search
Netflix moet weer een forse tegenslag verwerken
Series / Featured

Netflix moet weer een forse tegenslag verwerken

Het gaat Netflix echt niet voor de wind op dit moment, ook niet op het gebied van tevredenheid.

In dit digitale tijdperk maken mensen vaak de grap dat Netflix series net zo gemakkelijk cancelt als het nieuwe series maakt. Dat lijkt te leiden tot een vrij matige ontvangst van de streamingdienst.

Uit een nieuw onderzoek van Whip Media blijkt dat Netflix het slechtst scoort als het aankomt op 'waargenomen waarde', in vergelijking met acht andere streamingdiensten uit de Verenigde Staten.

Netflix scoort helemaal niet zo goed
Van alle platformen waar mensen uit mochten kiezen in het onderzoek van Whip Media, scoorde HBO Max het beste. Dat terwijl het daar een van de duurste streamingdiensten is.

Het platform van Warner Discovery werd gevolgd door Disney+, Hulu, Paramount+, Prime Video, Discovery+, Peacock, Apple TV+ en daarna pas Netflix.

Voor Netflix was het onderzoek opmerkelijk genoeg tegelijk ook weer 'vriendelijk'. Op de vraag 'als je er maar eentje mag houden, welke kies je dan?' kwam Netflix namelijk als overtuigende winnaar naar boven.

Bij die vraag koos 41 procent van de respondenten voor Netflix. Hulu volgde met 21 procent en HBO Max rondt de top drie af met 13 procent van de respondenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen