search
Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Peaky Blinders'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'Peaky Blinders'

Fans hebben er toch best even op moeten wachten, maar hij staat eindelijk op Netflix...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed, maar tegelijkertijd toch ook een beetje slecht nieuws voor fans van de serie Peaky Blinders. Het goede nieuws is dat het zesde seizoen eindelijk te bekijken is op Netflix. Het slechte nieuws? Dat dit zesde seizoen ook het laatste is.

Voor het begin van het zesde seizoen moeten we een stevig eind terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1932. De serie zal eindigen bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dat werd eerder al bekend gemaakt door de maker van de reeks, namelijk Steven Knight. Concrete details over het plot bleven lang een goed bewaard geheim. Wel zou er een vrouwelijke vijand haar opwachting maken.

6 finale afleveringen
Voor het zesde en aldus laatste seizoen geldt dat ze bestaat uit zes afleveringen. Niet onbelangrijk voor de fans om te weten is dat de inmiddels overleden actrice Helen McCrory niet in het zesde seizoen te zien zal zijn. Zij overleed tijdens de opnames van het laatste seizoen van de reeks waardoor even het vermoeden bestond dat haar personage toch nog even in het slotseizoen te zien zou zijn. Dat blijkt dus niet het geval.

Ondanks het feit dat het zesde seizoen het laatste is voor Peaky Blinders is het niet zo dat er daarmee een definitief einde is aangebroken. Bekend is namelijk dat er ook nog een film zal verschijnen. Bij wijze van test heeft de laatste aflevering van de serie ook een behoorlijk stevige lengte. Ze duurt namelijk zomaar even 81 minuten.

Het zesde seizoen van Peaky Blinders is vanaf vandaag, vrijdag 10 juni 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.



Aanbevolen artikelen