'Game of Thrones'-einde wordt niet meer gevolgd door de schrijver

George RR Martin gaat de boeken toch anders laten eindigen dan de serie deed.

Jim Pedd, 10-07-2022 10:31

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

nSchrijver George R.R. Martin heeft een paar hints gedropt over hoe het gaat met zijn nieuwe boek, The Winds of Winter. Dat is het zesde deel in de A Song of Ice and Fire-saga en vormt de basis van de serie Game of Thrones op HBO.
Op zijn website schrijft Martin over zijn creatieve proces. "Ja, een aantal van de dingen die je op HBO zag in Game of Thrones, krijg je ook te zien in The Winds of Winter. Maar niet helemaal op dezelfde manier. Maar veel van de andere zaken zijn behoorlijk anders."

Game of Thrones
Het vorige boek van Martin in de serie werd in 2011 gepubliceerd. De 73-jarige schrijver krijgt heel wat commentaar van lezers op het trage tempo waarmee hij schrijft.

"Een andere vraag die ik vaak krijg, is of het einde van Game of Thrones op HBO hetzelfde is als dat van A Song of Ice & Fire. Een architect zou een kort, precies en eenvoudig antwoord kunnen geven. Maar ik ben meer een tuinier. Mijn verhalen groeien en evolueren en veranderen terwijl ik ze schrijf."

"Ik weet in algemene zin waar het heen gaat, zeker, de eindbestemmingen zitten al jaren in mijn hoofd, decennia zelfs. Maar er zitten heel wat duivels in de details. Dus soms verandert dat tijdens het schrijven."
Bron: Deadline

Lees meer over: George RR Martin, HBO, Game of Thrones, House of the Dragon

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in