search

Ons nieuws van woensdag 20 juli 2022

Eerste trailer 'House of the Dragon' barst van intrige, geweld en draken
Series / Trailer

Eerste trailer 'House of the Dragon' barst van intrige, geweld en draken

De prequel van \'Game of Thrones\' heeft eindelijk zijn eerste officiële trailer!

Na het laatste, teleurstellende seizoen van Game of Thrones hebben nu de makers eindelijk de kans om hun fouten goed te maken. De eerste trailer van House of the Dragon is uit, en die belooft weer helemaal terug te keren naar de beste thema's van de originele serie. Bekijk de spannende trailer hieronder!

Met de prequel gaat de kijker honderden jaren terug in de tijd, toen het Huis Targaryen nog op de Iron Throne zetelde in Westeros. De serie is gebaseerd op meerdere werken van George R.R. Martine en behelst een specifieke periode uit de heerschappij van de Targaryens.

De drakenrijders hadden namelijk ook interne conflicten wie de volgende erfgenaam zou zijn van de Iron Throne, wat een hoop complotten en samenzweringen oplevert aan het hof. Precies wat we gemist hebben van Game of Thrones!

Wat kunnen we verwachten van de serie?
De serie zal bestaan uit tien afleveringen, met elk een krankzinnig budget van 20 miljoen dollar! Een behoorlijk budget is ook wel nodig, aangezien er vele geanimeerde draken in beelden zullen gaan komen. Na de val van de Targaryens zou het weer eeuwen duren voor er in Westeros een draak werd gespot, totdat de welbekende Khaleesi ze weer terug zou brengen naar het continent.

Bekijk de trailer hieronder. Vanaf 21 augustus is de serie te streamen op HBO Max.



Voor meer informatie over House of the Dragon kan je alles over de serie lezen in ons artikel 'Dit kun je verwachten van 'House of the Dragon'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Xbox-game 'Grounded' wordt baanbrekende serie
Series / Nieuws

Xbox-game 'Grounded' wordt baanbrekende serie

De serie wordt omschreven als een mix van A Bug's Life en Honey, I Shrunk the Kids.

Brent Friedman, scenarist van Star Wars: Clone Wars en Star Trek: Enterprise werkt momenteel aan een serie gebaseerd op Xbox-game Grounded.

De serie wordt omschreven als een mix van A Bug's Life en Honey, I Shrunk the Kids en laat zien hoe vier vrienden die binnenkort naar de middelbare school gaan door nieuwe technologie worden gekrompen tot een paar centimeter groot.

Avontuur in je achtertuin
In hun nieuwe hoedanigheid moeten ze zien te overleven in een gigantische achtertuin die allerlei schepsels herbergt. Maar er is ook een rol weggelegd voor een vergaand complot dat hun hele stad bedreigt.

De serie zal zich naar verluidt in hetzelfde universum als de game afspelen. De game is sinds juli 2020 al beschikbaar, maar wordt in september verder uitgebreid. Inmiddels spelen al 10 miljoen mensen de game.

Obsidian Entertainment en Xbox zullen de serie samen met Waterproof Studios/SC Productions, Kinetic Media en Bardel Entertainment produceren. Friedman geeft het verhaal samen met Brien Goodrich vorm.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO was onzeker over toekomst 'Game of Thrones'-franchise
Series / Nieuws

HBO was onzeker over toekomst 'Game of Thrones'-franchise

Na het succes van Game of Thrones, was HBO niet zeker over de toekomst van de franchise.

Ondanks dat de laatste seizoenen van Game of Thrones bij veel fans voor een bittere nasmaak hebben gezorgd, komt er nog meer Game of Thrones-content aan. Maar HBO was hier niet altijd even zeker over.

Game of Thrones kwam in 2019 tot een controversieel einde. Kort daarna werd de ontwikkeling van meerdere prequel-series aangekondigd, en inmiddels is daar ook een sequel bij gekomen in de vorm van een Jon Snow-serie.

Onzekere toekomst Game of Thrones
HBO lijkt dus vertrouwen te hebben in de toekomst van Game of Thrones. Maar dat was niet altijd zo. Na het succes van de serie was HBO bang dat ze het hoge niveau niet meer konden aantikken met nieuwe verhalen in de franchise.

Intern leek er weinig vertrouwen te zijn dat Game of Thrones uit kon groeien tot een volwaardige franchise. Ze zagen wel opties om de franchise uit te breiden, maar niet perse om met nieuwe series het succes van Game of Thrones te evenaren.

Momenteel zijn er meerdere Game of Thrones spin-offs in ontwikkeling, met de release van House of the Dragon niet ver meer van ons verwijderd. Dat zal het eerste meetmoment worden voor HBO om te kijken of ze uberhaupt in de buurt kunnen komen van het succes dat Game of Thrones ooit was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Better Call Saul'-moment ging bijna te ver
Series / Nieuws

Dit 'Better Call Saul'-moment ging bijna te ver

Een scène uit een recente Better Call Saul-aflevering ging volgens de makers bijna te ver.

Het laatste seizoen van Better Call Saul is op dit moment bezig en de toon is duisterder dan in eerdere seizoenen. Een recente scène ging volgens de makers zelfs bijna te ver.

Het gaat over de laatste scène van Better Call Saul seizoen 6 aflevering 8, genaamd "Point and Shoot." Hierin worden Lalo en Howard begraven onder wat later het meth lab van Walt en Jesse wordt in Breaking Bad.

Ging de scène te ver?
In de schrijverskamer van Better Call Saul werd er tijdens het maken van het seizoen gediscussieerd over deze scène. Schrijver en uitvoerend producent Gordon Smith, die de aflevering schreef, zei er het volgende over:

"Dat kwam direct uit de schrijverskamer. We wisten dat het einde van de aflevering dichterbij kwam. We hadden het over of we konden eindigen met Jimmy en Kim die op het bed zitten en voor zich uitstaren. En ik denk dat dat een goed einde was geweest!"

Maar, zoals we zagen, eindigde de aflevering daar niet. In plaats daarvan eindigden we met Lalo en Howard die in hetzelfde graf onder het toekomstige meth lab begraven werden.

"We hadden het idee dat we Howard en Lalo een laatste rustmoment konden geven, bijna een begrafenis. Ik denk dat Alison Tatlock en Vince Gilligan beide het idee pitchte van het superlab, en het is het soort ding dat je hoort en er kippenvel van krijgt. Gaat dit te ver? Is dit te veel? En nog belangrijker, verpest dit iets waar we niet aan denken in Breaking Bad? Is er een reden om het niet te doen?"

Uiteindelijk besloten ze het dus wel te doen, omdat ze het toch goed vonden voelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames post-apocalyptische Prime-serie eindelijk gestart
Series / Foto's

Opnames post-apocalyptische Prime-serie eindelijk gestart

Deze adaptatie van een beroemde gamereeks belooft een episch avontuur te worden.

Na vele jaren uitstel is het dan eindelijk zover: de Fallout-serie van Amazon Prime wordt eindelijk opgenomen! Acteur Walton Goggins deelde een eerste foto van zichzelf op de set, waarin hij nog in de grime moest om te kunnen veranderen in een angstaanjagende Ghoul.

De serie is gebaseerd op de populaire gamereeks met dezelfde naam, die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld na een nucleaire oorlog. Deze wereld zit bomvol met rovers, mutanten en Vaults, waaruit geregeld overlevenden van voor de oorlog komen om de nieuwe wereld te koloniseren.

Al vele jaren waren de makers in gesprek met meerdere partijen om een serie te realiseren, en nu is het dan eindelijk zover bij Amazon Prime. Zij zijn niet de enige streamingdienst die inzet op game-adaptaties. HBO Max is druk bezig met een adaptatie van The Last of Us en Netflix heeft zojuist een nieuwe versie van Resident Evil gelanceerd; allemaal binnen het post-apocalyptische genre.

Op de set van Fallout
Acteur Walton Goggins speelt een rol in de nieuwe serie als een Ghoul, oftewel een gemuteerde mens met een zombie-achtig uiterlijk. Op sociale media deelde hij een eerste foto van de set. Bekijk de foto hieronder.

Bekijk op instagram

Een releasedatum voor de serie is helaas nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verliest opnieuw veel klanten maar minder dan gevreesd
Series / Streaming-diensten

Netflix verliest opnieuw veel klanten maar minder dan gevreesd

De streamingdienst verwacht in Q3 weer 1 miljoen abonnees op te kunnen pikken.

De kwartaalcijfers zijn binnen, en Netflix heeft een verlies van 970.000 betaalde abonnees moeten incasseren van over de hele wereld. Vreemd genoeg is dat relatief gezien geen tegenslag, aangezien ze zelf een verlies van 2 miljoen abonnees hadden verwacht.

Op 30 juni 2022, zo maakte Netflix bekend, hadden zij een verbijsterend totaal van 220,67 miljoen wereldwijde abonnees. Op dat totaal lijkt een miljoentje meer of minder nog verwaarloosbaar.

In Q1 verloor het bedrijf 200.000 abonnees, wat hun eerste verlies betekende in tien jaar tijd. Dat werd hen ook niet in dank afgenomen op de beurs, wat leidde tot een verlies daar van 80 miljard dollar. Gedeeltelijk is dit nog te wijten aan de oorlog in Oekraïne en het verlies van de Russische markt, maar ook aan de vele alternatieven in de huidige 'streaming wars'.

De toekomst van Netflix
Dinsdag voorspelde het bedrijf dat Q3 weer positief zal gaan uitvallen, met een toename van 1 miljoen abonnees. In 2023 staan er ook weer nieuwe features op het programma, zoals het abonnement mét advertenties, die hopelijk weer meer abonnees zal gaan trekken.

Een grote meevaller voor Netflix in Q2 was zonder twijfel Stranger Things. Het vierde seizoen verbrak vele records qua kijkcijfers en heeft laten zien dat Netflix nog lang niet uitgespeeld is. Maar dat er grote veranderingen aankomen, lijkt vast te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Star Wars: Andor' toont het begin van de Rebellion
Series / Trailer

Teaser 'Star Wars: Andor' toont het begin van de Rebellion

In de Disney Plus-serie wordt het eerste verzet geboren tegenover de Empire.

Een nieuwe teaser van Andor, de nieuwste Star Wars-serie op Disney+, is onlangs uitgebracht. In de teaser is nieuw materiaal te zien over de geboortedagen van de Rebellion vanuit het perspectief van rebellenleider Cassian Andor. Bekijk de teaser hieronder!

De serie wordt geleid door Tony Gilroy als showrunner, die tevens verantwoordelijk was voor de film Rogue One uit 2016. De film was een wereldwijd succes met een box office boven de 1 miljard dollar.

Het is dan ook logisch dat Cassian Andor uit de film, gespeeld door Diego Luna, een eigen serie heeft gekregen. Die speelt zich vijf jaar af voor de gebeurtenissen uit de film en volgt de avonturen van de rebel Andor tijdens de eerste jaren van de Rebellion.

De teaser van de nieuwe serie
Op Twitter bracht het officiële account van de Andor-serie de korte teaser naar buiten toe. Bekijk de Tweet hieronder.


Vanaf 31 augustus is de serie te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crewlid 'Law & Order: Organized Crime' doodgeschoten op set
Series / Nieuws

Crewlid 'Law & Order: Organized Crime' doodgeschoten op set

De man werd doodgeschoten in zijn auto op de set in New York.

Volgens het politierapport is er een 31-jarige man doodgeschoten op de set van Law & Order: Organized Crime in New York. De spin-off filmde daar haar derde seizoen, en heeft door het incident de productie stilgelegd.

De naam van de man, die werkzaam was als 'parking enforcement worker' is nog niet vrijgegeven, aangezien de familie nog niet is ingelicht. Rond 5.15 's ochtends werd hij neergeschoten toen hij in zijn auto zat op de set. In het ziekenhuis overleed hij 45 minuten later. Er heeft nog geen arrestatie plaatsgevonden.

De productie van de spin-off is voor nu stilgelegd. Al snel kwamen NBC en Universal Television al met een persbericht.

Het bericht van NBC en Universal Television
De woordvoerder van de twee partijen zei: "We zijn vreselijk geshockeerd en verdrietig door het nieuws dat een van onze crewleden het slachtoffer was van een misdaad en als gevolg ervan is overleden. We werken met de lokale politie samen tijdens hun onderzoek. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden, en we vragen dat hun privacy ook door [de pers] wordt gerespecteerd."

De serie Law & Order: Organized Crime filmde haar derde seizoen in New York. Of dit grotere gevolgen heeft voor het project, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Overleden personage 'Stranger Things' verklaart zichzelf levend
Series / Nieuws

Overleden personage 'Stranger Things' verklaart zichzelf levend

De acteur stelt dat hij niet van plan is om lang dood te blijven in de Netflix-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lot van dr. Martin Brenner leek bezegeld in seizoen 1, maar naast flashbacks in volgende seizoenen bleek hij in seizoen 4 weer springlevend te zijn. Dit laatste seizoen leek voor eens en altijd met hem af te rekenen, maar acteur Matthew Modine is er zeker van om weer terug te keren.

In seizoen 4 van Stranger Things is Brenner opnieuw geïntroduceerd als het hoofd van Hawkins Lab met de nieuwe naam The NINA Project in New Mexico. Daar was hij vastbesloten om zijn experimenten op Eleven te hervatten, totdat die poging bruut werd verstoord door een inval van Kolonel Jack Sullivan en zijn strijdkrachten.

Tijdens de inval weet Brenner te ontsnappen uit de basis, maar een sniper vanuit een helikopter weet hem nog net op tijd koud te maken om een tweede terugkeer te voorkomen. Maar Modine houdt vol dat dit niet de laatste keer is dat we hem zullen zien.

De terugkeer van Brenner
In een interview met Vulture vertelt Modine waarom hij in seizoen 5 weer zal terugkomen. Modine: "Nee, ik zou niet zeggen dat hij dood is omdat ik hem niet dood hebben wil. Drie dingen vind ik interessant: hoe overleefde hij de Demogorgon? Hoe overleefde hij One? En toen Eleven haar krachten tegen hem gebruikte nadat ze drie wachters opblies, zei hij gewoontjes: 'Dacht je dat het zo makkelijk zou zijn?'"

Schuilt er meer achter Brennan dan we denken? Er is in ieder geval genoeg mysterie rondom zijn personage voor een mogelijke terugkeer, maar het enthousiasme van Modine zou eigenlijk al voldoende moeten zijn om hem weer tot leven te wekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.