Dit 'Better Call Saul'-moment ging bijna te ver

Een scène uit een recente Better Call Saul-aflevering ging volgens de makers bijna te ver.

Niels Arts, 20-07-2022 12:44

Het laatste seizoen van Better Call Saul is op dit moment bezig en de toon is duisterder dan in eerdere seizoenen. Een recente scène ging volgens de makers zelfs bijna te ver.
Het gaat over de laatste scène van Better Call Saul seizoen 6 aflevering 8, genaamd "Point and Shoot." Hierin worden Lalo en Howard begraven onder wat later het meth lab van Walt en Jesse wordt in Breaking Bad.

Ging de scène te ver?
In de schrijverskamer van Better Call Saul werd er tijdens het maken van het seizoen gediscussieerd over deze scène. Schrijver en uitvoerend producent Gordon Smith, die de aflevering schreef, zei er het volgende over:

"Dat kwam direct uit de schrijverskamer. We wisten dat het einde van de aflevering dichterbij kwam. We hadden het over of we konden eindigen met Jimmy en Kim die op het bed zitten en voor zich uitstaren. En ik denk dat dat een goed einde was geweest!"

Maar, zoals we zagen, eindigde de aflevering daar niet. In plaats daarvan eindigden we met Lalo en Howard die in hetzelfde graf onder het toekomstige meth lab begraven werden.

"We hadden het idee dat we Howard en Lalo een laatste rustmoment konden geven, bijna een begrafenis. Ik denk dat Alison Tatlock en Vince Gilligan beide het idee pitchte van het superlab, en het is het soort ding dat je hoort en er kippenvel van krijgt. Gaat dit te ver? Is dit te veel? En nog belangrijker, verpest dit iets waar we niet aan denken in Breaking Bad? Is er een reden om het niet te doen?"

Uiteindelijk besloten ze het dus wel te doen, omdat ze het toch goed vonden voelen.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Better Call Saul, Netflix, Breaking Bad, seizoen 6

Populair nieuws