HBO was onzeker over toekomst 'Game of Thrones'-franchise

HBO was onzeker over toekomst 'Game of Thrones'

Na het succes van Game of Thrones, was HBO niet zeker over de toekomst van de franchise.

Niels Arts, 20 juli 2022 om 13:23

Ondanks dat de laatste seizoenen van Game of Thrones bij veel fans voor een bittere nasmaak hebben gezorgd, komt er nog meer Game of Thrones-content aan. Maar HBO was hier niet altijd even zeker over.
Game of Thrones kwam in 2019 tot een controversieel einde. Kort daarna werd de ontwikkeling van meerdere prequel-series aangekondigd, en inmiddels is daar ook een sequel bij gekomen in de vorm van een Jon Snow-serie.

Onzekere toekomst Game of Thrones
HBO lijkt dus vertrouwen te hebben in de toekomst van Game of Thrones. Maar dat was niet altijd zo. Na het succes van de serie was HBO bang dat ze het hoge niveau niet meer konden aantikken met nieuwe verhalen in de franchise.

Intern leek er weinig vertrouwen te zijn dat Game of Thrones uit kon groeien tot een volwaardige franchise. Ze zagen wel opties om de franchise uit te breiden, maar niet perse om met nieuwe series het succes van Game of Thrones te evenaren.

Momenteel zijn er meerdere Game of Thrones spin-offs in ontwikkeling, met de release van House of the Dragon niet ver meer van ons verwijderd. Dat zal het eerste meetmoment worden voor HBO om te kijken of ze uberhaupt in de buurt kunnen komen van het succes dat Game of Thrones ooit was.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, House of the Dragon

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws