search
Deze Emmy-winnende actrice speelt tegenover Sylvester Stallone in 'Tulsa King'

Deze Emmy-winnende actrice speelt tegenover Sylvester Stallone in 'Tulsa King'

Als o.a. de actrice van Lois Lane vormt de actrice een formidabel tegengewicht tegenover de oude rot Stallone.

Mitchell van Vuren
Dana Delany zal verschijnen in de nieuwe Paramount Plus-serie, samen met de eerder bekendgemaakte Sylvester Stallone. Delany heeft een flinke loopbaan binnen de filmwereld achter de rug en speelde onder meer in de serie China Beach, waarvoor zij twee Emmy's gewonnen heeft.

In Tulsa King volgt de kijker het verhaal van de oude gangster Dwight 'The General' Manfredi, die wordt vertolkt door Stallone. Na vijfentwintig jaar cel keert hij terug naar New York en wordt door zijn oude maffiabaas verbannen naar de uithoek Tulsa in Okla.

Nadat Manfredi duidelijk is geworden dat het slecht met hem kan aflopen nu hij in ongenade is gevallen, komt hij met een plan. Hij brengt een groep rare snuiters samen om een nieuw crimineel imperium op te zetten, dat hem zal kronen tot de 'Tulsa King'.

Wat moet Delany gaan waarmaken?
Delany zal de rol van Margaret spelen, een eigenaresse van een manege met waarschijnlijk een grote hoeveelheid aan schermtijd. Zij heeft zichzelf immers al ten volste bewezen als een gewinterde actrice met haar rol als Colleen McMurphy in China Beach. Daarvoor won ze twee Emmy's en kreeg ze vier nominaties voor Beste Actrice.

Ook kreeg ze een Emmy-nominatie voor een bijrol in de serie Family Law. Maar ze is mogelijk nog het meest bekend geworden met haar werk als stemactrice in de rol van Lois Lan. Je hebt haar misschien al gehoord in Superman: TAS, Justice League en Batman: Mask of the Phantasm.

Eind 2023 zal Tulsa King uitkomen bij Paramount+.

Aanbevolen artikelen