search
Serie 'Obi-Wan Kenobi' zag er oorspronkelijk héél anders uit
Series / Nieuws

Serie 'Obi-Wan Kenobi' zag er oorspronkelijk héél anders uit

Tijdens de eerste pitch voor Lucasfilm had het verhaal jaren geleden een radicaal andere vorm.

Obi-Wan Kenobi is als Disney Plus-serie bijzonder goed ontvangen, maar was dit wel de volledige potentie van het verhaal? De makers onthullen dat de serie oorspronkelijk een filmtrilogie was over de bekende Jedi Master. Ze blikken terug hoe het verhaal er anders uit had kunnen zien.

Scenarist Stuart Beattie was van vroegs af aan al betrokken bij de ideeën voor een filmtrilogie over Obi-Wan Kenobi. Volgens hem zouden we dan te maken hebben gehad met drie gerelateerde, maar losse verhalen. Met de serie zijn deze drie verhalen samengegaan tot één.

De stadia die Obi-Wan Kenobi door moet gaan
Beattie vertelt in een interview met The Direct: "De eerste film, die de show is geworden, draaide om het 'overgeven van jezelf aan The Force.' Geef je over, laat de jongen alleen. En dan zou de tweede film gaan over waar Kenobi terecht zal komen. Een van de meest sterke momenten van Obi-Wans verhaal is de zelfopoffering in 'A New Hope'. Geweldig moment, maakt je aan het huilen… Als je erover nadenkt, heeft zo'n moment een aanloop nodig. Acceptatie van tevoren dat het zal gaan gebeuren…"

Beattie gaat verder: "Dus, dat was de tweede stap van de evolutie van Obi-Wan voor mij: het accepteren van zijn eigen sterfelijkheid... Het moment dat hij het heeft geaccepteerd, en dat hij weet gewillig te zullen sterven op een cruciaal moment, en hij weet dat dat moment zich zal gaan presenteren… Dus dat moment zal komen in 'A New Hope'. Hij herkende deze reis van tevoren al, en hij heeft erop gewacht, en dat is wat het makkelijk maakt…. Dat is voor mij de tweede evolutie, de tweede film, het tweede verhaal."

Waarschijnlijk met het oog op mogelijke verlenging laat Beattie nog even in het midden waar het derde deel over zou moeten gaan. De vraag blijft of Disney het groene licht zal geven voor een nieuw seizoen, en of de serie überhaupt de wilde plannen van Beatie zou gaan volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen