iQiyi de moeite waard? De Chinese 'Netflix' met gratis Aziatische dramaseries

Fan van martial arts- of van Aziatische dramaseries? Bij deze streamingdienst zijn ze ten overvloede te vinden.

Mitchell van Vuren, 10-06-2022 17:21

Veel van de Aziatische dramaseries zijn maar moeilijk te zien op Europese streamingdiensten, terwijl dramaseries uit Zuid-Korea en China wel steeds populairder worden. Veel hiervan zijn kosteloos op streamingdienst iQiyi te vinden. Wij nemen een kijkje bij iQiyi, die veel dramaseries en zelfs anime aanbiedt uit meerdere Aziatische landen. De moeite waard?
De streamingdienst heeft ondertussen de naam de 'Netflix' van China verworven door de enorme hoeveelheid abonnees die de dienst ondertussen geworven heeft in het land: meer dan 500 miljoen maandelijkse kijkers!

Sinds enkele jaren is de dienst ook aan het uitbreiden buiten China in Azië, en is sinds 2021 ook bezig haar diensten aan te bieden in Europa. Dit gebeurde in eerste instantie voornamelijk met gratis content, maar ook in Nederland gaat veel content van de website steeds vaker achter de betaalmuur van de iQiyi VIP.

Wat is er allemaal te zien?
Op iQiyi staan voornamelijk Chinese films en series, maar ook uit andere landen in Azië is veel te vinden. Zo zijn er ook films uit Japan, Zuid-Korea en uit andere landen uit Zuidoost Azië. Naast reguliere films en series zijn er ook animefilms- en series uit voornamelijk China te zien. Het grootste deel van het materiaal heeft Engelstalige ondertiteling.

Weet je niet zo goed waar te beginnen? Begin bijvoorbeeld met de martial arts-serie Heroes!

Synopsis: Huo Yuan Jia was een prominente martial arts-vechter, die leefde in dienst van volk en vaderland. Volg zijn leven en de meest epische momenten uit het leven van deze legende.


Benieuwd naar andere streamingdiensten, waar je gratis series kan kijken? Bekijk onze 4 alternatieve streamingdiensten voor Netflix, waar je GRATIS series kan kijken!

Bron: iQiyi

Lees meer over: iqiyi, streamingdienst, azie, heroes

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader