search
HBO Max zet mes in Originals uit Nederland en andere landen
Series / Nieuws

HBO Max zet mes in Originals uit Nederland en andere landen

Warner Bros. Discovery heeft andere plannen en richt zich minder op Europa.

Warner Bros. Discovery probeert na de grote fusie 3 miljard dollar te besparen en heeft nu zijn pijlen gericht op een deel van de Europese programmeertak van HBO Max.

Het mediaconglomeraat zal naar verluidt geen originals meer voor HBO Max maken in Scandinaviƫ, Centraal-Europa, Nederland en Turkije. Bovendien zal het flink wat inhoud van zijn platform verwijderen om andere licentieovereenkomsten los te krijgen.

In een verklaring gedeeld met Variety zegt een woordvoerder van Warner Bros. Discovery dat ze wel lokale inhoud zullen blijven aankopen om de streaming services te verrijken.

Flink minder Europese HBO-producties
Originals die in ontwikkeling zijn worden onmiddellijk stopgezet. Programma's die al in productie zijn gaan door en ook een aantal goedgekeurde projecten gaan door, maar kunnen worden verkocht aan andere streamers.

Enkele van de meest geprezen internationale series van de streamingdienst tot nu toe komen uit Scandinaviƫ. De productie van Originals in Spanje en Frankrijk zullen naar verluidt niet worden geraakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen