Frank er eindelijk in zijn vrienden in hun natuurlijke habitat te vinden.

Rocco (seizoen 1): Rocco Schiavone is een corrupte en cynische agent zonder een moreel compas, maar met een talent voor het oplossen van gecompliceerde zaken. Hij wordt naar Valle d'Aosta gestuurd wanneer de misdaadcijfers stijgen.

Songs & Rhymes (seizoen 1)

What a Wonderful Day (seizoen 1): Zing mee met klassiekers 'I'm a little teapot', 'Baa Baa Black sheep' en 'Itsy Bitsy Spider'.
Het is een mooie gloednieuwe dag! Dus het is tijd om wakker te worden en te spelen.

The Tiny Bunch (seizoen 1): De babyvlinder en zijn dierenvrienden herinneren zich samen grappige tijden. Samen kunnen ze alle problemen overwinnen, omdat ze weten dat hun vriendschap het allerbelangrijkste is.

Toto's Kindergarten (seizoen 1): Toto en zijn beste vriend Robbie zijn speelgoed dat in een kleuterschool tot leven komt als alle kinderen weg zijn. De plek verandert in een denkbeeldige wereld waar de twee vrienden ontdekken wat de kinderen gedurende de dag hebben geleerd.

Stitches (seizoen 1): Richard 'Stitches' Grindle is een clown die men kan inhuren voor kinderfeestjes. Hij maakt echter opmerkingen die voor de kinderen niet grappig zijn. Door een groepje gemene kinderen krijgt Richard op een feestje een vreselijk ongeluk, waarna hij overlijdt. Jaren later zijn de kinderen tieners. Ze organiseren een feestje, maar weten niet dat er ook een ongenode gast zal komen..

VANAF 22 JUNI
Big Hero 6: The Series (seizoen 3): Hiro en Baymax vormen samen met hun vrienden Wasabi, Honey Lemon, Go Go en Fred het legendarische superheldenteam Big Hero 6. Samen beschermen zij de stad tegen wetenschappelijk versterkte schurken.

October Road (seizoen 1 en 2): Op 18-jarige leeftijd besloot Nick Garrett zijn spullen in te pakken voor een zomerse roadtrip, die veranderde in 10 jaar afwezigheid. Sindsdien is hij een literaire beroemdheid geworden in New York. Nu, zonder inspiratie voor een nieuw boek, keert Nick terug naar zijn geboorteplaats om te ontdekken wat zijn gevoelens daar nu zijn.

Picket Fenches (seizoen 1-3): Deze dramaserie speelt zich af in Rome, Wisconsin, en draait om een klein stadje waar vreemde dingen gebeuren. Centraal staat de familie Brock, onder leiding van sheriff Jimmy Brock en zijn vrouw, Jill, de locale dokter.

Apocalypse: Hitler Takes on the West (seizoen 1): 1940. Negen maanden na het begin van de Tweede Wereldoorlog valt Hitler het Westen aan - België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Een ongeziene uitbarsting van geweld. De nazi-apocalyps slaat toe in Sedan om zich zo te verspreiden langs de Somme richting het Kanaal, het laatste Britse bolwerk. De Britse troepen proberen te vluchten via de haven van Duinkerke. Zal Hitler die ontsnapping toelaten?

America Inside Out with Katie Couric (seizoen 1): In de zesdelige documentairereeks reist Couric Amerika door om met mensen te spreken die betrokken zijn geweest bij de meest gecompliceerde en ingrijpende vraagstukken die de Amerikaanse cultuur hebben bepaald.

Space Chickens in Space (seizoen 1): Chuck, Starley en Finley, drie kippen, worden geconfronteerd met talloze uitdagingen wanneer ze per ongeluk worden ingeschreven in een intergalactische militaire academie.

Have You Seen This Man (seizoen 1): Nadat een rechter Ruffo heeft veroordeeld tot een federale gevangenisstraf van 17 1⁄2 jaar, rijdt hij door naar John F. Kennedy Airport en verdwijnt van de radar. Deze serie volgt Amerikaanse marshals tijdens het zoeken naar aanwijzingen en het ontvangen van nieuwe tips die hen over de hele wereld leiden, van Californië naar Italië.

VANAF 24 JUNI
Lion Kingdom (seizoen 1): De host van deze serie onderzoekt de levens van drie leeuwenfamilies die leven in een oase genaamd de Glade aan de oevers van de Mwagusi-rivier in Tanzania.

VANAF 28 JUNI
Only Murders in the Building (seizoen 2): Volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.

VANAF 29 JUNI
Atlanta (seizoen 3): Earnest 'Earn' Marks wordt gevolgd tijdens zijn dagelijkse leven in Atlanta, Georgia. Earn is gestopt aan de Princeton University, heeft geen geld en geen huis. Hij verblijft daarom afwisselend bij zijn ouders en zijn ex-vriendin Van, die ook de moeder is van zijn dochter Lottie. Zodra hij zich realiseert dat zijn neef Alfred "Paper Boi" Miles op de rand van het sterrendom staat, probeert hij opnieuw contact met hem te maken om zijn leven en dat van zijn dochter te verbeteren. De twee neven werken zich daarna al snel omhoog in de rapscene van Atlanta.

Baymax! (seizoen 1): Walt Disney Animation Studios' "Baymax!" keert terug naar de fantasiestad San Fransokyo, waar de lieflijk, opblaasbare, onnavolgbare Baymax (stem van Scott Adsit) op pad gaat om te doen waarvoor hij is geprogrammeerd: anderen helpen. De zesdelige serie introduceert buitengewone personages die Baymax' kenmerkende benadering van genezing nodig hebben op meer manieren dan ze eigenlijk denken. Gemaakt door Don Hall en geproduceerd door Roy Conli en Bradford Simonsen, de filmmakers achter de Oscar®- winnende speelfilm "Big Hero 6" uit 2014.

Superstar (seizoen 1): De kijker krijgt zeldzame beelden en intieme details over de buitenbeentjes die de Amerikaanse cultuur hebben gevormd. Kijk mee in het leven van deze iconen met vrienden en familie die de meteorische hoogtepunten en de verwoestende kosten van roem onthullen.

Marvel's Jessica Jones (seizoen 1-3): Jessica Jones is een superheld. Door een tragedie heeft zij al vroegtijdig dat leven vaarwel moeten zeggen. Jessica is echter op de weg terug en begint ook weer orde op zaken te stellen in haar privéleven. Daarnaast is zij werkzaam als privé-detective. Jessica wordt geplaagd door zelfhaat en PTSS, maar dat weerhoudt haar er niet van om te vechten tegen haar innerlijke demonen. Haar gaven wendt zij dan nu ook aan om degenen die dat het hardst nodig hebben te ondersteunen. Vooral als zij bereid zijn om haar daar een aardig zakcentje voor te betalen.

Marvel's The Defenders (seizoen 1): Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Een kwartet van singuliere helden met één gemeenschappelijk doel, het redden en veilig maken van New York City. Dit is het verhaal van vier alleen levende figuren, ieder opgezadeld met hun eigen persoonlijke problemen. Het viertal gaat een samenwerking aan, zodat er veel meer bereikt kan worden in de strijd tegen de toenemende criminaliteit.

Marvel's Daredevil (seizoen 1-3): Matt Murdock is een advocaat die op jonge leeftijd door een vreemd ongeluk wordt verblind. Gelukkig worden zijn andere zintuigen op wonderlijke wijze verbeterd, waardoor hij zich, met een beetje vechtsporttraining, ontpopt tot een misdaadbestrijder met superkrachten in New York's Hell's Kitchen.

Marvel's Luke Cage (seizoen 1-2): Wanneer een gesaboteerd experiment Luke Cage superkrachten en onbreekbare huid geeft, wordt hij een voortvluchtige die zich schuil houdt in Harlem. Daar probeert hij zijn leven weer op te bouwen. Geconfronteerd met zijn verleden gaat hij de strijd aan om criminelen te weren uit het centrum van zijn stad.

Marvel's Iron Fist (seizoen 1-2): In Marvel's Iron Fist keert miljardair Daniel Rand terug naar New York City, nadat hij jarenlang vermist was. Hij probeert weer een band op te bouwen met zijn familie en neemt het ondertussen op tegen de criminele elementen in de stad. Dat doet hij met zijn kung fu krachten en de mogelijkheid om de geweldige kracht van de vurige Iron Fist op te roepen.

Marvel's The Punisher (seizoen 1-2): Frank Castle wordt achtervolgd en opgejaagd na de moord op zijn familie. Gaandeweg verandert hij in een alom gevreesde burgerwacht, die gebruik maakt van zeer dodelijke methodes om de misdaad te bestrijden. In de criminele onderwereld staat Castle bekend als "The Punisher", een verloren man met veel verdriet die voor niets en niemand uit de weg gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De gloednieuwe vampierenserie 'First Kill'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De gloednieuwe vampierenserie 'First Kill'

Netflix zelf omschrijft de serie als een mix van 'Buffy the Vampire Slayer' en 'Killing Eve'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is al heel wat gezegd en geschreven over de gloednieuwe vampierenserie First Kill. Vanaf vandaag is ze eindelijk te bekijken op streamingdienst Netflix!

Het eerste wat je moet weten over First Kill is dat het verhaal van de reeks is gebaseerd op het gelijknamige, korte verhaal van Victoria Schwab. De reeks bestaat uit in totaal acht afleveringen.

In First Kill maken we kennis met Juliette (gespeeld door Sarah Catherine Hook). Al snel wordt duidelijk dat zij niet zomaar een gewone tiener is. Ze is namelijk ook een vampier. Om haar plek te verdienen in een machtige vampierenfamilie dient ze voor het eerst iemand te vermoorden.

Eerste moord
Voor haar eerste moord heeft Juliette haar zinnen gezet op een nieuw meisje in de stad genaamd Cal (gespeeld door Imani Lewis). Dat loopt al snel anders uit, want Cal blijkt een heuse vampierenjager te zijn. Beiden komen er echter al snel achter dat iemand vermoorden toch niet zo eenvoudig is.

Het eerste seizoen van First Kill kan vanaf nu worden bekeken op streamingdienst Netflix. Heb je nog niets gezien van deze gloednieuwe vampierenserie? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joel en Ellie uit de 'Last of Us'-games óók in de serie
Series / Nieuws

Joel en Ellie uit de 'Last of Us'-games óók in de serie

Troy Baker en Ashley Johnson maken hun opwachting in de langverwachte gameverfilming.

De opnames van HBO-serie/gameverfilming The Last of Us zijn al vergevorderd, maar toch worden er nog steeds acteurs aan de cast toegevoegd. Vandaag zijn er echter twee bijzondere nieuwe toevoegingen.

Troy Baker en Ashley Johnson, die in zowel The Last of Us als The Last of Us 2 de stemmen verzorgden van Joel en Ellie, zullen nu échte rollen krijgen in de live-action versie. Natuurlijk niet als Joel en Ellie (die worden nu gespeeld door Pedro Pascal en Bella Ramsey), maar als nog onbekende personages.

Van bioscoop naar tv
The Last of Us zou eerst een film worden van Sam Raimi, maar die poging ging uiteindelijk niet door. HBO wist uiteindelijk de rechten binnen te slepen en besloot om er een grootschalige serie van te maken. De scenario's werden geschreven door Neil Druckmann, regisseur en scenarist van de games.

Naast de eerder genoemde acteurs zien we in The Last of Us ook Gabriel Luna (als Joels broertje Tommy), Nick Offerman, Graham Greene, Elaine Miles, Rutina Wesley en Anna Torv. Nico Parker, Murray Bartlett en Storm Reid hebben gastrollen.

The Last of Us wordt ergens in 2023 verwacht op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
13 nieuwe series op Netflix: dit zijn ze
Series / Featured

13 nieuwe series op Netflix: dit zijn ze

Netflix voegde echt een hele grote rits nieuwe en toffe series toe aan zijn aanbod.

Vandaag zetten we de series op een rij die Netflix allemaal nieuw heeft toegevoegd aan zijn aanbod. We duiken erin!

The Flash (S08E17): Terwijl Barry en Chester onderzoek doen naar een mogelijke nieuwe speedster in Central City, duikt Allegra in een explosief verhaal dat een vriendin in gevaar brengt.

Barbie It Takes Two: Volg hartsvriendinnen Malibu en Brooklyn van het strand tot de stad, terwijl ze plezier maken, in de schijnwerpers leven en hun muzikale dromen najagen in NY!

That's My Time with David Letterman (1 seizoen): David Letterman nodigt een paar van de populairste nieuwe stand-upsterren uit voor een optreden en een praatje.

Action Pack (1 seizoen): De heldhaftige kinderen van de Action Academy nemen het met hun hart, hun slimheid en hun superkrachten op tegen de slechteriken, en halen bij hen het beste naar boven.

Keep Sweet: Pray and Obey (1 seizoen): Deze docuserie onderzoekt de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak.

Stand Out (1 seizoen): Billy Eichner presenteert een historische nacht lachen en queer plezier waarbij LGBTQ+-comedylegendes en pittige, rijzende sterren het podium delen.

My Liberation Notes: Drie broers en zussen zijn de dagelijkse monotonie van hun nietszeggende volwassen levens moe en gaan op zoek naar meer voldoening en vrijheid.

Baby Fever: Als een dronken vruchtbaarheidsarts zichzelf insemineert met het sperma van haar ex, probeert ze haar zwangerschap uit te leggen en haar verloren liefde terug te winnen.

Rhythm + Flow France: Franse rappers freestylen, battlen en dichten hun weg naar een levensveranderende prijs van 100.000 euro in een muziekcompetitie met Niska, Shay en SCH als juryleden.

Sergio & Gasten: Miniserie: Topchef Sergio Herman nodigt bekende gasten uit Nederland en België uit om samen met hem op culinaire avonturen te gaan.

First Kill: Verliefd worden is lastig voor de tieners Juliette en Calliope: de een is vampier, de ander vampierjager "“ en beiden zijn klaar om hun eerste slachtoffer te maken.

Peaky Blinders (seizoen 6): Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

Intimacy: De carrière van een opkomende politica wordt bedreigd wanneer een heimelijk opgenomen seksvideo uitlekt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' toont beste blik op Joel en Ellie tot nu toe
Series / Foto's

'The Last of Us' toont beste blik op Joel en Ellie tot nu toe

HBO is echt enorm lang bezig met de opnames van de serie The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuwe foto vanaf de set van HBO's aankomende verfilming van The Last of Us biedt de beste blik tot nu toe op acteurs Bella Ramsey en Pedro Pascal als Joel en Ellie.

De game The Last of Us wordt nog vaak genoemd als de beste videogame in het afgelopen decennium. Met name door het sterke verhaal en de goede personages.

The Last of Us
The Last of Us vertelt het verhaal van een keiharde smokkelaar en een tienermeisje. Zij "vinden telkens weer iets om voor te vechten", in een poging een wereldwijde pandemie te genezen en op te lossen.

The Last of Us was zo populair dat besloten werd een vervolg te maken en HBO bestelde op een zeker moment een live-action verfilming. HBO laat de serie maken door Neil Druckmann van gamemaker Neil Druckmann en Chernobyl-maker Craig Mazin.

Seizoen 1 van The Last of Us bestaat uit tien afleveringen en verfilmt de gebeurtenissen van de eerste game.

De opnames van The Last of Us vinden nog altijd plaats, al zijn ze al vele maanden bezig. We kregen tot nu toe slechts één beeld van hoofdpersonen Joel en Ellie, maar hebben nu een nieuwe setfoto waarop ze samen staan:

Bekijk de foto hier op Twitter.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' maakt gruwellot Christopher Pike nog erger
Series / Featured

'Star Trek' maakt gruwellot Christopher Pike nog erger

Star Trek: Strange New Worlds gaat een van zijn zwaardere thema's zeker niet uit de weg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Captain Christopher Pike's duistere toekomst is nu nog tragischer geworden door de serie Star Trek: Strange New Worlds.

In de nieuwe aflevering van Star Trek: Strange New Worlds ontmoet Pike een oude geliefde, Alora, die de minister van de planeet Majalis is. Zij hadden elkaar tien jaar eerder leren kennen en een korte affaire gehad. Maar Pike komt erachter dat de gruwelijke waarheid achter de geavanceerde technologie van Majalis voorkomt dat Alora de medische kennis kan gebruiken om Pike te genezen als hij straks gruwelijk verminkt is in de toekomst.

Star Trek: Strange New Worlds
Pike kent zijn noodlot. Hij zal in 2266 tijdens het redden van rekruteren veroordeeld worden tot een leven in een rolstoel, zonder spraakvermogen of het vermogen te bewegen.

In de serie Star Trek: Strange New Worlds zien we hoe hij dit leert accepteren, al stelt Number One, ofwel Una Chin-Riley, dat Pike zijn lot kan controleren en beheersen. Helaas weten we ook dat er geen medicijnen zijn binnen de United Federation of Planets om Pike te redden.

Je zou denken dat artsen van Majalis kunnen helpen maar daar lijkt het inmiddels ook niet meer op.

Pike komt er namelijk achter dat kinderen volledig opgemaakt worden door de planetaire computer van Majalis, waardoor ze gruwelijk lijden voordat ze vermoord worden. Pike slaat daarom de kans af ooit te genezen door hun technologie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' brengt fanfavoriet personage terug
Series / Nieuws

'Star Wars' brengt fanfavoriet personage terug

The Acolyte lijkt een personage uit het verre verleden van Star Wars te introduceren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Acolyte zou een van de drukte Star Wars-series tot nu toe kunnen worden. Het bericht gaat rond dat heel wat favorieten van Knights of the Old Republic, een gamereeks, hun live-action debuut gaan maken.

Het gerucht komt voort uit The DisInsider Show. Daar horen we dat Darth Revan, Darth Nihilus en Darth Malak hun live-action debuut maken in The Acolyte.

The Acolyte
The Acolyte is de eerste live-action toevoeging aan de Star Wars-franchise die zich afspeelt voor de prequelfilms.

Het is nog niet duidelijk hoe The Acolyte verbonden wordt aan Knights of the Old Republic. Die games speelden zich af zo'n 3.900 jaar voor A New Hope, waar The Acolyte zich ruwweg 300 jaar voor de Battle of Yavin af zal gaan spelen.

The High Republic is een tijdperk dat in toenemende mate uitgediept wordt door Lucasfilm als multimedia-initiatief. Dat gebeurt via boeken, comics, en meer materiaal.

The Acolyte is in 2024 vermoedelijk te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ en Marvel hebben nieuwe best ontvangen serie bij
Series / Nieuws

Disney+ en Marvel hebben nieuwe best ontvangen serie bij

Ms Marvel blijkt het uiterst goed te doen op Disney+ en wordt heel goed ontvangen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vergis je niet. Mensen houden van de serie Ms. Marvel.

Die lanceerde in eerste instantie met een perfecte score van 100% op recensiewebsite Rotten Tomatoes, maar de score is inmiddels teruggezakt naar 95 procent. Ms. Marvel is daarmee de best ontvangen Disney+ serie van Marvel Studios volgens critici. Het is zelfs 1 procentpunt verwijderd van de best ontvangen Marvel Studios-productie ooit.

Ms. Marvel
De eer is nu nog aan Ryan Cooglers Black Panther, dat helemaal bovenaan de lijst staat met een score van 96 procent op Rotten Tomatoes.

Ms. Marvel kan wellicht na nog meer recensies de score krijgen! Maar of dat zo is weten we nog niet.

Ms. Marvel is volgens critici een "oprecht frisse toevoeging aan het MCU, zowel qua stijl als qua inhoud. Iman Vellani blijkt uitzonderlijk charismatisch en drijft de boel vrolijk voort."

Het publiek reageert ook positief op Ms. Marvel. De serie heeft bij kijkers een score van 89 procent. Daarmee staat de serie bij de kijkers op de vijfde plek, na What If...?, Moon Knight, Hawkeye en Loki.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' onthult gruwelijk lot
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' onthult gruwelijk lot

Star Wars onthult het gruwelijke lot van een van zijn belangrijkste personages uit de Clone Wars.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week zette Disney+ de vierde aflevering van Obi-Wan Kenobi online. De aflevering laat zien hoe Obi-Wan het Fortress Inquisitorius infiltreert.

Die bevindt zich op de watermaan Nur in het Mustafar-stelsel. Daar redde Obi-Wan niemand minder dan Princess Leia! Vervolgens ging het helemaal mis en ontdekte Obi-Wan in de krochten van het fort iets gruwelijks.

Obi-Wan Kenobi-onthulling
Tijdens zijn zoektocht naar Princess Leia ontdekt Obi-Wan een opvallende en vreemde Jedi-begraafplaats.

Daar lijken zich meerdere Jedi te bevinden, die in doorzichtige tombes zitten. Een van hen is Tera Sinube, lid van de Jedi High Council tijdens de val van de Republic.

Sinube was al betrokken tijdens de High Republic Era. Toen de Nihil de Republic aanvielen, was Sinube net Jedi Master geworden, die de leiding kreeg over de Jedi Outpost op de planeet Derra.

Honderden jaren later, was hij een van de Jedi die de Younglings lesgaf. Hij leidde de Hawkbat Clan, waaronder toekomstige Jedi als Dooku en Sifo-Dyas zich bevonden. Sinube blijkt niet ontkomen te zijn aan Order 66, helaas.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Our Flag Means Death' seizoen 2
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Our Flag Means Death' seizoen 2

Taika Waititi onthuld wanneer de opnames van de nieuwe afleveringen van start gaan.

Het heeft langer geduurd dan veel fans misschien hadden verwacht, maar HBO Max kondigde eerder deze maand eindelijk aan dat comedy-hit Our Flag Means Death officieel een tweede seizoen krijgt.

Het eerste seizoen van de piraten-romcom met Rhys Darby en Taika Waititi werd universeel bejubeld en mond-op-mondreclame maakte van de serie al snel een wereldwijde hit.

Waititi kan niet wachten
Waititi doet ook dienst als uitvoerend producent van de serie en onthulde tijdens een recent interview met Collider dat de opnames van seizoen komend najaar moeten beginnen in Nieuw-Zeeland. Aldus Waititi:

"De opnames moeten naar verwachting beginnen in oktober en zullen plaatsvinden in Nieuw-Zeeland. Het eerste seizoen werd helemaal rond Los Angeles gefilmd, wat een vreemde plek is voor een serie die zich voor een groot deel op zee afspeelt. Nu gaan we dus naar Nieuw-Zeeland, dat helemaaln omringd is door oceaan. Dit is een van de dingen waar ik het meest naar uitkijk in het komende jaar."

Het is nog onduidelijk wanneer Our Flag Means Death seizoen 2 te streamen zal zijn via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit Wandavision-plotgat lost 'Ms. Marvel' op
Series / Nieuws

Dit Wandavision-plotgat lost 'Ms. Marvel' op

Naast het zijn van een leuke serie is Ms. Marvel ook nog ergens anders goed voor: het oplossen van plotgaten uit andere films.

De eerste aflevering van Ms. Marvel staat online, en zowel critici als fans zijn lovend. Maar niet alleen is de serie goed van start gegaan, het heeft ook een plotgat uit Endgame en Wandavision opgelost!

In Wandavision zit namelijk een Avengers: Endgame-gerelateerd plotgat dat Ms. Marvel op mooie wijze weet op te lossen.

Wandavision-plotgat
Tijdens de vijfde aflevering van Wandavision hebben Monica Rambeau (Teyonah Parris) en Jimmy Woo (Randall Park) een discussie over Thanos en Wanda Maximoff.

Rambeau zei: "She could have taken out Thanos on her own if he hadn't initiated a blitz. I mean nobody else came close."

De scène waar ze het over heeft draait om een gevecht tussen Thanos en Wanda in Avengers: Endgame, wanneer Wanda de grote slechterik bijna weet te verslaan voordat Thanos terugschiet met zijn schip. Er waren een hoop gevechten tegelijk bezig op dat moment, dus vroegen fans zich af hoe Rambeau kon weten dat dit gebeurd was. Zij en Woo waren er allebei niet bij, en de informatie is vermoedelijk nooit met ze gedeeld.

Dat is waar Ms. Marvel een rol speelt. In de eerste aflevering komen we erachter dat niemand minder dan Ant-Man op een podcast is verschenen genaamd "Big Me, Little Me, - A Scott Lang Interview." In de podcast legt hij haarfijn uit hoe het gehele gevecht is verlopen.

Nieuwe Ms. Marvel-afleveringen verschijnen iedere woensdag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi'-schrijver gaat in op fantheorieën
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-schrijver gaat in op fantheorieën

Obi-Wan Kenobi-schrijver Joby Harold heeft zich uitgelaten over enkele fantheorieën die op het internet te vinden zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi is in volle gang, wat natuurlijk betekent dat talloze fantheorieën overal op het internet verspreid worden. De schrijver van de serie staat echter paraat om zijn mening erover te geven.

Momenteel hebben we vier afleveringen van Obi-Wan Kenobi gezien. Er verschijnen er nog maar twee voordat het seizoen er alweer op zit. Theorieën over onder andere Reva en de Grand Inquisitor doen de ronde, maar zit er ook waarheid in?

Harold over Obi-Wan Kenobi-theorieën
Wanneer Harold ernaar gevraagd wordt, blijft hij echter vaag. Eén populaire theorie gaat over Reva, de Third Sister. Fans speculeren dat ze een van de younglings is die we in de openingsscène van Obi-Wan Kenobi aflevering 1 zien vluchten tijdens Order 66.

"Daar spreek ik niet over," zegt Harold, "maar wat ik wel kan zeggen is dat ik Reva een fascinerend personage vind. Moses heeft geweldige dingen met haar gedaan."

Een andere theorie gaat over de Grand Inquisitor, die in aflevering 2 van Obi-Wan Kenobi vermoedelijk wordt vermoord door Reva's lightsaber. Star Wars Rebels-fans zullen het erover eens zijn dat dit in conflict komt met canon, aangezien Rebels zich afspeelt na rObi-Wan Kenobi en de Grand Inquisitor in de animatieserie in leven is. Ook hier is Harold vaag over:

"Ik weet dat daar speculatie over is, maar daar kan ik niet meer over zeggen behalve dat Rupert gewoon een koning is in het articuleren van het personage. Ik hou van wat hij met de stem voor een personage dat er fysiek zo intimiderend uitziet. Hij ziet eruit als een tank, maar hij spreekt met zulke lyriek."

Aflevering 4 van Obi-Wan Kenobi staat woensdag 8 juni op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois' seizoen 2 halen deze Arrowverse-veteraan terug!
Series / Nieuws

'Superman & Lois' seizoen 2 halen deze Arrowverse-veteraan terug!

Het stoere personage kennen we al vanaf seizoen 1 van \'Arrow\' en komt nu buurten bij de nieuwe serie 'Superman & Lois'

Dit gewinterde personage uit The Arrowverse zal zijn gezicht laten zien tijdens de seizoensfinale van Superman & Lois seizoen 2: John Diggle! Zijn aanwezigheid zal ook een directe impact hebben op wat er in seizoen 3 te gebeuren staat.

John Diggle, gespeeld door David Ramsey, stond als sinds seizoen 1 van Arrow aan de zijde van de gelijknamige held. Daar bleef hij staan tot het bittere einde van de serie in 2020 na een mooi aantal van acht seizoenen. Verder is hij ook nog te zien geweest in afleveringen van andere Arrowverse-series, zoals The Flash, DC's Legends of Tomorrow, Supergirl en Batwoman.



In seizoen 1 van Superman & Lois is Diggle ook nog langsgekomen, maar ditmaal zal zijn aanwezigheid een veel grotere invloed gaan hebben op het verloop van de algehele serie.

Wat heeft zijn verschijning te betekenen?
De showrunner van Superman & Lois, genaamd Todd Helbing, liet in een gesprek met TV Guide weten dat Diggle inderdaad weer te zien zal zijn in seizoen 2. Zijn verschijnen gaat volgens hem een directe invloed hebben op het verloop van seizoen 3 én van de algemene plek van de show over Superman en Lois in de grotere Arrowverse.

Elke dinsdag verschijnen nieuwe afleveringen van Superman & Lois op de Amerikaanse zender The CW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kid Cudi, Timothée Chalamet en Jessica Williams samen in één Netflixserie?!
Series / Nieuws

Kid Cudi, Timothée Chalamet en Jessica Williams samen in één Netflixserie?!

'Entergalactic' zal een geanimeerde serie worden, gebaseerd op een album van Kid Cudi en met een bekende cast.

De zojuist aangekondigde serie Entergalactic van Netflix heeft net laten weten wie er allemaal in animatieserie gaat verschijnen, en de lijst is behoorlijk! Onder andere zullen artiesten 070 Shake en Ty Dolla $ign langskomen, net als de enige echte Jaden Smith. Dit belooft een animatieserie te worden, zoals we lang niet hebben meegemaakt.

Het langskomen van meerdere muziekartiesten is niet vreemd, aangezien de animatieserie (voor volwassenen) gebaseerd zal zijn op een nieuw album van Kid Cudi. De serie zal deels ook autobiografisch zijn en inspiratie putten uit het leven van de rapper. Scott Mescudi, zoals de artiest echt heet, ken je misschien nog wel van zijn hits Day 'N' Nite en Pursuit of Happiness.

In de animatieserie zullen de personages te vinden zijn in de straten van New York. Jabari (Mescudi) zoekt het geluk als opkomende muzikant, terwijl hij ondertussen ook een weg probeert te vinden in zijn liefdesleven. Zijn buurvrouw zal de lieftallige fotografe en modefanaat Meadow (Williams) zijn, waarmee hij al snel in een relatie terecht zal komen. Chalamet zal te zien zijn als de nerdy beste vriend van Jabari.

Wie gaan we allemaal te horen krijgen als stemacteurs?
De cast is net bekend gemaakt, en de lijst is aanzienlijk. Bereid je voor: Jessica Williams (Love Life), Timothée Chalamet (Dune), Ty Dolla $ign, Laura Harrier (Hollywood), Vanessa Hudgens (Tick, Tick…Boom!), Christopher Abbott (Kraven the Hunter), 070 Shake, Teyana Taylor (Coming 2 America), Jaden Smith (After Earth), Keith David (From Scratch), Arturo Castro (Yes Day) en Macaulay Culkin (American Horror Story).

Netflix heeft nog niets officieel te kennen gegeven, maar volgens de geruchten zal deze bizarre muziekserie in de herfst van 2022 te zien zijn.

Bekijk hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horde aan kijkers woest om mannelijk naakt in 'The Boys'
Series / Nieuws

Horde aan kijkers woest om mannelijk naakt in 'The Boys'

Een schare aan haters is naar Rotten Tomatoes getrokken, bewapend met woedende reviews.

Dat veel kijkers prima overweg kunnen met vrouwelijk naakt, maar niet met de mannelijke variant blijkt maar weer eens bij The Boys seizoen 3. Na de grote onthulling hebben meerdere verontwaardigde kijkers hun afkeer erover geuit met een berg aan reviews op Rotten Tomatoes.

Het is binnen de verwachtingen dat meerdere kijkers het oneens zouden zijn met de keuze om mannelijk naakt te tonen, maar ook andere soorten reviews stromen binnen met kritiek op de anti-superheldenserie.

Zo zijn er reviewers, die klagen dat de serie slechts wekelijks afleveringen online zet in plaats van in één keer. Maar ook keert de kritiek terug dat de serie "te politiek" is geworden; iets wat al klinkt sinds 2019. Hier kan je een voorproefje vinden van alle reviews die de serie heeft gekregen.

Is het nieuwe seizoen dan zo slecht?
Betekent dit het einde van de serie? Verre van. In totaal heeft de serie een score van 96%. Dat mensen het oneens zijn met de serie past volledig bij het gewaagde en satirische karakter van het laatste seizoen, dat niet bang is om mensen tegen hun schenen te trappen.

Komende vrijdag komt aflevering 4 van seizoen 3 online op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.