'Doctor Who'-film voorlopig niet in de planning

'Doctor Who'-film niet in de planning

Er kunnen geen twee Doctors tegelijkertijd zijn.

Bram de Groot, 8 april 2015 10:08

Doctor Who-showrunner Steven Moffat heeft aangegeven dat we voorlopig geen filmversie hoeven te verwachten van de populaire BBC-serie. Dit zou niet mogelijk zijn doordat de serie eigendom is van een publieke zender en dat een film de belastingbetaler flink wat zou gaan kosten.
Tegenover The Daily Express zegt Moffat: "Hoe zouden we een film maken zonder afstand te nemen van de tv-serie, wat niet mag aangezien Doctor Who is gefinancierd met publiek geld? Als het een compleet andere Doctor zou zijn, presenteren we dan twee Doctors tegelijkertijd? Ik weet dat er flink wat Doctors zijn geweest, maar er is er altijd maar één per keer geweest. Er zijn ook geen verschillende James Bonds op TV en in de bioscoop."

Overigens zijn er in het verleden wel Doctor Who-films geweest en liet de huidige Doctor, Peter Capaldi, doorschemeren een film wel te zien zitten.

Gisteren verscheen het overigens het bericht dat de Doctor Who-serie tot minstens 2020 wordt verlengd.

Bron: The Daily Express

Lees meer over: Doctor Who, 2014, kostuum, bbc, Ben Wheatley, Howard Burden, foto, Jenna Coleman, Clara Oswald, Peter Capaldi, film, Steven Moffat

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws