search
'House of the Dragon' geeft vrouwen meer aandacht dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' geeft vrouwen meer aandacht dan 'Game of Thrones'

Verwacht meer driedimensionale vrouwelijke personages in de Game of Thrones-spinoff van HBO Max.

Toen Game of Thrones oorspronkelijk verscheen op HBO, werd de serie uitermate goed ontvangen. Toch was er ook snel de nodige kritiek op de manier waarop naaktheid, seksueel geweld en geslachtsrollen in beeld werden gebracht. Spinoff-serie House of the Dragon hoopt dit recht te zetten.

De kritieken die bij de originele serie redelijk constant werden gegeven, werden naar nieuwe hoogten gebracht bij het laatste seizoen. Toen Daenerys Targaryen eenmaal een schurk bleek, werd de manier waarop vrouwen in beeld werden gebracht in twijfel getrokken.

Gender als belangrijk thema
In House of the Dragon wordt met meer nuance gekeken hoe prinses Rhaenyra Targaryen en haar beste vriendin Alicent Hightower betrokken raken bij een bloederige burgeroorlog die Westeros bedreigt.

Emma D'Arcy, die de rol van Rhaenyra speelt en in het dagelijks leven met 'hun' aangesproken wil worden, heeft Entertainment Weekly laten weten dat haar personage de 'grenzen van het vrouw zijn' opzoekt en dat zij 'geobsedeerd is door mannelijkheid':

"Rhaenyra is iemand die zich niet juist bejegend voelt door de wereld. Ze wil niet gezien worden als een lustobject. Het is alsof ze een dubbelganger heeft die als man is geboren, en toegang heeft tot alles waar zij geen toegang tot heeft. Ook heeft ze een unieke connectie met haar oom Daemon. Ze zijn bijna hetzelfde, maar er gelden andere regels voor elk van hen."

De eerste aflevering van House of the Dragon is vanaf 21 augustus te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen