search
Worden afleveringen 'Stranger Things' seizoen 5 weer zo superlang?
Series / Nieuws

Worden afleveringen 'Stranger Things' seizoen 5 weer zo superlang?

De gebroeders Duffer, de makers van de serie, leggen hun keuze voor de lengte van seizoen 5 uit.

Het vierde seizoen van Stranger Things had afleveringen waar je 'u' tegen kon zeggen. Dit geldt niet alleen voor de spannende inhoud, maar ook voor de bizarre lengte ervan. De gebroeders Duffer leggen uit waarom zulke lange afleveringen niet meer nodig zullen zijn in het aankomende seizoen.

Met het vijfde seizoen zal Stranger Things helaas als serie ten einde komen, maar voor fans is er goed nieuws. Ondanks dat het afgelopen is voor het huidige verhaal, zullen er wel één of meerdere spin-offs gaan volgen in de nabije toekomst. David Harbour pleitte al voor een spin-off met een jonge, knappe Hopper.

Volgens de gebroeders Duffer zullen de afleveringen van seizoen 5 niet meer zo enorm lang worden als die uit seizoen 4. Het tempo van seizoen 5 zal, volgens hen, veel hoger komen te liggen en zullen we sneller de actie in duiken.

De verwachtingen voor het vijfde seizoen
Tijdens de podcast van Josh Horowitz, genaamd 'Happy Sad Confused', vertelden de twee broers meer over de reden waarom ze weer naar een conventioneler formaat gaan.

Matt zei: "De enige reden dat we denken dat de afleveringen niet zo lang zullen worden is omdat niet langer de kinderen pas na twee uur worden opgeslokt door een bovennatuurlijk mysterie. Je moest ze eerst leren kennen, je moest ze tijdens hun alledaagse leventje zien, hoe ze worstelen met de middelbare school enzovoorts…"

Ook keek Matt vooruit naar seizoen 5 en de aankomende gebeurtenissen: "Zoiets gaat natuurlijk niet meer gebeuren in het vijfde seizoen. Voor de eerste maal hebben we niet alles mooi afgerond aan het einde van seizoen 4. Personages zitten nog midden in de actie, ze hebben al een doel en een drijfveer, en dat zorgt er denk ik voor dat we al een paar uur kunnen besparen om dit seizoen héél anders te gaan maken dan men gewend is".

Het zal nog even duren voordat het vijfde seizoen geschoten, gemonteerd en opgeschoond is, maar het vierde seizoen is ondertussen na lang wachten in zijn totaliteit te vinden op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen