search

Ons nieuws van woensdag 29 juni 2022

Opvallend nieuw figuur Red Dagger in clip 'Ms. Marvel'
Series / Nieuws

Opvallend nieuw figuur Red Dagger in clip 'Ms. Marvel'

De Red Dagger komt een kijkje nemen in de vierde aflevering van de nieuwste MCU-serie op Disney+.

Vandaag verscheen alweer de vierde aflevering van de nieuwste serie in het Marvel Cinematic Universe. Dit is uiteraard Ms. Marvel. De prima ontvangen superheldenserie met een duidelijk onderscheidend sausje heeft nu een nieuwe personage onthuld.

Marvel Studios onthulde de komst van de Red Dagger al in een eerder vrijgegeven clip uit de Marvel-serie waarin we zien hoe de jonge Kamala Khan, gespeeld door nieuwkomer Iman Vellani, haar superkrachten ontdekt en rustig Ms. Marvel wordt.

Red Dagger in MCU
De previewclip laat zien dat Kamala naar Pakistan afreist om erachter te komen wat er met haar overgrootmoeder is gebeurd. Dan zien we opeens Aramis Knight als Kareem alias Red Dagger. Een nieuw personage in de franchise.

De nieuwste aflevering is geregisseerd door Oscarwinnaar Sharmeen Obaid-Chinoy en staat sinds vandaag op de streamer Disney+.

Er verschijnen nog twee afleveringen. Daarna is het wachten tot 17 augustus, dan verschijnt namelijk de eerste aflevering van She-Hulk. Een paar dagen eerder start overigens ook nog I Am Groot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'You Don't Know Me'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'You Don't Know Me'

Een pleidooi voor onschuld begint vurig maar zakt in naarmate de reconstructie vordert.

Regie: Sarmad Massud | Cast: Samuel Adwwunmi (Hero), Sophie Wilde (Kyra), Roger Jean Nsengiyumvan (Jamil), Buky Bakray (Bless), e.a. | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 55 minuten| Jaar: 2021

Hero bepleit zijn onschuld tegenover een jury in een Londense rechtbank. De man heeft net zijn advocaat de laan uitgestuurd zodat hij zelf het slotpleidooi voor zijn rekening kan nemen. Het ziet er niet best uit voor hem. De bewijzen dat hij verantwoordelijk is voor de dood van een drugsdealer hebben zich opgestapeld. Maar de man pleit onschuld en besluit volledig open kaart te spelen.

Dit is de premisse van de Britse miniserie You Don't Know Me, gebaseerd op het boek van Imran Mahmood. We krijgen een inkijkje in het leven van de ambitieuze en sympathieke autohandelaar Hero, zijn liefdeleven en zijn onbedoelde inmenging in het drugscircuit. De rode draad is het pleidooi dat hij houdt, waarbij elk detail niet alleen telt, maar ook de onwaarschijnlijkheden vergroot.

In de bus naar zijn werk ontmoet Hero de mooie maar zwijgzame Kyra. Eerst moet ze niet zo veel hebben van zijn avances, want ze begraaft zich liever in een stapel boeken, maar langzaam volgt er toenadering. Hero doet er alles aan om Kyra het hof te maken en gaat zelfs in de leer bij een Italiaanse chef-kok om voor haar de perfecte pasta carbonara te maken. Het leidt tot een relatie en Kyra trekt bij Hero in. Maar dan is ze opeens verdwenen. Hero beseft dat hij eigenlijk helemaal niets van haar weet.

Het is de eerste van de vier afleveringen die verreweg de meeste indruk maakt. Wat begint als een charmant en een tikkeltje zoetsappig liefdesverhaal mondt uit in een ware nachtmerrie. Want waar is Kyra gebleven? Uit pure wanhoop legt Hero contact met drugsdealer Jamil, inderdaad het dodelijke slachtoffer van dit verhaal. Jamil en zijn vrienden zijn patsers die Hero al eens het leven hebben zuurgemaakt in zijn autozaak.

Alle elementen voor een enerverende thriller zijn aanwezig, maar regisseur Sarmad Massud slaagt er niet in de spanning de volledige vier uur op peil te houden. Het uitgangspunt voor de kijker is duidelijk: Hero is onschuldig en voor alles is een plausibele verklaring, al is niets wat het lijkt. Je bent bereid om hier lang in mee te gaan, maar de compleet afhankelijke en haast onverschillige houding van Kyra gaat op den duur tegenstaan.

Om enigszins mee te kunnen voelen is het niet voldoende dat achter haar innemende voorkomen ook een schaduwzijde schuilgaat. Het doet je dan ook afvragen waarom Hero bereid is om zo ver voor haar te gaan. Dat Kyra niet in de rechtbank aanwezig is zorgt nog voor wat vraagtekens, maar ook dat wordt gaandeweg duidelijk. Een klassieke whodunnit is vrij gemakzuchtig uitgebreid naar een whydunnit.

Het idee om het slotpleidooi als rode draad te laten fungeren is een slimme zet. Het geeft de schrijver uitgebreid de mogelijkheid om een eindeloze hoeveelheid sympathie voor Hero te genereren als de verkeerde man op het verkeerde moment. Hero is een vechter voor gerechtigheid, maar laat zich te veel in de luren leggen door wat duidelijk niet de juiste vrouw voor hem is. Ach, liefde maakt immers blind; het einde is ronduit laf.

★★★☆☆

You Don't Know Me is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is klaar met nieuwste grote serie
Series / Nieuws

Netflix is klaar met nieuwste grote serie

De opnames voor de live action-serie Avatar: The Last Airbender zijn afgerond.

Ondanks wat mindere cijfers aan de kant van het aantal abonnees, blijft Netflix grote ambities hebben op het gebied van grote nieuwe series. Een van die series is en live action-verfilming van de bekende animatieserie Avatar: The Last Airbender. En die serie is nu klaar met de opnames.

Welke verhaallijn de serie gaat volgen is nog niet bekend. De serie van productiebedrijf Avatar Studios gaat natuurlijk wel het universum verkennen dat ons de Vuurnatie, Earth Kingdom, Water Tribe en Air Nomads introduceerde. Er zijn geruchten dat de serie zich vooral gaat richten op Kyoshi, Zuko en Korra, al worden ook anderen genoemd.

Avatar The Last Airbender is overigens niet de enige live action-serie van Netflix gebaseerd op een geanimeerd origineel. De hoop is wel dat de kwaliteit hoger ligt. De vorige live-action anime-aanpassing op Netflix, Cowboy Bebop slaagde er niet in om na het eerste seizoenen een vervolg veilig te stellen.

Begin 2023 op Netflix?
Momenteel heeft de streamingdienst de lippen stijf op elkaar wat betreft de releasedatum van de live-action-aanpassing. Toch is de verwachting dat de serie begin 2023 op de streamer verschijnt.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twin Peaks'-ster in gameverfilming 'Fallout'
Series / Nieuws

'Twin Peaks'-ster in gameverfilming 'Fallout'

De opnames van de peperdure serie van Amazon Prime Video moeten later dit jaar beginnen.

Kyle MacLachlan, die we vooral kennen van zijn hoofdrol in Twin Peaks, maar ook films als Dune en Blue Velvet. is de nieuwste toevoeging aan de cast van gameverfilming Fallout van Amazon Prime Video.

Andere nieuwe toevoegingen zijn Xelia Mendes-Jones (Havoc) en Aaron Moten (Father Stu).

Een ambitieuze gameverfilming
Deze drie acteurs zullen te zien zijn naast de eerder aangekondigde Ella Purnell (Yellowjackets) en Walton Goggins (The Shield). Er wordt voorlopig geheimgehouden welke personages al deze acteurs zullen spelen.

Het verhaal van de Fallout-serie speelt zich af in 2077 en een Amerika dat volledig uit elkaar is gevallen na een nucleaire oorlog.

De opnames van Fallout beginnen later dit jaar. Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner zijn uitvoerend producenten en showrunners van de serie. Ze worden ondersteund door Jonathan Nolan en Lisa Joy, die we kennen van Westworld, die tevens produceren.

Het is nog onduidelijk wanneer Fallout te streamen zal zijn via Amazon Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harley Quinn en Posion Ivy een stel in wilde trailer 'Harley Quinn' seizoen 3
Series / Trailer

Harley Quinn en Posion Ivy een stel in wilde trailer 'Harley Quinn' seizoen 3

Het nieuwe seizoen van de geanimeerde HBO Max-serie wil duidelijk over grenzen gaan.

Doe je gordel maar om, want het nieuwe seizoen van Harley Quinn komt eraan! De makers van de serie hebben zojuist een nieuwe trailer gelanceerd voor het derde seizoen van de geanimeerde HBO Max-serie. De inhoud ervan is overdonderend, om het zachtjes uit te drukken.

De serie, gebaseerd op de bekende figuren uit de DC-stripboeken, focust op de avonturen van Harley Quinn (Kaley Cuoco), die naast haar werk met The Joker zelf ook wel van wanten weet. Samen met een groep aan bonte kameraden maakt zij in de eerdere seizoenen Gotham al onveilig.

Aan het einde van het tweede seizoen kreeg de serie een interessante twist. Daarin transformeerde de professionele samenwerking tussen Harley Quinn en Posion Ivy tot een romantische verbintenis. In seizoen 3 mogen de twee van die keuze de vruchten gaan plukken.

De trailer van Harley Quinn seizoen 3
Op Twitter deelden de makers van de serie, Patrick Schumacker en Justin Halpern, het goede nieuws via het account @dcharleyquinn. Zie hun post hieronder, samen met de trailer.


Op 28 juli zal het derde seizoen van Harley Quinn verschijnen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Contract Melissa Benoist verlengd bij The CW, maar niet voor 'Supergirl'
Series / Nieuws

Contract Melissa Benoist verlengd bij The CW, maar niet voor 'Supergirl'

In de nieuwe serie zal zij, net als in 'Supergirl', een journalist gaan spelen.

Het was even onduidelijk wat er met Melissa Benoist, de actrice van Supergirl uit de gelijknamige serie, zou gaan gebeuren na het afronden van de serie in 2021. Gelukkig heeft Warner Bros., die samen met CBS Entertainment Group de eigenaren van The CW zijn, laten weten dat haar contract bij hen is verlengd en dat er een nieuwe serie in ontwikkeling is: The Girls on the Bus.

Benoist staat er natuurlijk niet alleen voor. De producenten Greg Berlanti en Sarah Schechter van Supergirl worden meegenomen naar de nieuwe serie als uitvoerende producten. Berlanti Productions, waar zij onder werken, staat ook wel bekend als de studio achter The Arrowverse.

Veteraan Julie Plec wordt tevens ingeschakeld als uitvoerend producent. Zij heeft zich al mogen bewijzen als schrijver en uitvoerend producent van The Vampire Diaries. Zij zal samen met Amy Chozick de serie gaan schrijven. De showrunner van de serie wordt Rina Mimoun.

Waar zal de serie over gaan?
De serie is een adaptatie van een boek van eerdergenoemde Amy Chozich. De bestseller Chasing Hillary: Ten Years, Two Presidential Campaigns, and One Intact Glass Ceiling gaat over vier vrouwelijke journalisten, die elke beweging volgen van een lange lijst aan presidentskandidaten in de VS.

Benoist zal dan één van de vier journalisten gaan spelen tijdens dit mediaspektakel met voldoende drama, schandalen en liefdesaffaires. Wanneer de opnames gaan beginnen of de serie uit zal komen is voor nu nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit 'The Boys'-personage ooit terug?
Series / Nieuws

Keert dit 'The Boys'-personage ooit terug?

In seizoen 3 van The Boys ontmoette we Jamie de Supe-Hamster, een personage uit de comics. Maar zien we hem ooit nog terug?

The Boys seizoen 3 is in volle gang, en we hebben al veel memorabele personages ontmoet. Maar niet alle personages hoeven menselijk te zijn. Recent heeft The Boys-maker Eric Kripke zich uitgelaten over een bepaald beestje waar we dit seizoen kennis mee maakten.

We hebben het hier over Jamie de Supe-Hamster. Compound V, het middel waarmee de superhelden gemaakt worden, kan namelijk ook gebruikt worden op dieren. Met alle gevolgen van dien.

Jamie de Supe-Hamster
Jamie de Supe-Hamster wist namelijk aardig wat chaos te creëren toen The Boys hem tegen het lijf liepen in Rusland. Het beestje, dat er in eerste instantie misschien onschuldig uitzag, was verantwoordelijk voor een zeer lugubere moord.

Gaan we Jamie de Supe-Hamster ooit nog terugzien? Eric Kripke beantwoordde onlangs die vraag:

"Ik zou het geweldig vinden om deze hamster terug te brengen. Jamie komt uit de comics en was een beetje een cameo, een daadwerkelijk geliefd personage. En als ik een manier kan vinden om die hamster van Rusland naar de Verenigde Staten te krijgen, dan zou het ik leuk vinden om hem terug te brengen."

In de comics speelt Jamie een grotere rol dan in de serie. Hij pleegt meer bloederige moorden, totdat Hughie hem uiteindelijk mee naar huis neemt als een huisdier. Dat kan dus nog altijd gebeuren in de serie!

Het derde seizoen van The Boys is momenteel bezig op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details 'Horizon'-serie online gespot
Series / Nieuws

Nieuwe details 'Horizon'-serie online gespot

Dankzij de betrouwbare gamejournalist Jeff Grubb hebben we wat meer details gekregen over de Horizon-serie die in ontwikkeling is.

Voor wie het nog niet gehoord had: er komt een Netflix-serie aan gebaseerd op de Horizon-franchise van Sony. Heel veel is er nog niet over bekend, maar onlangs zijn er wel nieuwe details aan het licht gekomen.

Die details komen van de betrouwbare gamejournalist Jeff Grubb, die de laatste tijd overal wel iets over te vertellen lijkt te hebben. De Horizon-franchise, die bestaat uit de door de Nederlandse studio Guerrilla Games gemaakte games Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West, krijgt binnenkort een eigen Netflix-serie.

Horizon op Netflix
Waar onlangs al onofficieel bekend werd gemaakt dat de serie Horizon 2074 gaat heten en niet direct het verhaal van de games na gaat vertellen, is nu onthuld wie er aan de serie gaat werken.

De crew bestaat onder andere uit Jack Boem (The Boys, What We Do in the Shadows), Adam Bocknek (The Boys, Resident Evil: Welcome to Raccoon City) en Michele Brady (The Expanse, Warehouse 13). Dat is slechts het begin, ongetwijfeld krijgen we de komende tijd steeds meer namen te horen.

Acteurs die in de serie te zien zullen zijn, zijn nog niet bekendgemaakt. De serie bevindt zich echter ook nog in een vroege fase van productie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'Obi-Wan Kenobi' zag er oorspronkelijk héél anders uit
Series / Nieuws

Serie 'Obi-Wan Kenobi' zag er oorspronkelijk héél anders uit

Tijdens de eerste pitch voor Lucasfilm had het verhaal jaren geleden een radicaal andere vorm.

Obi-Wan Kenobi is als Disney Plus-serie bijzonder goed ontvangen, maar was dit wel de volledige potentie van het verhaal? De makers onthullen dat de serie oorspronkelijk een filmtrilogie was over de bekende Jedi Master. Ze blikken terug hoe het verhaal er anders uit had kunnen zien.

Scenarist Stuart Beattie was van vroegs af aan al betrokken bij de ideeën voor een filmtrilogie over Obi-Wan Kenobi. Volgens hem zouden we dan te maken hebben gehad met drie gerelateerde, maar losse verhalen. Met de serie zijn deze drie verhalen samengegaan tot één.

De stadia die Obi-Wan Kenobi door moet gaan
Beattie vertelt in een interview met The Direct: "De eerste film, die de show is geworden, draaide om het 'overgeven van jezelf aan The Force.' Geef je over, laat de jongen alleen. En dan zou de tweede film gaan over waar Kenobi terecht zal komen. Een van de meest sterke momenten van Obi-Wans verhaal is de zelfopoffering in 'A New Hope'. Geweldig moment, maakt je aan het huilen… Als je erover nadenkt, heeft zo'n moment een aanloop nodig. Acceptatie van tevoren dat het zal gaan gebeuren…"

Beattie gaat verder: "Dus, dat was de tweede stap van de evolutie van Obi-Wan voor mij: het accepteren van zijn eigen sterfelijkheid... Het moment dat hij het heeft geaccepteerd, en dat hij weet gewillig te zullen sterven op een cruciaal moment, en hij weet dat dat moment zich zal gaan presenteren… Dus dat moment zal komen in 'A New Hope'. Hij herkende deze reis van tevoren al, en hij heeft erop gewacht, en dat is wat het makkelijk maakt…. Dat is voor mij de tweede evolutie, de tweede film, het tweede verhaal."

Waarschijnlijk met het oog op mogelijke verlenging laat Beattie nog even in het midden waar het derde deel over zou moeten gaan. De vraag blijft of Disney het groene licht zal geven voor een nieuw seizoen, en of de serie überhaupt de wilde plannen van Beatie zou gaan volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood van Batman krijgt eerste 'behind-the-scenes'-beelden uit 'Gotham Knights'
Series / Nieuws

Dood van Batman krijgt eerste 'behind-the-scenes'-beelden uit 'Gotham Knights'

David Alexander Miller, de acteur van Bruce Wayne in de serie, deelde de eerste beelden van de dood van The Bat.

De opnames van de superheldenserie Gotham Knights zijn in volle gang, en de acteur van Batman, a.k.a. Bruce Wayne, deelde op sociale media de eerste beelden van het onafwendbare moment, dat de motor vormt van de hele serie: de dood van Batman.

De serie Gotham Knights van The CW zal zijn pijlen richten op Turner Hayes (Oscar Morgan), oftewel de geadopteerde zoon van Bruce Wayne, in samenwerking met meerdere kinderen van de tegenstanders van 'The Dark Knight'.

Deze nieuwe generatie zal namelijk de schuld krijgen voor de dood van Batman, en zullen het hele eerste seizoen nodig hebben om hun naam te zuiveren. Tegelijkertijd zullen zij zichzelf moeten bewijzen als de nieuwe beschermers van Gotham tegenover haar bevolking.

De dood van Batman op Insta
Acteur David Alexander Miller heeft onlangs op Instagram de eerste beelden gedeeld over de gruwelijke dood van de superheld, waar een hoop bloed bij aan te pas is gekomen. Zie de post hieronder.

Bekijk op instagram

De dood van Batman betekent niet dat we hem maar één keer zullen zien. De verwachting is dat de held vaker zal langskomen in de serie middels flashbacks, zodat zijn relatie met Turner substantie kan gaan krijgen.

In oktober 2022 zal de serie verschijnen via The CW.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Professionele bokser gecast naast Jodie Foster in 'True Detective' seizoen 4
Series / Nieuws

Professionele bokser gecast naast Jodie Foster in 'True Detective' seizoen 4

Het opmerkelijke seizoen krijgt naast een bijzondere cast ook een speciale filmlocatie: IJsland.

Het nieuwe seizoen van True Detective komt eraan onder de naam True Detective: Night Country. Eerder is al bekendgemaakt dat Jodie Foster een hoofdrol zal spelen, maar ze krijgt nu ook een bijzondere tegenspeler: professionele bokser en actrice Kali Reis.

Kali Reis zette haar eerste stap in de filmwereld in 2021 met de thriller Catch the Fair One. Daarnaast is zij professioneel bokser en heeft meerdere titels gedragen in meerdere gewichtsklassen. Haar score is nu 19 overwinningen, 7 verliezen en één gelijkspel.

Naast deze twee beroepen is Reis ook een publieke spreker en een supporter van de 'Missing and Murdered Indigenous Women and Girls'- beweging. Ze leert jonge vrouwen, die vooral 'native americans' zijn, hoe ze zowel fysiek als vocaal terug kunnen vechten tegen de wereld om hen heen.

Reis in de nieuwe True Detective
Een rol in True Detective past Reis als een maatpak. Het zal überhaupt een speciaal seizoen gaan worden door, ten eerste, de keuze voor IJsland als filmlocatie. Ten tweede zal het seizoen niet worden geregisseerd door Nic Pizzolatto, die de eerdere seizoenen heeft gemaakt. Zijn vervanger is Issa López, die eerder de horrorfilm Tigers Are Not Afraid heeft gemaakt.

De synopsis van het nieuwe seizoen luidt als volgt: "Wanneer de lange winternacht begint in Ennis, Alaska, verdwijnen zes mannen uit het Tsalal Arctic Research Station zonder enig spoor. Om de zaak op te lossen worden detectives Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro (Reis) geconfronteerd met de duisternis in henzelf, en moeten ze de afschuwelijke geheimen opgraven die onder het eeuwige ijs bevroren liggen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.