Het ongelofelijke bedrag dat Kate Bush verdiende aan 'Stranger Things'

Dit verdiende Kate Bush aan 'Stranger Things'

Kate Bush is te horen in zowat elke aflevering van Stranger Things 4.

Jim Pedd, 24 juni 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Stranger Things is een van de meest populaire op Netflix ooit. Vooral het eerste deel van het vierde seizoen (we wachten nog op wat door Netflix 'volume 2' genoemd wordt) scoort echt goed.
Mede daardoor scoort zangeres Kate Bush echt goed. Haar nummer Running Up That Hill is sinds de serie te zien is nog populairder dan het al was.

Stranger Things
In de serie Stranger Things is het nummer meermaals te horen. Het is het favoriete nummer van een van de personages, Max, die mede daardoor uit handen van opperschurk de Vecna weet te blijven.

Het nummer van Bush, dat in 1985 gelanceerd werd, staat hoog in de toplijsten van streamingdiensten. Op Spotify staat het nummer op 265 miljoen streams. Haar eerste hit, Wuthering Heights, werd 128 miljoen keer beluisterd.

Bush houdt er daarmee veel aan over! Het nummer is door haarzelf geschreven en geproduceerd, wat betekent dat de volle opbrengst van streamingdiensten naar haarzelf gaat.

Vermoedelijk heeft Bush tegen de 200.000 dollar verdiend aan het nummer. Overigens is de zangeres toch al rijk; ze schijnt zo'n 60 miljoen dollar waard te zijn.
Bron: Moviemeter

Lees meer over: Kate Bush, netflix, matt duffer, Ross duffer, stranger things

Populair nieuws