Recensies 'Westworld' seizoen 4: heeft de peperdure serie van HBO het nog wel?

Westworld is alweer terug op televisie met zijn vierde seizoen, maar is dat de moeite waard?

Jim Pedd, 26 juni 2022 13:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Westworld seizoen vier belooft weer een heerlijke reis door het menselijk brein en de oorsprong van bewustzijn te bieden, evenals realiteit zoals wij die waarnemen.
Tegelijk lijkt het er ook op dat de televisieserie van Jonathan Nolan en Lisa Joy, net als twee jaar geleden toen seizoen drie verscheen, critici enorm verdeelt. We zetten de recensies voor je op een rij.

Westworld seizoen 4 recensies
De eerste reacties laten zien dat seizoen 4 van Westworld een aardige poging is om de serie weer helemaal op de rails te krijgen. Maar dat het geheel ook weer niet helemaal geslaagd is, waardoor we toch wat wisselend niveau aan televisie te zien krijgen.

We zetten de recensies op een rij:

The early reaction isn’t amenable, either, since most critics think season four is either a very successful attempt by the show to find its footing again or yet another terrible misfire that turns the whole thing into an even more middling piece of television.

The Ringer: "De serie heeft een reputatie gekregen dat deze te doordacht is, in zijn kern is Westworld echter heel eenvoudig. Vier seizoenen onderweg, is de serie ook gestopt met nieuwe dingen vertellen."

Observer: "Het leukste dat Westworld in jaren geweest is. Nog altijd is het een echte mind game, maar het voelt niet langer alsof je tegen de computer speelt."

Empire Magazine: "Prachtig, gestoord en ontzagwekkend. Een welkome wederopstanding voor deze gewelddadige delights van Joy en Nolan. En eentje die duidelijk laat zien dat Westworld echt nog wel weet hoe het moet."

IGN: "De serie voelt nog altijd mysterieus, op een leuke manier, en onheilspellend in zijn thema's en methoden. Maar deze 'reset' invalshoek heeft ook zijn tegenvallers."
Lees meer over: Westworld, HBO, Jonathan Nolan, Lisa Joy

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws