'Eragon' krijgt tweede kans met reboot van grote streamingdienst

'Eragon' krijgt tweede kans met reboot

De boekenreeks krijgt na een matige film uit 2006 een eigen serie.

Mitchell van Vuren, 26 juli 2022 08:34

Een live-action televisieserie van Eragon is in vroege ontwikkeling bij Disney+, zo stelt Variety. Bij het project zou Christopher Paolini, schrijver van de fantasyboekenserie, in hoge mate betrokken zijn.

De serie zou gebaseerd zijn op de youngadultenboeken van Paolini, genaamd The Inheritance Cycle of de Erfgoed-reeks in het Nederlands. Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier.

De boeken volgen het avontuurlijke leven van Eragon, een doodgewone jongen uit een vergeten dorpje. Dat gewone leventje wordt buitengewoon wanneer hij een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira.

Eragon en de draak krijgen een magische bond, en samen trekken ze de fantasywereld Alagaësia in met de volgelingen van de kwaadaardige koning Galbatorix op hun hielen. Eragons enige keuze is het worden van een Drakenrijder, lid van een eeuwenoude orde en de redder van de wereld.

De rol van Paolini
Volgens de bronnen van Variety zal Paolini meeschrijven aan de serie. Bert Salke zal de serie produceren. Salke heeft momenteel een totaalcontract met Disney Television Studios, waarvan zijn productiemaatschappij 20th TV een onderdeel is.

Een releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt, maar het zal hoogstwaarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat we Eragon en Saphira opnieuw zullen zien.

Bron: Variety

Lees meer over: eragon, disney plus, christopher pasolini, inheritance cycle, erfgoed, bert salke

Populair nieuws