search
Zal rol van horrorlegende Robert Englund in 'Stranger Things' worden verlengd?

Zal rol van horrorlegende Robert Englund in 'Stranger Things' worden verlengd?

De beroemde acteur van Freddy Krueger deelt zijn gedachten over een mogelijke terugkeer in de serie

Mitchell van Vuren
Robert Englund, de acteur van het iconische monster uit Nightmare on Elm Street, kreeg eerder in het vierde seizoen van Stranger Things een geweldige cameo. Maar er lijkt ook te worden gehint dat de kijkers meer van hem te wachten staat. De acteur reageert.

In het vierde seizoen van Stranger Things ontdekt Nancy Wheeler het tragische verhaal van Victor Creel, gespeeld door Englund. In 1959 werd Creel opgesloten in het huis van zijn ouders nadat hij hen schijnbaar zou hebben vermoord. Een demon heeft echter deze moord op zijn geweten in de griezelserie.

Nancy en Robin Buckley bezoeken later in het verhaal de gedetineerde Creel in Pennhurst Asylum. Tijdens het bezoek zal Creel vertellen over zijn confrontatie met de demon, ook bekend als de ondertussen beruchte Vecna. Later zal Vecna direct tegen Eleven de waarheid verder uit de doeken doen: het monster is Creels bloedeigen zoon, Henry.

Robert Englund deelt zijn gedachten over een terugkeer
In een gesprek met Cinemablend praat Englund over zijn rol en een mogelijke terugkeer naar de populaire serie.

Englund hint: "Er is een moment dat Nancy in de Upside Down is… en er is een voice-over, en [Vecna] heeft het over mij. 'Oude Victor. Ach, ik heb oude Victor zo lang niet meer gezien.'"

Hij vervolgt over een terugkeer: "Misschien… ik heb het zo, zo druk. Maar misschien moet ik een nieuw bezoek aan Vecna wel overwegen. Ik weet niet goed wat dat zou moeten voorstellen… Of hij komt terug om me te vermoorden, weet je? Of wil hij mijn dood koesteren, omdat ik hem als vader teleur heb gesteld? Dat ik verantwoordelijk ben en dat ik een hypocriet ben, zoals hij tegen Eleven heeft gezegd."

Een terugkeer van de acteur, in een rol die tegengesteld lijkt aan die uit zijn eerdere films, is dus nog niet uitgesloten. Er zijn meerdere mogelijkheden volgens Englund hoe alles kan gaan aflopen.

Op 1 juli zullen de laatste afleveringen eindelijk online komen en zullen we weten hoe alles af zal gaan lopen, met of zonder Robert Englund.

Aanbevolen artikelen