search

Ons nieuws van vrijdag 24 juni 2022

Recensie Netflix-serie 'The Umbrella Academy' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Umbrella Academy' seizoen 3

Alles waar we op gewacht hebben en nog veel meer.

Regie: Jeremy Webb, Sylvain White, Cheryl Dunye, e.a. | Cast: Elliot Page (Viktor Hargreeves), Tom Hopper (Luther Hargreeves), David Castañeda (Diego Hargreeves), Emmy Raver-Lampman (Allison Hargreeves), Robert Sheehan (Klaus Hargreeves), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 40-52 minuten | Jaar: 2022

In de aanloop naar het derde seizoen van The Umbrella Academy was veel media-aandacht gevestigd op Elliot Page, die in de eerste twee seizoenen Vanya speelde. Toen Elliot, voorheen bekend als Ellen, in december 2020 naar voren kwam als transgender, waren de verwachtingen voor de serie al enige tijd hooggespannen. Hoe zou dit gegeven in de verhaallijn worden verwerkt zonder in te leveren op de geloofwaardigheid van het grote geheel?

Net als het eerste seizoen eindigde seizoen twee met een cliffhanger van jewelste. Nadat de wereld werd gered van een bitter einde in 1963 keren de helden terug naar hun eigen tijd. Het welkom dat hen daar wacht is allesbehalve warm en voor het eerst maken we kennis met The Sparrow Academy: een meer gestructureerde en gedisciplineerde variant van de superheldenschool.

Met de charme van Mary Poppins glijden de Umbrella Academy-leerlingen aan hun paraplu je huiskamer in. Hoewel de Sparrows niet zitten te wachten op de verloren gewaande kinderen van weleer, heroveren Klaus, Five, Vanya, Diego, Luther en Allison binnen no time hun plekje in het hart van de kijker, die bijna twee jaar heeft moeten wachten op de terugkomst van hun favoriete tijdreizigers.

In de eerste afleveringen wordt de overgang van Vanya naar Viktor duidelijk. Door dit deel van het verhaal ogenschijnlijk klein te houden met louter accepterende en warme reacties, wordt dit onderwerp precies genoeg en zeker niet te veel belicht. "Jij mag zijn wie je wil zijn, maar zullen we nu eerst even de wereld redden?" lijkt het motto. Als Viktor lijken bovendien de bijzondere eigenschappen die Elliot Page zijn personage toebedient nog beter uit de verf te komen.

Je kunt alleen maar houden van Klaus, de rebel van het gezelschap. Het is genieten hoe hij met zijn onhandigheid en verwarrende manier van vertellen toch een belangrijke bijdrage levert aan het grote geheel. Met bewegingen die een mengelmoes lijken te zijn van Mick Jagger en Jack Sparrow fladdert Robert Sheehan over het scherm met een attitude waar de gemiddelde hippie jaloers op is.

Aidan Gallagher speelt met zijn personage, Five, een oudere versie van zichzelf die in zijn jeugdige lichaam is beland. Dit zet hij zo overtuigend neer dat het makkelijk is om te vergeten dat hij eigenlijk nog geen echte oude man is. Zijn lichaamshouding en kenmerkende fronsende gezicht lijken zo natuurlijk en constant dat deze eigenschappen ervoor zorgen dat de verhaallijn overeind blijft en niets aan spektakel verliest.

Waar veel series zichtbaar moeite hebben om meerdere seizoenen de kwaliteit hoog te houden, lijkt dit voor The Umbrella Academy verre van het geval. De fantastisch humoristische dialogen en buitengewoon passende muziek tillen de serie naar een hoog niveau. Tel daar de acteerprestaties van deze sterrencast bij op en je wenst nog minstens tien extra afleveringen voor dit seizoen. Zelfs de originele manier waarop het Umbrella-logo iedere aflevering wordt weergegeven getuigt van zoveel creativiteit van de makers dat werkelijk alles lijkt te kloppen.

★★★★★

The Umbrella Academy is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Loot'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Loot'

De wereld verbeteren begint bij jezelf, zeker als je extreem rijk bent.

Regie: Alan Yang, Angela Barnes, Miguel Arteta, e.a. | Cast: Maya Rudolph (Molly Novak), Joel Kim Booster (Nicholas), Michaela Jaé Rodriguez (Sofia Salinas), Ron Funches (Howard), Nat Faxon (Arthur), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 24-34 minuten | Jaar: 2022

Molly denkt dat ze alles heeft: een gelukkig huwelijk, een prachtig huis en bakken met geld omdat haar man een technisch genie is. Als blijkt dat die man vreemdgaat, dumpt ze hem. Ze blijft achter met de helft van zijn fortuin en zijn bedrijven, waaronder een organisatie die strijdt voor onderdak voor iedereen. Omdat Molly iets om handen moet hebben, besluit ze zich actief in te zetten voor dit goede doel. Dat loopt niet altijd van een leien dakje, want Molly vergeet soms dat niet iedereen schandalig rijk is.

Loot is een heerlijke serie om te bingen. De belangrijkste component is de manier waarop de personages geschreven zijn en de passende casting. Maya Rudolph weet in de hoofdrol goed te balanceren tussen irritant en sympathiek. Soms is Molly zo blind voor haar eigen makken en ver verwijderd is van de realiteit dat je haar door elkaar wil schudden, maar tegelijkertijd is het hartverwarmend om haar werkelijk te zien proberen om iets goeds van het leven te maken.

Dit roept de vraag op of men zit te wachten op een serie over een puissant rijke vrouw die de wereld redt met haar fortuin. Op het eerste gezicht zou het antwoord daarop nee zijn, maar Loot is zich bewust van de valkuilen van het oproepen van sympathie voor de rijken. Meermaals stipt Loot aan hoe verwrongen dit soort rijkdom en de bijhorende hypocrisie zijn. De verhouding tussen humor en een serieuze boodschap is netjes gedoseerd.

Molly gaat vergezeld van een vast groepje sidekicks. Zo is Michaela Jaé Rodriguez perfect is als serieuze vrouw die alles doet om gerechtigheid na te streven, maar soms vergeet dat werk niet alles is. Joel Kim Booster speelt de flamboyante, onaantastbare en devotionele secretaris en beste vriend Nicholas, die zorgt dat het Molly aan niets ontbreekt en in ruil daarvoor geniet van een even overdadig leven als zij. Dat hij naar eigen zeggen nog nooit een relatie heeft gehad die langer duurde dan 72 uur schetst de eenzaamheid van het personage.

Deze personages zijn op zichzelf leuk, maar de onderlinge relaties maken de serie echt de moeite waard. Het is bijvoorbeeld verrassend vertederend te zien hoe Nicholas langzaam beter bevriend raakt een neefje van Molly. De dynamiek tussen deze twee komt goed uit de verf en vormt een belangrijk tegenwicht voor de oppervlakkigheid. Deze vriendschap wordt vaak met evenveel humor naar het scherm gebracht, waardoor de lichte toon in stand blijft maar er wel wat extra warmte bij komt.

Dat de kleurrijke personages bulken van het geld heeft heeft visuele voordelen. Molly's gigantische huis en de outfits van haar en Nicholas zijn namelijk een lust voor het oog. Ook de prima montage en het verzadigde kleurenpalet maken de kijkervaring extra aangenaam. Door de comfortabele lengte van een krap halfuur ben je voor je het weet door de tien afleveringen heen.

Wil je daarna meer terugzien van de personages? Het antwoord daarop is waarschijnlijk ja, met name vanwege de cast die de humor van het script zeer succesvol weet over te brengen. Wordt het lastig om niet direct in herhaling te vallen en moet de serie er in een volgend seizoen qua inhoud een schepje bovenop doen? Ook ja. Maar voor nu is dit in ieder geval een fijn eerste seizoen dat zeker naar meer smaakt.

★★★★☆

Loot is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Obi-Wan Kenobi'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Obi-Wan Kenobi'

De nieuwe Star Wars-serie pakt uit als Episode III½: The Rise of Vader.

Regie: Deborah Chow | Cast: Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi), Moses Ingram (Third Sister), Vivien Lyra Blair (Leia Organa), Hayden Christensen (Darth Vader/Anakin Sywalker), Rupert Friend (Grand Inquisitor), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 36-53 minuten| Jaar: 2022

Ewan McGregor heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog eens Obi-Wan Kenobi's Jedi-mantel wilde aantrekken en diens lichtzwaard weer ter hand wilde nemen. Eerst was er sprake van een losstaande film, maar uiteindelijk kozen de producenten van de Star Wars-reeks voor een zesdelige miniserie. McGregor heeft het zichtbaar naar zijn zin, maar wordt eigenlijk gereduceerd tot aangever. Het verhaal draait namelijk vooral om de tienjarige prinses Leia en de opkomst van Darth Vader. Neemt niet weg dat het voor de fans nog steeds een feest der herkenning zal zijn.

Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen episode III en IV vormt daarmee een solide brug tussen de originele en de prequeltrilogie. Je zou zelfs voorzichtig mogen concluderen dat deze serie ervoor zorgt dat de gehate tweede trilogie een stukje beter te pruimen wordt, omdat het beste deel daarvan, Revenge of the Sith, wordt verbonden met de opener van de eerste trilogie, A New Hope.

Het is enkele jaren na het gevecht op de vulkaanplaneet Mustafar, waarbij de definitief naar de dark side doorgeslagen Anakin Skywalker gehavend uit de strijd kwam. Met allerlei kunstgrepen zien we hoe hij zich herpakt en in het iconische Darth Vader-pak laat hijsen, dat hem van een kunstmatige stem voorziet waardoor hij klinkt als James Earl Jones (die inmiddels de negentig is gepasseerd). Het zal bij fans leiden tot een juichstemming, omdat dit nog meer puzzelstukjes op hun plek legt. Vooral een gevechtsscène in de laatste aflevering zal velen kunnen plezieren omdat hierin nostalgie en nieuwe invalshoeken samenkomen.

Waar The Mandalorian zijn voornaamste charmeoffensief had in de vorm van Grogu (ook wel bekend als baby Yoda), mochten de makers van deze serie aan de slag met een tienjarige prinses Leia. In tegenstelling tot de kijker heeft zij geen idee wie haar echte ouders zijn en evenmin dat ze een tweelingbroer heeft die in anonimiteit opgroeit op Tatooine. Leia wordt gespeeld door de jonge actrice Vivien Lyra Blair, die in elke aflevering de show steelt. Ze is slim, gevat, maar niet pedant of irritant betweterig.

Het is een prettig dat er voor continuïteit met de films is gezorgd door alle nog beschikbare acteurs hun personage opnieuw te laten vertolken, ook al zijn sommigen zichtbaar ouder geworden en komen anderen in slechts één scène opdraven. De momenten waarop we Hayden Christensen als Anakin Skywalker zien zijn schaars en komen terug in obligate flashbacks. Het is daarnaast een godszegen dat Christensen weinig tekst heeft, want een bijster goede acteur is het nog steeds niet.

In tegenstelling tot eerdere Star Wars-series werden alle zes afleveringen van Obi-Wan Kenobi door dezelfde regisseur opgenomen. Deborah Chow regisseerde eerder al twee afleveringen van The Mandalorian en laat ditmaal met haar werk een consistente regie zien in een serie die qua looks toch het meest doet denken aan de prequeltrilogie.

Net als The Mandalorian en The Book of Boba Fett gaat ook Obi-Wan Kenobi gebukt onder een matig plot. Waar voornoemde series bestonden uit redelijk opzichzelfstaande afleveringen en een geringe rode draad, is er nu wat meer samenhang. Toch kan je je niet aan de indruk onttrekken dat alles naar een confrontatie tussen Kenobi en Vader wordt toegeschreven en de rest bijzaak is.

Deze gedachte zorgt voor een gehaast gevoel. Plotjes zoals een ontvoerde Leia en het in veiligheid moeten stellen van tweelingbroer Luke voelen hierdoor gehaast aan. Veruit het interessantste personage blijkt nieuwkomer Third Sister. Als onderdeel van de inquisitie die Jedi moet opsporen lijkt ze aanvankelijk meedogenloos en uiterst wreed, maar naarmate de serie vordert krijgt het personage, ingegeven door trauma's, meer karakter.

Obi-Wan Kenobi vormt een fijn afgerond verhaal, maar mist een echte ziel zoals die in The Mandalorian te vinden was. De serie is vooral een poging om de fans te plezieren en speelt daarom op safe door niet te veel nieuwigheden uit te halen. Wie even de draad kwijt was kan overigens opgelucht ademhalen: de serie wordt voorafgegaan door een uitgebreide samenvatting van episodes I tot en met III.

★★★☆☆

Obi-Wan Kenobi is te zien bij Disney+].

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Man vs. Bee'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Man vs. Bee'

Hilarische Rowan Atkinson in achtervolging op een bij zorgt voor de totale destructie van een villa.

Regie: David Kerr | Cast: Rowan Atkinson (Trevor Bingley), Jing Lusi (Nina Kolstad-Bergenbatten), Julian Rhind-Tutt (Christian Kolstad-Bergenbatten), India Fowler (Maddy Bingley), e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 10-19 minuten | Jaar: 2022

Het kunnen juist de kleine dingen zijn die voor een mentale instorting zorgen. In Man vs. Bee raakt een man zo gefixeerd op een bij die hem het leven zuur maakt, dat hij zijn hele leven in het teken lijkt te zetten van het doden van deze bij. Rowan Atkinson laat maar weer eens zien hoe hij met zijn gezichtsuitdrukkingen en lichaamsbewegingen een heel komisch verhaal kan vertellen. Man vs. Bee vliegt soms flink uit de bocht met cartooneske situaties, maar wordt toch elke keer weer gered door het sympathieke personage dat Atkinson neerzet.

Trevor Bingley moet voor de rechter voorkomen vanwege veertien strafbare feiten en al snel zien we waarom. Beelden van totale chaos, waaronder Trevor die met een vlammenwerper een huis in de hens zet en een hamer in een Mondriaan-schilderij gooit, komen voorbij. Hoe heeft deze op het oog brave man hier kunnen eindigen? Volgens eigen zeggen: "Het begon allemaal met een bij."

Trevor heeft een nieuwe baan als housesitter. Hij komt aan bij een enorme villa, waar een wat verwaand stel hem een rondleiding geeft. Er hangen dure kunstwerken van Mondriaan en Kandinsky, in de garage staat een dure Jaguar, kortom: niks mag kapot. Maar alles gaat natuurlijk wel stuk. Al binnen enkele minuten is het eerste beeldje gebroken omdat Trevor achter de bij aan zit. Tot overmaat van ramp verbrandt hij ook nog het instructieboekje dat door de eigenaars is achtergelaten. Op dit punt wordt al snel duidelijk: totale destructie van de villa kan niet lang uitblijven.

De villa is volledig uitgerust met de nieuwste technologieën en beveiligingsapparatuur, waardoor Trevor zich totaal geen houding weet te geven tot deze nieuwe omgeving. Rowan Atkinson heeft natuurlijk met Mr. Bean al laten zien dat hij het best om kan gaan met omgevingen waarin zijn personages zich niet helemaal thuis kunnen voelen. Het is dan ook nog het meest komisch om Trevor pogingen te zien doen tot de meest simpele handelingen, zoals het koken van soep, in deze immense villa.

Man vs. Bee doet soms erg denken aan Tom and Jerry. Dit komt doordat de pogingen en obsessie van Trevor tegenover de bij steeds extremere vormen aan lijken te nemen. Zo worden er in een aflevering meerdere spuitbussen met gif aan elkaar gebonden om de bij te vermoorden, maar de bij is Trevor natuurlijk elke keer te slim af. De bij lijkt af en toe ook wel expres het leven van Trevor moeilijker te maken. Hier vliegt de serie dan ook snel uit de bocht met explosieven en vlammenwerpers.

Maar ondanks zijn verhouding tot de bij heeft Trevor toch iets sympathieks. Hij probeert de band met zijn dochter te herstellen en deze nieuwe baan lijkt een eerste stap in die richting. Eigenlijk is er de hoop dat Trevor zal slagen, ondanks dat het duidelijk is dat dit niet zal gebeuren. Als zijn ex-vrouw aanhaalt dat Trevor al meerdere banen is kwijtgeraakt door onder andere een obsessie met een papierversnipperaar wordt al snel duidelijk dat hij een groot probleem heeft.

De obsessie van Trevor met de bij lijkt binnen dit patroon van zelfsabotage te passen. De wanhoop van Trevor tegenover alle chaos, die vooral hijzelf en niet de bij veroorzaakt, is dan ook groot en wordt per aflevering alleen maar erger. Zo hebben de makers toch nog een gelaagd personage weten te creëren binnen de cartooneske wereld die ze presenteren.

Hoewel er maar negen afleveringen zijn, bevat de serie genoeg punten waarop het niet grappig of spannend meer is wat er gaat gebeuren. Zo zijn er ook nog clichématig geklede inbrekers die het huis willen leegroven en een politieagent die steeds aanbelt op, voor Trevor, ongelegen momenten. Het zijn passages die de snelheid wat uit de serie halen.

Man vs. Bee bestaat uit allemaal lekkere korte afleveringen van rond de elf minuten waarin slapstick de boventoon voert. Het is een soort komedie dat niet vaak meer gemaakt wordt, maar in de handen van Atkinson een hoop hilariteit oplevert. Het is knap hoe Atkinson alleen in een huis met een hond en een bij, die overigens pas later met computeranimatie is toegevoegd, zo'n rijk scala aan komische momenten weet te creëren. Het is dan ook vooral een plezier om Atkinson weer zo aan het werk te mogen zien.

★★★☆☆

Man vs. Bee is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'First Kill'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'First Kill'

Een bingewaardige serie die moeiteloos weet te ontsnappen aan alle voor de hand liggende clichés.

Regie: Eriq La Salle, Amanda Tapping, Jet Wilkinson, e.a.| Cast: Sarah Catherine Hook ( Juliette Fairmont), Imani Lewis (Calliope Burns), Elizabeth Mitchell (Margot), Aubin Wise (Talia), Gracie Dzienny (Elinor), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 42-59 minuten | Jaar: 2022

Van Dracula en Frankenstein tot modernere versies als Twilight; het griezelgenre is een graag gezien en enigszins uitgemolken gebied. Sinds het uitkomen van de eerste films kijkt men graag naar onmogelijke scenario's en allesverslindende monsters. Dit maakt het niet makkelijk om een nieuwe invalshoek te vinden voor een serie met dit thema. First Kill doet een dappere poging een nieuw geluid te laten horen, maar of dit gelukt is…?

We maken kennis met een wereld waarin monsters en vampiers een plekje in de geschiedenisboeken hebben verkregen. Het bestaan ervan wordt niet zozeer ontkend, maar beschouwd als iets wat tot het verleden behoort. De aanwijzingen van het nog steeds aanwezig zijn van diezelfde wezens, wordt in de tijd waarin de serie zich afspeelt met opgetrokken wenkbrauwen ontvangen en bijna ontkend. Hierdoor kan de familie van Juliette, een aspirant-vampier, zich in het openbaar vertonen zonder zich veel zorgen te maken om te worden ontdekt.

Juliette stamt af van een machtige vampierfamilie en worstelt met de druk van de verwachtingen die dat met zich meebrengt. Terwijl zij op school haar best doet haar primitieve bloeddorst te onderdrukken, is ze ook gewoon een scholiere met gewone tienerproblemen. Als ze op school nieuweling Calliope ontmoet, zorgt haar roze bril ervoor dat ze in de eerste instantie dan ook niet ziet wat er schuilgaat achter deze innemende jongedame.

Calliope blijkt een afstammeling van een familie van monsterjagers, die al eeuwenlang vecht tegen al het duivelse nageslacht. Calliope traint al van jongs af aan om haar duit in het zakje te kunnen doen. De romance van Calliope en Juliette is dan ook Shakespeare-waardig, en de serie maakt daar zelf ook regelmatig leuke verwijzingen naar. De twee families komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en de twee tienermeiden bevinden zich in een impasse.

Ondanks dat zij beiden gebrand zijn op hun 'first kill', lijkt in het verhaal van Juliette en Cal de liefde te winnen. De romance bloeit op en hun gezamenlijke worstelingen brengt ze dichter bij elkaar. Ze besluiten hun eigen pad te bewandelen en staan op tegen hun machtige families. Wanhoop, intriges, spectaculaire gevechten en bloederige taferelen krijgen een plek in het kleine plaatsje waar de serie zich afspeelt.

Dat dit recept zo oud is als de weg naar Rome is geen bezwaar, omdat First Kill zich met het 2022-LBGTQ-sausje weet te onderscheiden van diverse minder originele varianten. Zonder in stereotypes te vervallen is dit de aangenaam frisse wind waar we op hoopten bij het verschijnen van deze serie. Het gebruik van goed gedoseerde effecten zorgt er bovendien voor dat de sfeer heel eigen is en je jezelf gemakkelijk verliest in de wereld van vampiers en andere griezels.

★★★★☆

First Kill is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Selling Sunset' krijgt nog zeker twee extra seizoenen
Series / Nieuws

'Selling Sunset' krijgt nog zeker twee extra seizoenen

Netflix gelooft duidelijk nog steeds sterk in de toekomst van de reeks...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van de populaire serie Selling Sunset! Het einde van de reeks lijkt namelijk nog lang niet in zicht, in tegendeel!

Voor heel wat fans van Selling Sunset geldt dat ze toch een beetje vreesden dat de recente reünie-aflevering van de reeks een teken aan de wand was dat ze ten einde zou komen. Voor deze en alle andere fans is er nu echter goed nieuws. Van een einde blijkt namelijk nog absoluut geen sprake te zijn, in tegendeel.

Netflix heeft nu bekend gemaakt dat er met zekerheid niet alleen nog een zesde, maar ook nog een zevende seizoen zal verschijnen. Deze bekendmaking heeft meteen voor de nodige extra vragen gezorgd. Komt Christine Quinn bijvoorbeeld nog terug in één van de aankomende seizoenen?

Geen details bekend
Tot dusver werden door Netflix nog geen verdere details bekend gemaakt over het zesde en zevende seizoen. Wel is bekend dat de opnames van het zesde seizoen later deze zomer reeds zullen worden aangevat. Dit betekent dat het eerste van twee extra seizoenen later dit jaar nog te zien kan zijn op 's werelds grootste streamingdienst.

Ondertussen is er nog goed nieuws. Netflix heeft namelijk ook de releasedatum bekend gemaakt van de aankomende spin-off genaamd Selling the OC. Voor deze spin-off geldt dat ze zal verschijnen op 24 augustus van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt gloednieuwe horrorserie 'Alma' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt gloednieuwe horrorserie 'Alma' aan

De aankondiging is gebeurd door middel van een spannende teaser...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor iedereen die een goede horrorserie op zijn tijd wel weet te waarderen. Netflix heeft namelijk de komst aangekondigd van de gloednieuwe serie Alma.

Alma vertelt het verhaal van (hoe kan het ook anders) Alma die een busongeluk overleeft waar bijna al haar andere klasgenoten bij om het leven zijn gekomen. Vervolgens wordt ze wakker in het ziekenhuis zonder ook maar één enkele herinnering aan het ongeval. Ook de herinneringen aan haar verleden is ze echter kwijt.

Met de hulp van niet alleen haar ouders, maar ook haar vrienden (die ze dus eigenlijk niet meer kent) zal ze proberen om het mysterie te ontrafelen. Tegelijkertijd wordt ze echter getergd door nachtmerries en onheilspellende visioenen.

Zomer
De aankondiging van deze gloednieuwe horrorserie gebeurde door Netflix door middel van een korte, maar spannende teaser. Wie alvast helemaal gewonnen is voor deze nieuwe reeks hoeft overigens ook niet lang te wachten tot ze te bekijken zal zijn.

Alma verschijnt op streamingdienst Netflix op 19 augustus 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' mag niet meer rekenen op terugkeer van beroemdste actrice
Series / Nieuws

'Game of Thrones' mag niet meer rekenen op terugkeer van beroemdste actrice

In een interview liet de actrice weten dat het genoeg is geweest, tot grote spijt van al haar fans.

Van Game of Thrones zijn we nog lang niet niet af. Als het aan HBO ligt in ieder geval. Met meerdere series in de maak gaan de kijkers nog veel zien van Westeros. Helaas zal Emilia Clarke, de beroemde actrice van Daenerys Targaryen, daar geen deel meer van uitmaken.

Tijdens een interview met de BBC deelden ze haar plannen voor de toekomst. Daarin liet ze weten op de hoogte te zijn van Kit Haringtons eigen ideeën voor een sequel, die exclusief gaat focussen op Jon Snow. Kit Harington ontwikkelt dit plan samen met George R.R. Martin, maar zonder enige inspraak van Clarke zelf.

Clarke liet namelijk weten klaar te zijn met de wereld. Ze zou 'ferm', maar met een lach hebben gezegd: "Nee, ik denk dat ik er klaar mee ben."

De filmmakers zijn echter nog niet klaar met de Targaryens. Een nieuwe serie komt eraan over hen, genaamd House of the Dragon. Deze serie zal zich echter enkele honderden jaren voor de originele serie afspelen, dus het gemis van Clarke hoeft de serie niet te schaden.

Wat gaat Clarke in de toekomst doen?
Van de ene fantasywereld zal Clarke nu in de volgende duiken. We moeten de officiële bekendmaking nog afwachten, maar volgens de geruchten zal ze gaan verschijnen in de Marvel-televisieseries van Secret Invasion. Daar zal ze te zien zijn naast grote namen als Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman en Don Cheadle.

Er wacht Clarke dus een mooie toekomst, waarbij ze de wereld van George R.R. Martin niet meer zo hard nodig heeft. Het wordt maar eens zien hoe erg zij het Marvel-universum op zal gaan opschudden...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TRAILER: Nieuwe Spaanse thrillerserie gaat Netflix flink opschudden
Series / Trailer

TRAILER: Nieuwe Spaanse thrillerserie gaat Netflix flink opschudden

Gedurende één lange nacht wordt een gevangenis een arena tussen overvallers, bewakers en een gestoorde seriemoordenaar.

Het scala aan Spaanstalige actieseries op Netflix wordt in juli uitgebreid met weer een spannende thrillerserie. In The Longest Night vallen gewapende mannen een gevangenis binnen met één doel: een psychopaat helpen ontsnappen. Check de trailer hieronder.

De logline van de nieuwe serie The Longest Night luidt als volgt: "Gewapende mannen omsingelen een gevangenis voor gedetineerden met psychische problemen en sluiten alle communicatie af. Hun doel: het vangen van seriemoordenaar Simón Lago. Zes afleveringen. Een nacht".

De regisseur van de nieuwe serie is Oscar Pedraza, met een script van Xosé Moraisa and Victoriano Sierra Ferreiro. In de serie zullen Alberto Ammann als Hugo, Fran Berenguer als Richi, David Solans als Javi, José Luis Garcí­a Pérez als Lennon, Luis Callejo als Simón Lago en Maria Caballero als Laura te zien zijn.

Wanneer kunnen we de serie verwachten?
Op 8 juli zullen alle zes de afleveringen verschijnen op Netflix. Bereid je dus maar voor om gedurende één lange nacht alles in een ruk te gaan bingen.

Bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave trailer laatste seizoen 'Jurassic World: Camp Cretaceous'
Series / Trailer

Gave trailer laatste seizoen 'Jurassic World: Camp Cretaceous'

Na het einde van de Jurassic World-filmreeks, naderen we ook het einde van de animatieserie.

Na de langverwachte release van Jurasic World: Dominion in de bioscopen, kunnen we nu uitkijken naar het vijfde en laatste seizoen van animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous, waarmee de franchise voor eens en altijd lijkt te worden afgesloten. En vandaag hebben we de nieuwste trailer ervan voor jullie!

En hoewel er flink wordt uitgekeken naar de serie, zullen fans ook treurig zijn om het feit dat er een einde aan komt.

Het vijfde seizoen van Jurassic World: Camp Cretaceous is vanaf 21 juli a.s. te streamen via Netflix. Maar als de snode plannen van de Mantah Corp. worden onthuld en een van de Camp Fam-leden zich bekeert, moeten de anderen er alles aan doen om de dino's te redden en thuis te komen.

In seizoen 5 zien we hoe de aankomst van Kenji's vader Mr. Kon hoop op redding voor de kampeerders doet herleven.

Bekijk hieronder de gave trailer voor het laatste seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Direct vervolg op 'Game of Thrones' bedacht door Kit Harrington zelf
Series / Nieuws

Direct vervolg op 'Game of Thrones' bedacht door Kit Harrington zelf

In samenwerking met George R.R. Martin kwam hij uit op dit idee voor een eigen verhaal voor Jon Snow.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen week bracht HBO naar buiten dat er druk gewerkt wordt aan een eigen serie over Jon Snow, de bekende weinig wetende bastaardzoon uit Game of Thrones. Nu weten we ook dat Kit Harington, de acteur van Jon Snow, zelf betrokken is bij het ontwikkelen van het concept.

Zowel de schrijver van de Game of Thrones-boeken, George R.R. Martin, en medespeelster Emilia Clarke, de actrice van Daenerys Targaryen, hebben het ontwikkelen van de serie bevestigd.

Schijnbaar is Harington in samenwerking met Martin en enkele geheime schrijvers aan het werk met een serie, dat een sequel zal vormen op de originele hitserie. Hierin is Snow vertrokken naar het Noorden om te leven met de Wildlings, waarna het verhaal schijnbaar nog niet afgelopen zal zijn...

De toekomst van Westeros
Dit is niet de enige serie, waar HBO mee bezig is. Ook komt binnenkort de spin-off House of the Dragon uit over huize Targaryen. Eveneens wordt er gewerkt aan een prequel, genaamd Tales of Dunk and Egg.

Warner Bros. en HBO zijn dus nog even zoet met de nasleep van Game of Thrones, waar vele fans meer dan blij mee zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Josh Brolin vindt vergelijking tussen 'Outer Range' en 'Yellowstone' onzin
Series / Nieuws

Josh Brolin vindt vergelijking tussen 'Outer Range' en 'Yellowstone' onzin

En daar heeft de acteur die we kennen als Thanos een hele goede reden voor.

Hoewel we Josh Brolin vooral kennen van zijn rollen in het MCU en films als Dune, maakte de acteur ook onlangs zijn terugkeer naar tv met zijn hoofdrol in Amazon-serie Outer Range. Door het western-gehalte van de serie wordt deze echter vaak vergeleken met Yellowstone. Onzin, aldus Brolin.

Tijdens een recent interview met Variety zei Brolin het volgende over de vergelijking tussen de twee series:

"Yellowstone was de eerste, net zoals bij True Grit het geval was, om de western terug te brengen op een nieuwe manier. En dat is een geweldig iets. Maar als je meelift op een trend moet je het wel op een compleet originele manier doen. En afgezien van paarden, cowboyhoeden en misschien de rivaliteit tussen families lijkt niks in Outer Range ook maar enigszins op Yellowstone."

Brolin vervolgde zijn relaas door toe te lichten waarom hij besloot mee te werken aan Outer Range:

"Ik wil nooit iets doen dat te voor de hand ligt. Dat vind ik saai. Dit voelde als een risicovol project, dat ook keihard had kunnen falen, en ik houd van zo'n uitdaging."

Outer Range is nú te streamen via Amazon Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde veel nieuws toe deze week
Series / Featured

Netflix voegde veel nieuws toe deze week

De streamingdienst Netflix had weer een mooie week voor zijn abonnees.

Netflix maakt er een topweek van met heel wat nieuwe series. We duiken in het nieuwe aanbod, waarbij de meest opvallende natuurlijk The Umbrella Academy is!

The Future Of (seizoen 1): Met de hulp van experts uit verschillende sectoren onderzoekt deze innovatieve docuserie nieuwe en opkomende technologische trends met revolutionaire mogelijkheden.

Snowflake Mountain: Een groepje jongvolwassenen moet proberen helemaal op zichzelf te staan en voor zichzelf te zorgen als ze in de wildernis gedropt worden voor een survival. Ze hebben geen stromend water, geen ouders en, het ergst van allemaal, geen wifi.

The Umbrella Academy (seizoen 3): Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

Welcome to Wedding Hell: Een huwelijksaanzoek hoort een happy ending te zijn, maar voor één stel is dit juist het begin van een moeizame strijd over de huwelijksvoorbereidingen.

The Hidden Lives of Pets (seizoen 1): Deze docuserie gaat over fantastische huisdieren van over de hele wereld en duikt in de laatste wetenschap rond de zintuigen en vaardigheden van onze dierenvrienden.

First Class: Yoshinari verkoopt knopen en kleding in een oude buurt van Tokyo. Ineens krijgt ze een droombaan bij een modeblad, denkt ze.

Queen: Een beschermd opgevoede jonge vrouw wordt gedumpt door haar verloofde. Ze besluit de huwelijksreis alleen te maken en gaat op een opwindende reis van zelfontdekking.

Money Heist: Korea - Joint Economic Area: De geheimzinnige Professor verzamelt een groep doorgewinterde dieven uit het noorden en het zuiden om het pas gedrukte geld van een toekomstig verenigd Korea te stelen.

Man Vs Bee: Trevor is vader en probeert een bij te vangen. Maar dat wordt alleen maar moeilijker naarmate hij meer probeert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' onthult verrassende terugkeer
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' onthult verrassende terugkeer

Star Wars-serie Obi Wan Kenobi heeft een opvallende terugkeer dit seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Al vanaf aflevering 1 van Obi-Wan Kenobi hadden we het vermoeden een oude bekende te gaan zien. Nu weten we dat die vermoedens wel ergens op gevestigd waren.

Obi-Wan Kenobi heeft heel wat prequelpersonages teruggebracht. Natuurlijk is er de hoofdrolspeler. Maar ook zijn er Jimmy Smits als Bail Organa, Joel Edgerton als Owen Lars en Bonnie Piesse als Beru Lars. En er keerde, helemaal aan het einde van Obi-Wan Kenobi, nog iemand terug. Lees alleen versie als je het einde van Obi-Wan Kenobi al gezien hebt.

Obi-Wan Kenobi-cameo
In Obi-Wan Kenobi roept Kenobi meermaals zijn oude leermeester op. Hij hoopt door hem geleid, geholpen, te worden. Maar pas in aflevering 6 heeft hij zijn oude band met de Force terug en zien we Qui-Gon Jinn!

Liam Neeson speelde de rol weer voor Obi-Wan Kenobi, en is nu dus een force ghost. Die verschijnt nadat Obi-Wan een jonge Luke Skywalker ontmoet heeft, en de woestijn van Tatooine intrekt om een nieuw thuis te vinden.

Obi-Wan Kenobi eindigde met een heel kort gesprek tussen de twee. Een mooie terugkeer, want fans hoopten al sinds de mentor van Obi-Wan in The Phantom Menace vermoord werd door Darth Maul, op zijn terugkeer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' doet iets heel vernieuwends
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' doet iets heel vernieuwends

The Lord of the Rings: The Rings of Power doet delen echt compleet anders dan de films.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Lord of the Rings: The Rings of Power gaat Orks uitgebreid verkennen. Deze week kregen we de eerste foto's van Orks in de serie, en zagen we veel gedetailleerdere wezens.

Maar die details gaan verder gaan alleen het design van de Orks. We gaan ook hun cultuur verkennen. En we horen via Jamie Wilson, die verantwoordelijk is voor de make-up afdeling van Lord of the Rings: The Rings of Power, dat we ook vrouwelijke Orks zien. In de serie keren de wezens terug uit het duister.

Helemaal terug van weggeweest
"Ze waren min of meer verdwenen. Iedereen nam aan dat ze uitgeroeid waren. Maar in werkelijkheid hadden ze zich in het duister teruggetrokken, in kleine groepjes, zich verborgen en in tunnels geleefd, min of meer onder Midden-Aarde," begon Wilson.

"Dat was de enige manier waarop ze zich konden verbergen, want ze waren natuurlijk zo lang opgejaagd. Dus nu zie je ze terugkeren, terwijl ze voor het eerst verenigd worden onder een zogenaamde nieuwe leider die hen aanvoert."

Dat niet alleen: we zien straks ook voor het eerst een vrouwelijke Ork. "Er is ook nog een Ork specifiek, die heel erg sterk en lang is, en een heerlijk gevecht heeft met een van de elfen. Ik denk, ik vermoed, dat fans dat een favoriet moment gaan vinden."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-bedenker over oorsprong zombievirus
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-bedenker over oorsprong zombievirus

Robert Kirkman zal nooit onthullen waar de zombies vandaan komen in The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is de meest gestelde vraag rond The Walking Dead: wat veroorzaakte de zombieplaag? Bijna 20 jaar zijn verstreken sinds Rick Grimes wakker werd in een post-apocalyptische wereld.

Maker en bedenker Robert Kirkman rondde de comics af zonder antwoorden over wat de ziekte veroorzaakt. AMC verkent met de serie The Walking Dead nu mogelijke geneesmiddelen en oorzaken voor het virus. In de serie The Walking Dead: World Beyond is de hint duidelijk dat de mensheid zelf het virus gemaakt heeft.

The Walking Dead
In de nieuwe toevoeging aan The Cutting Room Floor komt Kirkman met nieuwe verklaringen rond de oorsprong van de zombieplaag.

"Ik was nooit heel geïnteresseerd in wat de zombieuitbraak veroorzaakt had," aldus Kirkman. "Die mening is denk ik goed opgeschreven. De korte versie is: elke gedetailleerde uitleg zou de comics te ver richting sci-fi duwen. Ik denk dat het beter is om er maar niet te veel op in te gaan. Zo blijft het verhaal ook echt een beetje geaard."

"Dat gezegd hebbende, waren er veel fans die wilden dat ik het zou verkennen. En daar stond ik niet boven." Zo bekeek het personage Alice de ondoden om te achterhalen wat er aan de hand was. Maar ook zij kreeg geen definitief antwoord.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek'-serie wordt nog beter
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Trek'-serie wordt nog beter

Star Trek: Strange New Worlds wordt nog beter met zijn tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Strange New Worlds-actrice Melissa Navia vertelt in een nieuw interview dat het komende tweede seizoen van de serie beter is dan het eerste. De serie keert naar verwachting in 2023 terug op Paramount+.

De serie Star Trek: Strange New Worlds speelt zich een decennium voor Star Trek: The Original Series af en volgt Captain Pike die de crew van de USS Enterprise leidt tijdens een missie om nieuwe werelden te verkennen. Het is een wat meer traditionele Trek-serie, met elke aflevering weer een nieuw verhaal.

Star Trek: Strange New Worlds-toekomst
In een interview met CinemaBlend vertelde Navia dat de serie Star Trek: Strange New Worlds voor zijn tweede seizoen de boel nog beter op orde heeft dan het eerst.

"Ik denk dat ik wel zover kan zijn om te zeggen dat het beter is dan seizoen 1. En daar waren we allemaal al erg tevreden over," begon Navia.

"Seizoen 2, de scenario's die we daarvan binnenkrijgen, is elke keer weer goed. Het bevat Trek, omvat de geschiedenis, echte wetenschap, echte technologie. En verweeft dat op een manier zodat je ook echt op de Enterprise wil zijn. Je wordt verliefd op deze wereld."

Seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds brengt ons volgens Navia naar heel nieuwe plekken, "locaties die je niet had zien aankomen, die je niet kon zien aankomen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het ongelofelijke bedrag dat Kate Bush verdiende aan 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Het ongelofelijke bedrag dat Kate Bush verdiende aan 'Stranger Things'

Kate Bush is te horen in zowat elke aflevering van Stranger Things 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Stranger Things is een van de meest populaire op Netflix ooit. Vooral het eerste deel van het vierde seizoen (we wachten nog op wat door Netflix 'volume 2' genoemd wordt) scoort echt goed.

Mede daardoor scoort zangeres Kate Bush echt goed. Haar nummer Running Up That Hill is sinds de serie te zien is nog populairder dan het al was.

Stranger Things
In de serie Stranger Things is het nummer meermaals te horen. Het is het favoriete nummer van een van de personages, Max, die mede daardoor uit handen van opperschurk de Vecna weet te blijven.

Het nummer van Bush, dat in 1985 gelanceerd werd, staat hoog in de toplijsten van streamingdiensten. Op Spotify staat het nummer op 265 miljoen streams. Haar eerste hit, Wuthering Heights, werd 128 miljoen keer beluisterd.

Bush houdt er daarmee veel aan over! Het nummer is door haarzelf geschreven en geproduceerd, wat betekent dat de volle opbrengst van streamingdiensten naar haarzelf gaat.

Vermoedelijk heeft Bush tegen de 200.000 dollar verdiend aan het nummer. Overigens is de zangeres toch al rijk; ze schijnt zo'n 60 miljoen dollar waard te zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.