search

Ons nieuws van maandag 4 juli 2022

Grote 'The Boys'-twist oorspronkelijk niet gepland
Series / Nieuws

Grote 'The Boys'-twist oorspronkelijk niet gepland

Een van de grootste twists in The Boys, die afgelopen aflevering plaatsvond, stond origineel niet op de planning.

Aan het einde van seizoen 3 aflevering 7 van The Boys, "Here Comes a Candle to Light You to Bed," worden kijkers geconfronteerd met een enorme twist. Nu heeft de schrijver onthuld dat deze pas vrij laat toegevoegd werd.

Iedere week weet The Boys zijn fans wel weer op een nieuwe manier weg te blazen. Als het niet gebeurt met een enorme superheldenorgy gevolgd door een episch gevecht zoals in Herogasm, dan wel met een enorme twist zoals aan het einde van de meest recente aflevering, de op een na laatste van dit seizoen.

Soldier Boy en Homelander
Aflevering zeven eindigt met Soldier Boy die Homelander opbelt om het heuglijke nieuws te melden dat hij zijn vader is. Het is een goed geschreven twist die de fans niet aan zagen komen, maar nu het gebeurd is wel begrijpen.

The Boys-schrijver Eric Kripke heeft onthuld dat ze origineel niet van plan waren om deze twist toe te voegen, totdat iemand het pitchte en het een logische keuze bleek te zijn. Hij legt uit dat veel thema's in The Boys gaan over de relatie tussen vader en zoon. We zien Hughie en zijn vader, Butcher en zijn vader, Butcher en zijn zoon, Homelander en zijn zoon. Alleen Homelander had nog geen vaderfiguur om mogelijk tegen op te kijken.

"Het was niet vanaf het begin al de bedoeling, maar terwijl we het hadden over de mythologie van het seizoen pitchte iemand het en zei, 'Krankzinnige pitch, maar wat als...?' En ik dook er vol op. Ik was van, ja natuurlijk, want veel van onze hoofdpersonages hebben problemen met hun ouders of het zijn van een ouder - Mother's Milk, ook - Homelander zou ook met zijn vader te maken moeten hebben. Dus, zo kwam het allemaal bij elkaar."

Hoe Homelander reageert op het nieuws dat Soldier Boy zijn vader is, zal een van de grootste vragen zijn voor de finale van seizoen 3 van The Boys. De laatste aflevering belooft een ongekend spektakel te worden, aangezien meerdere verhaallijnen nog tot een einde gebracht moeten worden.

De seizoensfinale van The Boys is vrijdag 8 juli op Amazon Prime Video te checken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel'-maker vooral nerveus over volgende aflevering
Series / Nieuws

'Ms. Marvel'-maker vooral nerveus over volgende aflevering

Ms. Marvel-maker Sana Amanat is nerveus over de volgende aflevering van de serie, omdat ze schijnbaar bepaalde risico's hebben genomen.

Ms. Marvel-fans opgelet: de volgende aflevering van de serie kan nog weleens een speciale gaan worden. Een van de makers van de serie geeft aan dat ze nerveus is over de aflevering, omdat ze enkele risico's hebben genomen.

De vijfde en op een na laatste aflevering van seizoen 1 van Ms. Marvel staat voor de deur, en belooft wat te worden. Of het een goede aflevering zal zijn weten we nog niet, maar volgens een van de makers van de serie hebben ze bepaalde risico's genomen.

Ms. Marvel aflevering 5
Dat heeft Ms. Marvel-maker Sana Amanat gedeeld in een interview. Ze zegt het volgende:

"De volgende aflevering wordt een interessante. Waarschuwing, het is de aflevering waar ik het meest nerveus over ben. Ik denk dat 'ie fantastisch is, maar we hebben enkele risico's genomen met die aflevering. Dus, ik ben benieuwd hoe mensen er op gaan reageren."

Wat Amanat daarmee bedoeld, valt natuurlijk nog maar te bezien. Verder heeft Amanat het in het interview over de boodschap die de makers met het verhaal proberen te vertellen. Zo gaat Ms. Marvel echt over het vinden van een eigen identiteit.

De ouders van het hoofdpersonage hebben hun thuisland achtergelaten om een eigen thuis te creëren in een ander land, maar voor Kamala blijft het lastig om daarmee te leven. "Ze begrijpt niet wat dat betekent," zegt Amanat.

Aflevering 5 van Ms. Marvel staat woensdag 6 juni op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' bracht bijna geliefd 'Clone Wars'-personage terug
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' bracht bijna geliefd 'Clone Wars'-personage terug

Een 'Obi-Wan Kenobi'-schrijver heeft onthuld dat het niet veel had gescheeld of Commander Cody had in de serie gezeten.

Star Wars-fans die de animatieserie The Clone Wars niet gezien hebben, zijn waarschijnlijk onbekend met de naam. Maar het had niet veel gescheeld of Commander Cody had in Obi-Wan Kenobi gezeten.

Commander Cody is een personage uit The Clone Wars waar fans van de serie erg gehecht aan zijn geraakt. In de serie trok hij er vaak met Obi-Wan op uit tijdens missies, waardoor het niet onlogisch zou zijn voor het personage om in de recente live-actie serie te verschijnen.

Cody in Obi-Wan Kenobi
Het idee was niet alleen om Commander Cody in Obi-Wan Kenobi te stoppen, maar hij zou ook nog eens een grote rol spelen. Dat heeft Obi-Wan Kenobi-schrijver Stuart Beattie onthuld in een interview:

"Cody was het grote idee. Ik hou van het idee dat Obi-Wan een maatje heeft op Tatooine. Als een geheime vriend."

Vervolgens legt Beattie uit hoe ze van plan waren Commander Cody in het verhaal te betrekken. Waar het personage zich in Episode III: Revenge of the Sith met alle andere clones tegen de Jedi had gekeerd, zou hij zich in Obi-Wan Kenobi bedenken en zijn leven toewijden aan het beschermen van zijn oude vriend.

Als onderdeel van zijn verhaal, zou Cody achterblijven op Tatooine toen Obi-Wan genoodzaakt was om de planeet te verlaten om een jonge prinses Leia te redden.

Waarom Cody het niet gered heeft in Obi-Wan Kenobi, weet Beattie niet. Wellicht vonden de mensen boven hem het personage simpelweg niet belangrijk genoeg.

Hoe dan ook, Cody kan altijd nog zijn opwachting maken in een live-actie serie. Misschien zelfs in Obi-Wan Kenobi seizoen 2, mocht dat er komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' bijna net zo populair als 'Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

'The Boys' bijna net zo populair als 'Obi-Wan Kenobi'

The Boys van Amazon Prime Video is bijna net zo populair als de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi.

Ondanks dat The Boys niet gebaseerd is op een van de grootste IP's in de wereld, blijkt de serie een groot succes te zijn. Zelfs de Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi kan er maar net aan tippen.

Dat blijkt uit een recent verslag van Nielsen. Volgens de website werd Obi-Wan Kenobi al 958 miljoen minuten bekeken, terwijl The Boys er met 949 miljoen minuten slechts negen miljoen onder zit.

The Boys vs. Obi-Wan Kenobi
Negen miljoen minuten klinkt natuurlijk als erg veel, maar in percentages uitgedrukt is het verschil ongeveer slechts één procent. Daarmee bewijst The Boys dat het een enorm succes is, vooral aangezien de serie geen franchisenaam zoals Star Wars voor zijn naam heeft staan.

Beide series worden overigens verslagen door The Lincoln Lawyer, waar 966 miljoen minuten naar is gekeken afgelopen maand. Dat is de nummer twee, achter de onbetwiste nummer een: Stranger Things. Het vierde seizoen van die Netflix-serie werd namelijk maar liefst 7.203 miljoen minuten bekeken!

Het derde seizoen van The Boys is momenteel te zien op Amazon Prime Video. De seizoensfinale staat voor aanstaande vrijdag 8 juli op de planning.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 actierijke series die je nu op Netflix kunt kijken
Series / Nieuws

3 actierijke series die je nu op Netflix kunt kijken

Zin in een serie vol actie? Misschien zijn dit drie series die je kunt gaan kijken.

Er staan heel wat series op Netflix, van komedies tot horrorseries. Hieronder zie je drie uiteenlopende actieseries die toch erg vermakelijk zijn. Nog niet gezien? Zet ze op je watchlist.

Snowpiercer | Kijk nu | 3 seizoenen
In deze scifi-actieserie is de aarde bevroren en de laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans "‹"‹te midden van de spanningen aan boord. Met rollen voor onder meer Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Sean Bean, Mickey Sumner, Alison Wright, Lena Hall en Iddo Goldberg.



Arrow | Kijk nu | 8 seizoenen
In deze eerste serie in het Arrowverse speelt Stephen Amell de rol van Green Arrow, een rijke playboy die een superheld wordt en met zijn speciale pijlen de stad van schurken verlost. Op Netflix vind je al de acht seizoenen die in de serie verschenen.



Shadow and Bone | Kijk nu | 1 seizoen
In 2021 verscheen het eerste seizoen van deze serie en het tweede seizoen moet er ook komen. Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen. Onder meer met Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter en Amita Suman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie blijkt zo succesvol dat Netflix crashte bij lancering
Series / Nieuws

Nieuwe serie blijkt zo succesvol dat Netflix crashte bij lancering

Stranger Things trok zoveel kijkers dat Netflix het verkeer eventjes niet aan kon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stranger Things keerde na een lange en toch stiekem best pijnlijke periode van wachten eindelijk terug op Netflix. De enorm populaire serie brak al meerdere records.

Zo bleek Stranger Things in zijn tweede week als eerste serie ooit volgens Nielsen ertoe in staat om meer dan 7 miljard minuten gestreamd te worden. De serie werd zevenmaal zo goed bekeken als bijvoorbeeld de populairste Disney+ Original in diezelfde week, Obi-Wan Kenobi en de hype op het internet is enorm.

Stranger Things crashte Netflix
Alle nieuwe Netflix-series worden om middernacht in Los Angeles gelanceerd.

Het publiek zette dus natuurlijk een wekker om met een bak popcorn voor de neus te gaan kijken naar de laatste twee afleveringen (en bijna vier uur) van dit vierde seizoen.

Alleen bleek dat Netflix de grote toestroom van kijkers niet aan kon! De streamingdienst crashte gedurende enkele minuten.

Netflix werkt nu al aan het volgende seizoen van Stranger Things, het vijfde en laatste in de reeks. Hoeveel afleveringen die krijgt, en wanneer deze te zien zal zijn, weten we nog niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flop! Peperdure nieuwe serie Prime Video flopt enorm
Series / Nieuws

Flop! Peperdure nieuwe serie Prime Video flopt enorm

The Terminal List van Prime Video slaagt bepaald niet bij de kijkers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Prime Video lanceert de laatste tijd steeds meer ambitieuze series. De meest recente die uitgebracht werd is zonder twijfel The Terminal List.

Van The Terminal List verschenen vorige week acht afleveringen op Prime Video, het complete eerste seizoen. De recensies van The Terminal List waren al enorm verdeeld en nu blijkt dat het internet het daar voor het grootste deel helemaal mee eens is.

Ontevreden kijkers
Kijkers van The Terminal List bekritiseren onder meer de simpele saaiheid die de serie heeft. Dat terwijl ze vinden dat acteur Chris Pratt het weer wel goed doet als hoofdrolspeler.

The Terminal List is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack Carr. We volgen een voormalig Navy SEAL, James Reece genaamd.

Hij probeert de waarheid te achterhalen achter de hinderlaag waar zijn crew in liep. We zien heel wat thema's voorbij komen in de serie The Terminal List, waaronder issues rond mentale gezondheid, schuldgevoelens en onopgeloste mysteries.

De serie The Terminal List heeft een hoofdrol voor acteur Chris Pratt als James, Constance Wu als Katie Buranek, en Taylor Kitsch als Ben Edward.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-bedenker zegt sorry voor controversieel onderdeel
Series / Nieuws

'Friends'-bedenker zegt sorry voor controversieel onderdeel

De serie Friends miste heel erg veel diversiteit en daar zegt een van de makers nu sorry voor.

Friends is bijna twee decennia na het einde nog altijd een van de meest populaire sitcoms die er zijn. Maar ondanks het voortdurende succes, zijn er een aantal aspecten van de serie die forse kritiek trekken.

Zo wordt behoorlijk kritisch gekeken naar het gebrek aan diversiteit en het eigenlijk niet heel sterk de tand des tijds doorstane gevoel voor humor. De makers hebben dit issue wel erkend, maar weinig gedaan.

Excuses voor Friends
Een van de makers van Friends, Marta Kauffman, blijkt 4 miljoen dollar gedoneerd te hebben om het Marta F. Kauffman '78 Professorship in African and African American Studies aan de Brandeis University op te richten.

De LA Times meldt dat het idee is om een geleerde met een specialisatie in de studie van de volkeren en culturen van Afrika en de Afrikaanse diaspora te ondersteunen. Ook moeten studenten en docenten geholpen worden.

Dit deed Kauffman naar eigen zeggen omdat ze zich bewust was van de fouten die gemaakt zijn.

"Het toegeven en accepteren van schuld is niet gemakkelijk. Het is pijnlijk om jezelf in de spiegel aan te moeten kijken. Het spijt mij enorm dat ik 25 jaar geleden niet beter wist."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' laat fans helemaal kapot achter
Series / Nieuws

'Stranger Things' laat fans helemaal kapot achter

Fans van de serie Stranger Things kunnen dat emotionele einde helemaal niet aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een volle maand na het debuut van Volume 1 van het vierde seizoen van Stranger Things op Netflix, bracht men het tweede Volume uit. Dat bestond uit twee afleveringen met een gecombineerde speelduur van bijna vier uur.

Helaas kregen kijkers geen happy end dit seizoen en sommigen zijn dan ook helemaal niet zo blij met het einde en de gevolgen van de strijd tegen de Vecna. Het vierde seizoen eindigt vooral tragisch, waarbij vrienden verloren gaan en de strijd om Hawkins te redden niet gemakkelijk is.

Stranger Things-einde
Fans van Stranger Things komen nu al niet meer bij van de finale.



De serie Stranger Things krijgt nog maar 1 seizoen en dan is het gedaan met het verhaal van de strijd van Eleven tegen Vecna in het Upside Down.

Stranger Things eindigt namelijk met zijn vijfde seizoen. Daarna komen er naar het schijnt nog meerdere spin-offs naar Netflix, want de serie is een van de meest populaire van dit moment.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix moet weer een forse tegenslag verwerken
Series / Featured

Netflix moet weer een forse tegenslag verwerken

Het gaat Netflix echt niet voor de wind op dit moment, ook niet op het gebied van tevredenheid.

In dit digitale tijdperk maken mensen vaak de grap dat Netflix series net zo gemakkelijk cancelt als het nieuwe series maakt. Dat lijkt te leiden tot een vrij matige ontvangst van de streamingdienst.

Uit een nieuw onderzoek van Whip Media blijkt dat Netflix het slechtst scoort als het aankomt op 'waargenomen waarde', in vergelijking met acht andere streamingdiensten uit de Verenigde Staten.

Netflix scoort helemaal niet zo goed
Van alle platformen waar mensen uit mochten kiezen in het onderzoek van Whip Media, scoorde HBO Max het beste. Dat terwijl het daar een van de duurste streamingdiensten is.

Het platform van Warner Discovery werd gevolgd door Disney+, Hulu, Paramount+, Prime Video, Discovery+, Peacock, Apple TV+ en daarna pas Netflix.

Voor Netflix was het onderzoek opmerkelijk genoeg tegelijk ook weer 'vriendelijk'. Op de vraag 'als je er maar eentje mag houden, welke kies je dan?' kwam Netflix namelijk als overtuigende winnaar naar boven.

Bij die vraag koos 41 procent van de respondenten voor Netflix. Hulu volgde met 21 procent en HBO Max rondt de top drie af met 13 procent van de respondenten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer verdeelt 'Lord of the Rings' de fans met een nieuwe trailer
Series / Nieuws

Weer verdeelt 'Lord of the Rings' de fans met een nieuwe trailer

Kan The Lord of the Rings: The Rings of Power het eigenlijk wel goed doen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zowat alles aan The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt fans te verdelen. Dat blijkt weer uit de reacties van kijkers op de nieuwste TV-spot die gelanceerd werd.

Fans lijken nog best sceptisch te staan tegenover de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Dat heeft deels te maken met de track record van Prime Video met fantasyseries. Eerder maakte men de dure verfilming The Wheel of Time, die weinig trouw aan het bronmateriaal bleek en ook nog eens goedkoop aanvoelde.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Voor fans baart de nieuwste, ultrakorte teaser van The Lord of the Rings: The Rings of Power, dan ook enorm zorgen.

Dat heeft allemaal te maken met de zin "Niets is kwaadaardig in het begin".

Met die tagline geeft Amazon aan dat zelfs Sauron niet kwaadaardig was in het begin. Sauron werd immers verleid tot het duister door Morgoth (ook wel Melkor), de eerste en meest machtige Valar.

Maar zelfs Melkor begon niet kwaadaardig. Het waren zijn trots en jaloezie die leidden tot zijn rebellie tegen schepper Eru Ilúvatar. Maar zou de trailer erop wijzen dat zelfs Melkor door een soort oeroud kwaad verleid werd? Hieronder de teaser:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 topseries kan je vanaf deze week zien op HBO Max en Netflix
Series / Featured

Deze 3 topseries kan je vanaf deze week zien op HBO Max en Netflix

HBO Max en Netflix voegen elk weer heel wat toffe nieuwe series toe deze week.

Elke maandag blikken we vooruit naar een nieuwe week op streaming. Deze week hebben we series die door Netflix en door HBO Max zijn aangekondigd, helaas nog niets van Prime Video (dat maar een paar titels voor juli aankondigde) en Disney+ (dat nog niets heeft aangekondigd voor juli).

Zodoende hebben we deze week twee titels van Netflix (Capitani en The Longest Night) en eentje van HBO Max (Years and Years). Met name Capitani kan interessant zijn als Luxemburgse crimi.

VANAF 4 JULI OP HBO MAX
YEARS & YEARS: Verken het dagelijkse leven van de familie Lyons - en alle ongelooflijke technologische innovaties en politieke onrust die ermee gepaard gaan - in deze HBO-miniserie. Nadat de families samenkomen op een cruciale nacht in 2019, volgt het verhaal hun leven en liefdes in de komende 15 jaar terwijl een nieuwe wereld zich begint te vormen. Met o.a. Rory Kinnear en Emma Thompson.

VANAF 8 JULI OP NETFLIX
Capitani (seizoen 2): In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen voor elkaar heeft, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.

VANAF 8 JULI OP NETFLIX
The Longest Night: Gewapende mannen omsingelen een tbs-kliniek en blokkeren alle communicatie. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen. Zes afleveringen. Eén nacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe series komen naar Netflix komende week
Series / Featured

Deze nieuwe series komen naar Netflix komende week

Netflix voegt weer best wat opvallende nieuwe series toe, waaronder Capitani en The Longest Night.

Elke maandag zetten we voor je op een rij wat je zoal nieuw kunt zien op Netflix deze week. Daarbij kijken we naar het aanbod dat Netflix zelf al heeft aangekondigd.

VANAF 6 JULI
Control Z (seizoen 3): Als een hacker de geheimen van leerlingen begint bloot te geven aan de hele school, werkt de sociaal geïsoleerde maar oplettende Sofí­a eraan om hem/haar te ontmaskeren.

King of Stonks: Een overambitieus financieel meesterbrein probeert wanhopig naam te maken en door te liegen en bedriegen van zijn niet zo authentieke start-up een succes te maken.

VANAF 8 JULI
Boo, Bitch: Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden - nu ze nog kan.

Capitani (seizoen 2): In een Luxemburgs dorpje waar iedereen geheimen voor elkaar heeft, onderzoekt de norse politie-inspecteur Luc Capitani de verdachte dood van een vijftienjarig meisje.

How To Build a Sex Room: In deze pittige realityserie bedenkt ontwerpster Melanie Rose erotische renovaties voor koppels, van een geheime rock-'n-roll-kerker tot een stomend hete spa.

The Longest Night: Gewapende mannen omsingelen een tbs-kliniek en blokkeren alle communicatie. Hun doel: seriemoordenaar Simón Lago gevangennemen. Zes afleveringen. Eén nacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.