search

Ons nieuws van dinsdag 28 juni 2022

Recensie Disney+-serie 'Atlanta' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Atlanta' seizoen 3

Een gelaagd en geslaagd nieuw seizoen, dat zich afspeelt in Amsterdam en andere Europese steden.

Regie: Hiro Murai, Donald Glover, Ibra Ake | Cast: Brian Tyler Henry (Alfred 'Paper Boi' Miles), Donald Glover (Earnest 'Earn' Marks), LaKeith Stanfield (Darius X), Zazie Beetz (Vanessa 'Van' Keefer), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 29-37 minuten | Jaar: 2022

Atlanta is terug en absurder dan ooit. Na het eerste seizoen in 2016 en het tweede in 2018 volgt nu eindelijk het derde, dat net zoals zijn voorgangers een geheel eigen karakter heeft. Ditmaal draait de eigenzinnige serie om de Europese tour van Paper Boi, die ook Amsterdam aandoet.

De tour voert het Atlanta-gezelschap van Kopenhagen naar Amsterdam, Londen, Boedapest en andere Europese steden, concluderend in Parijs. Maar van de tien afleveringen gaan er slechts zes over Paper Boi, zijn manager en neef Earn, diens ex Van (die samen een dochtertje hebben) en hun vriend Darius. De andere vier zijn volkomen opzichzelfstaande satires van aspecten van racisme en rassenverhoudingen in de Amerikaanse samenleving.

Zo is de eerste aflevering een soort horrorvertelling, waarin een zwarte jongen per ongeluk in een wit pleeggezin belandt, en daarmee in een situatie die steeds enger en gevaarlijker wordt. Een andere is een sterke sciencefictionallegorie, die een nabije toekomst schetst waarin herstelbetalingen worden ingevoerd voor het Amerikaanse slavernijverleden en de rassenongelijkheid die daarna historisch ontstond.

In tegenstelling tot de rest van de serie staan in deze afleveringen grotendeels witte personages centraal, die zich voor het eerst 'de ander' voelen en zo ervaren hoe het is om niet tot de dominante meerderheid te behoren. De leukste van deze vier afleveringen is Trini 2 de Bone, waarin een rijk wit koppel erachter komt dat hun zoontje meer leerde van zijn net overleden Trinidadiaanse oppas dan van hen. Met als hoogtepunt de hysterische begrafenis van de oude dame.

Het is een typisch voorbeeld van hoe de serie aspecten van een specifieke subcultuur uitvergroot tot in het absurde. Dat gebeurde in de eerste twee seizoenen vooral met zwarte Amerikaanse cultuur, racisme in de Verenigde Staten en hoe zowel zwarte als witte mensen daarmee omgaan. Nu is het in het doorlopende verhaal de beurt aan Europa.

Zo worden Earn en Paper Boi in Nederland natuurlijk geconfronteerd met Zwarte Piet, op een manier die steeds vreemder wordt, totdat uit het niets aan het begin van Paper Bois concert in Paradiso de hele zaal opeens zwarte schmink en rode lippenstift op heeft. Terwijl Van en Darius de begrafenis van een in Amsterdam ondergedoken 2Pac bezoek. Minstens even absurd zijn hun avonturen in Londen en Boedapest.

De sfeer en het uiterlijk die Atlanta eerder al zo uniek maakten zijn nog steeds aanwezig, evenals die vreemde humor. Soms is de satire minder scherp, zoals in de aflevering met de witte jongen met een zwarte vader voor wie het opeens voordelig wordt om zich als zwart voor te doen. Dat onderwerp is helaas iets te complex om in een halfuurtje af te ronden.

Hier en daar is Donald Glover, maker van de serie, zoekende om zijn creatie een interessante, innovatieve vorm te geven, grappig te blijven en tegelijk serieus een verscheidenheid aan rassenverhoudingen in Europa te onderzoeken. Wit schuldgevoel is daarbij een terugkerend onderwerp. De scherpe satire slaagt grotendeels en slaat slechts af en toe de plank mis.

Helaas verdwijnt Van daarbij hele stukken van het seizoen, hoewel er gelukkig wel een aflevering helemaal aan haar gewijd is, waarin haar eigen zoektocht die van Glover reflecteert. Daarmee is dit wellicht niet het beste seizoen van Atlanta, maar nog altijd erg grappig, inventief en een unicum in het huidige televisielandschap.

★★★★☆

Atlanta is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-foto's onthullen opvallende nieuwe details
Series / Foto's

'Lord of the Rings'-foto's onthullen opvallende nieuwe details

Lord of the Rings: The Rings of Power onthult weer beelden van Celebrimbor.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe foot's van The Lord of the Rings: The Rings of Power onthullen een nieuwe blik op Celebrimbor, de schepper van de drie Ringen van de Elfen. En we leren iets over zijn band met Sauron.

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt gebaseerd op het iconische werk van J.R.R. Tolkien en neemt het publiek mee terug naar Midden-Aarde.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-foto's
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in de Tweede Era van Midden-Aarde, honderden jaren voor de gebeurtenissen van de welbekende en geliefde trilogie. We leren over de schepping van de Ringen en het kwaad dat opkomt in Mordor.

De eerste trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power hintte al op wat er komen zou in de serie, met oude bekende en nieuwe personages. Zo keren Elrond en Galadriel terug, al zien ze er een heel stuk jonger uit dan de vorige keer dat we hen in live-action zagen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een van de duurste televisieseries ooit gemaakt, met een budget van 1 miljard dollar voor 5 seizoenen. De serie heeft epische actie, grote sets en indrukwekkende visuele effecten.

Een van de belangrijkste personages is de elf Celebrimbor, die samen met Sauron de Ringen maakte. Hij deed er later alles aan om de ringen uit het bereik van Sauron te houden.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Succession' seizoen 4 van HBO Max!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Succession' seizoen 4 van HBO Max!

We weten nog niet wanneer het nieuwe seizoen arriveert, maar er zit wel degelijk schot in de zaak.

HBO heeft bevestigd dat de opnames van het vierde seizoen van de gevierde dramaserie Succession officieel zijn begonnen. In het nieuwe seizoen gaan we zien hoe het conflict binnen de familie Roy zich verder ontwikkelt.

De streamingdienst heeft daarnaast een officiële synopsis van de plot vrijgegeven. Het nieuwe seizoen, dat waarschijnlijk pas ergens in 2023 te streamen zal zijn, zal bestaan uit 10 afleveringen.

De synopsis luidt als volgt:

De verkoop van Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson (Alexander Skarsgard) komt steeds dichterbij en die stap zorgt voor de nodige angst en divisie binnen de familie Roy. De strijd om de macht wordt hierdoor steeds groter."

Naast de hoofdcast, die bestaat uit Brian Cox, Matthew Macfadyen, Jeremy Strong, Sarah Snook en Kieran Culkin, zien we in seizoen 4 ook Alan Ruck, Nicholas Braun, J. Smith-Cameron, Peter Friedman, David Rasche, Fisher Stevens, Hiam Abbass, Justine Lupe, Scott Nicholson, Zoe Winters en Jeannie Berlin.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal rol van horrorlegende Robert Englund in 'Stranger Things' worden verlengd?
Series / Nieuws

Zal rol van horrorlegende Robert Englund in 'Stranger Things' worden verlengd?

De beroemde acteur van Freddy Krueger deelt zijn gedachten over een mogelijke terugkeer in de serie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Robert Englund, de acteur van het iconische monster uit Nightmare on Elm Street, kreeg eerder in het vierde seizoen van Stranger Things een geweldige cameo. Maar er lijkt ook te worden gehint dat de kijkers meer van hem te wachten staat. De acteur reageert.

In het vierde seizoen van Stranger Things ontdekt Nancy Wheeler het tragische verhaal van Victor Creel, gespeeld door Englund. In 1959 werd Creel opgesloten in het huis van zijn ouders nadat hij hen schijnbaar zou hebben vermoord. Een demon heeft echter deze moord op zijn geweten in de griezelserie.

Nancy en Robin Buckley bezoeken later in het verhaal de gedetineerde Creel in Pennhurst Asylum. Tijdens het bezoek zal Creel vertellen over zijn confrontatie met de demon, ook bekend als de ondertussen beruchte Vecna. Later zal Vecna direct tegen Eleven de waarheid verder uit de doeken doen: het monster is Creels bloedeigen zoon, Henry.

Robert Englund deelt zijn gedachten over een terugkeer
In een gesprek met Cinemablend praat Englund over zijn rol en een mogelijke terugkeer naar de populaire serie.

Englund hint: "Er is een moment dat Nancy in de Upside Down is… en er is een voice-over, en [Vecna] heeft het over mij. 'Oude Victor. Ach, ik heb oude Victor zo lang niet meer gezien.'"

Hij vervolgt over een terugkeer: "Misschien… ik heb het zo, zo druk. Maar misschien moet ik een nieuw bezoek aan Vecna wel overwegen. Ik weet niet goed wat dat zou moeten voorstellen… Of hij komt terug om me te vermoorden, weet je? Of wil hij mijn dood koesteren, omdat ik hem als vader teleur heb gesteld? Dat ik verantwoordelijk ben en dat ik een hypocriet ben, zoals hij tegen Eleven heeft gezegd."

Een terugkeer van de acteur, in een rol die tegengesteld lijkt aan die uit zijn eerdere films, is dus nog niet uitgesloten. Er zijn meerdere mogelijkheden volgens Englund hoe alles kan gaan aflopen.

Op 1 juli zullen de laatste afleveringen eindelijk online komen en zullen we weten hoe alles af zal gaan lopen, met of zonder Robert Englund.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe sterren voor 'Outlander' seizoen 7 gevonden
Series / Nieuws

Nieuwe sterren voor 'Outlander' seizoen 7 gevonden

De successerie heeft weer nieuwe namen gevonden voor het uitgebreide zevende seizoen.

Er is weer wat nieuws te melden over de serie Outlander. Van het romantische tijdreisdrama verscheen eerder dit jaar nog het zesde seizoen en nu wordt er gewerkt aan het zevende seizoen.

Deadline meldt dat Izzy Meikle-Small (Never Let Me Go) en Joey Phillips (Billy Elliot) zich hebben aangesloten bij de cast van Outlander voor het komende zevende seizoen. Het paar zal respectievelijk broer en zus Rachel Hunter en Dr. Denzell Hunter spelen.

Quakers: Rachel en Dr. Denzell Hunter
Ze zijn Quakers wiens leven verandert wanneer Young Ian (John Bell) op hun boerderij arriveert met een zieke en gewonde William Ransom (Charles Vandervaart).

De opnames voor het nieuwe seizoen, gebaseerd op het boek An Echo in the Bone, begonnen in april in Schotland. In tegenstelling tot het zesde seizoen zal seizoen zeven niet acht maar zestien afleveringen hebben.

Op Netflix vind je nu de eerste vier seizoenen van Outlander. Op Ziggo staat alle zes verschenen seizoenen. Seizoen 7 start waarschijnlijk ergens midden 2023.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-bedenkers geven update over Stephen King-verfilming 'The Talisman'
Series / Nieuws

'Stranger Things'-bedenkers geven update over Stephen King-verfilming 'The Talisman'

De broers Duffer gaan samen met Steven Spielberg een beroemd boek van King verfilmen.

Toen Stranger Things in 2016 begon, lieten bedenkers Ross en Matt Duffer meerdere malen weten dat hun twee grootste invloeden Steven Spielberg en Stephen King waren. En de liefde voor deze twee mannen wordt binnenkort naar een nieuw niveau getild!

Een tijdje geleden werd namelijk bekend dat de Duffers samen met Spielberg werken aan een serie gebaseerd op Kings bekende boek The Talisman. Spielberg heeft het boek vroeger zelf geprobeerd te verfilmen, maar zag daar uiteindelijk van af.

Iets om naar uit te kijken
Tijdens een nieuw interview gaven de Duffers een update over de vooruitgang van de serie. Ze werden door Variety gevraagd hoe het is om te werken aan een project waar hun twee grootste helden bij betrokken zijn. Ze reageerden als volgt:

"Het is ongelooflijk. We hebben al een meeting gehad met Steven Spielberg en de andere producenten. We zitten nog in een vroege fase, maar het verhaal voor de eerste aflevering hebben we al uitgestippeld.

Wat zo inspirerend is aan Spielberg is de liefde die hij heeft voor verhalen zoals die van The Talisman. Deze bevat bijvoorbeeld bovennatuurlijke elementen en een weerwolf, maar in de kern gaat het verhaal over een moeder en zoon en de liefde die ze voor elkaar hebben. Het doel is dat dat element de serie zal dragen. We hebben er ontzettend veel zin in."


Netflix en Paramount Television Studios werken samen aan de productie. Curtis Gwinn is showrunner en wordt ondersteun door Steven Spielberg en de Duffers als uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een goede start voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Trailer

Een goede start voor 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Nieuwe promo voor fantasyserie belooft: Niets is slecht in het begin...

Over ruim twee maanden start op Prime Video de duurste serie die er tot op heden is gemaakt. De streamingdienst start begin september namelijk met The Lord of the Rings: The Rings of Power, gebaseerd op de bekende verhalen van J.R.R. Tolkien.

De serie speelt zich duizenden jaren voor de eerder verschenen filmtrilogieën van Peter Jackson af. Hoewel er raakvlakken zullen zijn, lijken echte connecties niet plaats te vinden, al lijkt op dit moment niets uitgesloten.

De serie lijkt vooral een diversere wereld te gaan introduceren met minder een minder zwart-witbeeld van goed en kwaad.

Niets is slecht in het begin...
Het eerste seizoen start op 2 september op de streamingdienst Prime Video en bestaat uit tien afleveringen. Amazon Studios wil uiteindelijk een verbonden verhaal vertellen dat is verdeeld over vijf seizoenen.

Hieronder zie je de nieuwe tv-trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power, met de begeleidende tekst "Niets is slecht in het begin..."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TRAILER: 'Loki'-ster krijgt eigen bloedstollende thrillerserie op Apple TV+
Series / Trailer

TRAILER: 'Loki'-ster krijgt eigen bloedstollende thrillerserie op Apple TV+

Na intens geheugenverlies moet de actrice haar leven weer bij elkaar sprokkelen, wat dingen oprakelt die ze liever vergeten was.

Apple Studios heeft zojuist de trailer uitgebracht van hun nieuwste Apple Original: Surface. Daarin zal Gugu Mbatha-Raw de hoofdrol spelen als een verwarde vrouw, die na haar geheugen verloren te hebben weer probeert zichzelf te helen. In dat proces moet ze echter wel de reden zien te vinden, waarom zij haar eigen leven wilde nemen voordat zij alles vergat…

Gugu Mbatha-Raw heeft veel in haar mars, zoals ze al heeft laten zien in haar rol als Prinses Ravonna Lexus Renslayer in de Marvel-serie Loki. Ook speelde ze eerder in de series Black Mirror en Doctor Who.

Ook binnen film heeft ze al mooie rollen gehad. Zo speelde zij in Jupiter Ascending en in A Wrinkle in Time. In Surface speelt zij de hoofdrol van Sophie, maar ze functioneert tevens als producent.

Waar gaat de serie over?
De synopsis van de serie luidt als volgt: "Sophie, een vrouw uit San Francisco, is haar geheugen verloren door een hoofdwond, die zou moeten zijn veroorzaakt door haar poging tot zelfmoord. Terwijl Sophie haar leven weer bij elkaar probeert te rapen met de hulp van haar echtgenoot en vrienden, begint ze echter te twijfelen of de waarheid, die haar verteld wordt, wel degene is die zij zelf heeft geleefd".

Bekijk hieronder de trailer van Surface. Op 29 juli zullen de eerste drie afleveringen van het eerste seizoen online komen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eleven oog-in-oog met Vecna op nieuwe poster 'Stranger Things'
Series / Posters

Eleven oog-in-oog met Vecna op nieuwe poster 'Stranger Things'

Met nog een paar dagen op de teller voor de seizoensfinale komen nu de makers van 'Stranger Things' met een glimp van Vecna.

Voor vele trouwe kijkers van de Netflix-serie Stranger Things is de maand juni nog nooit zo lang geweest. Nu duurt het écht nog maar heel even totdat de seizoensfinale van de hitserie online komt. Op de valreep komen de makers met een nieuwe poster.

Op de poster is een show-down te zien tussen Eleven en het monster Vecna, dat vooruit lijkt te blikken op het aankomende eindgevecht tussen de twee. Op 1 juli zullen twee afleveringen van seizoen 4 online komen, waarmee het seizoen eindelijk zal worden afgesloten.

Hieronder is de nieuwe poster te vinden met het monster, dat de serie heeft omgedoopt tot een horrorserie in hart en nieren.Hoge verwachtingen voor de seizoensfinale van Stranger Things
Met de laatste twee afleveringen pakken de gebroeders Duffer flink uit. Deze afleveringen zullen namelijk een lengte hebben, die langer is dan de doorsnee film!

Hierna zal het weer een tijdje rustig zijn voor de kinderen uit Hawkins, maar de geruchten spelen al dat het vijfde seizoen al geschreven wordt en dat er een tijdsprong zal gaan plaatsvinden tussen seizoen 4 en 5 van Stranger Things.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hulu heeft besloten 'Woke' te cancellen
Series / Nieuws

Hulu heeft besloten 'Woke' te cancellen

Het is volgens Hulu einde verhaal voor de serie over het leven van de Afro-Amerikaanse cartoonist Keith Knight.

Hulu heeft besloten geen nieuwe seizoenen meer te maken van de serie Woke. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt via Deadline. Er zijn in totaal twee seizoen verschenen over het leven van een gediscrimineerde Afro-Amerikaanse cartoonist.

De live-action komedieserie zag het licht in september 2020 en vertelde het verhaal van Keef, dat is gebaseerd op het leven van de Afro-Amerikaanse cartoonist Keith Knight.

In de serie speelden Lamorne Morris, Blake Anderson, T. Murph, Sasheer Zamata en JB Smoove. Knight zelf produceerde de serie, samen met Marshall Todd, Anthony King, Maurice "Mo" Marable, Richie Schwartz, John Will, Will Gluck en Eric Christian Olsen. Eerder dit jaar rondden zij de productie van de laatste afleveringen af.

Waar ging de serie over?
In de serie staat Keef op het punt door te breken in de mainstream, maar wordt plots etnisch geprofileerd door de politie. De kijker maakt vervolgens mee hoe Keef niet alleen meer bewust wordt van de ongelijkheid en onrechtvaardigheid omtrent racisme, maar ook hoe hij immateriële objecten begint waar te nemen. Het maakt zijn leven tot een puinhoop, voor slechts twee seizoenen dus…

Helaas is dit dan het einde voor de serie, maar voor de geïnteresseerden zijn de eerdere seizoenen nu nog te streamen bij Hulu.

Bekijk de trailer van seizoen 1 hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de beste lichtzwaardgevechten uit 'Star Wars'
Series / Nieuws

Dit zijn de beste lichtzwaardgevechten uit 'Star Wars'

Is er met 'Obi-Wan Kenobi' een nieuwe favoriet bij gekomen?

Het lichtzwaard heeft na meer dan vijfenveertig jaar aan Star Wars een iconische plek verdiend. Het is dus ook niet gek dat de fans van het universum ver, ver weg flinke discussies voeren over de beste gevechten tussen de Jedi en de Sith met de zwaarden. Volgens Reddit zijn dit de beste.

In vrijwel elke film (en sinds kort serie) is er wel een episch lichtzwaardgevecht te vinden. In The Mandalorian is er zelfs de 'Darksaber' geïntroduceerd.

Zowel oude rotten als nieuwe enthousiastelingen van Star Wars hebben hun eigen meningen over welk gevecht de beste is. Op Reddit werd de strijd beslecht en lieten meerdere mensen weten wat zij hét beste lichtzwaardgevecht vonden.

Het beste lichtzwaardgevecht volgens Reddit
Obi-wan en Qui-Gon tegenover Darth Maul is een geliefd gevecht, maar de fans lijken het over het algemeen eens te zijn: de gevechten tussen Obi-Wan en Anakin/Darth Vader zijn de beste!

Het gevecht tussen de twee uit Return of the Jedi wordt geprezen als het gevecht, dat misschien niet het meest grandioos was, maar wel de belangrijkste voor het verhaal.

Het laatste gevecht uit de serie Obi-Wan Kenobi wordt dan juist weer geprezen om haar spektakel. En laten we vooral hun gevecht uit Revenge of the Sith niet vergeten…

Met de nieuwe series in de maak hopen we natuurlijk nog veel meer gevechten mee te gaan maken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.