search

Ons nieuws van dinsdag 26 juli 2022

Prime's 'A League of Their Own'-trailer slaat homerun voor WO2-honkbalvrouwen
Series / Trailer

Prime's 'A League of Their Own'-trailer slaat homerun voor WO2-honkbalvrouwen

Tijdens de historische serie zijn er enkel Amerikaanse vrouwen op het veld te vinden gedurende WO2.

Onlangs heeft Amazon Prime Video de nieuwste trailer uitgebracht voor hun historische sportserie A League of Their Own. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal brengt de serie de honkbalcompetitie voor vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld. Bekijk de trailer hieronder!

De serie is tevens geïnspireerd door Penny Marshall's gelijknamige film uit 1992, die al over de historische situatie vertelde. Showrunner Abbi Jacobson heeft de volledige serie bedacht, en speelt verder een grote rol naast haar rol als uitvoerend producent. Ook Will Graham, die eerder Mozart in the Jungle maakte, is betrokken als als co-showrunner.

In de serie zal Chanté Adams, bekend van A Journal for Jordan, meespelen in de hoofdrol als honkbalfenomeen Max. Zij is een samengesteld personage, dat de daadwerkelijke Negro League-spelers Mamie Johnson, Connie Morgan en Toni Stone vertegenwoordigt. Deze League voor Afro-Amerikanen en Latijns-Amerikanen bestond van 1859 tot 1966 in de VS als een afgezonderde competitie.

Waar gaat de serie over?
De serie verhaalt over de echte honkbalcompetitie met alleen maar vrouwen, die in 1943 werd opgericht, en is niet bang de schrijnende discriminatie op basis van ras en seksualiteit van de oorlogsperiode te tonen.

De serie introduceert enkele volstrekt nieuwe personages, die in de film uit 1992 niet voorkwamen. Jacobson speelt de rol van Carson, een catcher die zich tijdens WO2 aansluit bij een team. Alles lijkt enkel anders te lopen dan verwacht wanneer zij verliefd wordt op slagvrouw Greta (D'Arcy Carden).

Bekijk de trailer hieronder. Op 12 augustus komt de serie online op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor de fans van de keiharde motorserie 'Mayans M.C.'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de fans van de keiharde motorserie 'Mayans M.C.'

Het vijfde seizoen van de reeks zal aleen niet meer dit jaar te zien zijn...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor iedereen die fan is van de Sons of Anarchy spin-off Mayans M.C.. Op het Comic-Con evenement in San Diego werd namelijk bekend gemaakt dat er nog een vijfde seizoen zal verschijnen van de reeks.

De bekendmaking van het vijfde seizoen van Mayans M.C. is niet het enige nieuws dat door de Amerikaanse zender FX de wereld werd ingestuurd op Comic-Con.

Naar de verlenging van de populaire reeks werd ook duidelijk dat de uitvoerend producent, namelijk Elgin James een meerjarig contract heeft afgesloten met de zender. Dit betekent dat er mogelijks nog heel wat meer in de pijplijn zit dan alleen maar een vijfde seizoen voor Mayans M.C..

2023
Het vierde seizoen kwam ongeveer een maand geleden ten einde in de Verenigde Staten. Vorige week verscheen het vierde seizoen dan uiteindelijk ook hier in Nederland. Het vierde seizoen is net als de voorgaande drie te bekijken op Disney+.

Het feit dat Disney de rechten op de reeks heeft bemachtigd zorgt ervoor dat de kans ook ontzettend groot is dat de Nederlandse première van het vijfde seizoen van Mayans M.C. eveneens te bekijken zal zijn op streamingdienst Disney+. Daarvoor moeten fans echter wel nog een beetje geduld hebben. Het vijfde seizoen wordt immers pas volgend jaar verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De veelbelovende serie 'Another Self'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De veelbelovende serie 'Another Self'

Het is alweer even geleden dat fans van Turkse series een nieuwe naam mochten verwelkomen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wie fan is van een goede dramaserie op zijn tijd heeft alweer iets nieuws om naar uit te kijken. Deze week verschijnt op Netflix namelijk de gloednieuwe Turkse dramaserie Another Self. De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor Tuba Büyüküstün welke eerder reeds te zien was in Kara Para AÅŸk.

De reeks Another Self vertelt het verhaal van Ada, Sevgi en Leyla. De drie hebben een sterke band met elkaar die reeds begon op de universiteit. Echter wordt die band op een bepaald ogenblik op de proef gesteld wanneer blijkt dat Sevgi kanker heeft.

Mysterieuze man
Wanneer de kanker bij Sevgi wordt vastgesteld beslist ze om zich niet te laten behandelen in het ziekenhuis. In plaats daarvan gaat ze op zoek naar een mysterieuze man genaamd Zaman.

De vriendinnen van Sevgi komen er al snel achter dat ze maar moeilijk op andere gedachten gebracht zal kunnen worden. Het is het begin van een compleet onverwachte reis die ze samen gaan ondernemen.

De Turkse dramaserie Another Self is te bekijken vanaf komende donderdag 28 juli op streamingdienst Netflix. De serie bestaat uit in totaal acht afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Sandman' krijgt supergave poster
Series / Posters

Netflix-serie 'The Sandman' krijgt supergave poster

Na de prachtige trailer krijgen we vandaag een even mooie poster voor de Netflix-serie.

Afgelopen zaterdag onthulde Netflix tijdens de San Diego Comic-Con een gloednieuwe trailer voor de epische serie The Sandman. Nu heeft de streamingdienst ook een bijbehorende poster vrijgegeven.

Op de poster, die je hieronder kunt bekijken, zien we niet alleen hoofdrolspeler Tom Sturridge (als Dream), maar ook Kirby Howell-Baptiste (als Death), Jenna Coleman (als Johanna Constantine), Game of Thrones-actrice Gwendoline Christie (als Lucifer) en meer.

De ultieme poging
Met de Netflix-serie wordt na decennia van pogingen de beroemde graphic novel-reeks van Neil Gaiman eindelijk tot leven gebracht. Gaiman bedacht The Sandman samen met Sam Kieth en Mike Drigenberg.

De markante schrijver zorgde tevens voor de scenario's van de verfilming en is net als David S. Goyer (die we kennen als scenarist van Blade en The Dark Knight) en showrunner Allan Heinberg uitvoerend producent van de serie.

Het eerste seizoen van The Sandman bestaat uit 11 afleveringen en is vanaf 5 augustus a.s. te streamen via Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gremlins'-acteur terug in serie 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'
Series / Nieuws

'Gremlins'-acteur terug in serie 'Gremlins: Secrets of the Mogwai'

Na meer dan 30 jaar keert Zach Galligan terug naar de franchise waarmee hij bekend werd.

Tijdens de San Diego Comic-Con van afgelopen weekend zijn een hele hoop te gekke aankondigingen gedaan, maar eentje die veel mensen misschien is ontgaan is dat Zach Galligan terugkeert naar de Gremlins-franchise.

De acteur, die op jonge leeftijd doorbrak met zijn rol als Billy in Gremlins en Gremlins: The New Batch, bevestigde tijdens SDCC dat zijn stem te horen zal zijn in animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai van HBO Max.

Galligan sprak met Comicbook.com over de rol en was vooral verrast dat hij werd gevraagd om terug te keren:

"Het was heel plotseling en verbijsterend en geweldig en superleuk. Ik kreeg mijn rolletjes in de Mountain Dew-reclame en de Secrets of the Mogwai tegelijkertijd. Om na 30 jaar terug te kunnen keren naar deze franchise is een geweldige ervaring. Ik kan niet teveel vertellen over mijn rol in de serie, maar ik kan wel zeggen dat de serie anders wordt dan mensen denken."

Een prequel
Je zou verwachten dat Galligan terugkeert als Billy in de serie, maar dat is niet het geval. De animatieserie speelt zich namelijk in het Shanghai van de jaren '20. Daar volgen we de 10-jarige Sam Wing, die uiteindelijk de oude Mr. Wing in de oorspronkelijke film uit 1984 wordt.

z

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo werd Ironheart geteast in 'Black Panther'-trailer
Series / Nieuws

Zo werd Ironheart geteast in 'Black Panther'-trailer

Heel kort kregen we in de nieuwe Black Panther-trailer Riri Williams uit Ironheart te zien.

Uit de recente Black Panther: Wakanda Forever-trailer blijkt dat het personage Riri Williams, die volgend jaar haar eigen Disney Plus-serie Ironheart krijgt, een rol gaat spelen in de Black Panther-film.

Wat die rol precies gaat zijn, is nog onduidelijk. Wel zien we Riri bezig met het maken van haar eigen pak, dat ze vermoedelijk pas in Ironheart voor het eerst gaat dragen. In Black Panther: Wakanda Forever zal haar bijdrage waarschijnlijk beperkt zijn.

Riri Williams in Black Panther: Wakanda Forever
De onderstaande screenshots uit de trailer geven ons een hint van wat we kunnen verwachten van Williams' rol in de serie. In de comics ontwikkelt een vijftienjarige Riri haar eigen harnas, dat het sterkste harnas blijkt te zijn sinds het pak van Iron Man. Dat doet ze netjes!

Riri Williams wordt gespeeld door Dominique Thorne. Toen ze in december 2020 aangekondigd werd als de spirituele opvolger van Tony Stark, reageerde ze als volgt:

"Ik was thuis in Delaware toen ik gebeld werd met de vraag of ik deze rol wilde spelen. Het was het beste belletje dat ik ooit kon krijgen."

Dit wordt niet de eerste keer dat Marvel een nieuw personage introduceert in een andere film of serie, voordat hij of zij een eigen verhaal krijgt. Dit deden ze ook met T'Challa, die zijn debuut maakte in Captain America: Civil War voordat hij zijn eigen film kreeg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-ster verbreekt stilte over terugkeer van de serie
Series / Nieuws

'Daredevil'-ster verbreekt stilte over terugkeer van de serie

Daredevil-ster Vincent D'Onofrio heeft zich voor het eerst laten horen na de bevestiging dat de serie terugkeert.

Afgelopen weekend tijdens San Diego Comic-Con werd bekendgemaakt dat Daredevil in 2024 terugkeert met een nieuwe serie. Nu heeft Kingpin-acteur Vincent D'Onofrio zich voor het eerst laten horen na de aankondiging.

Vorig jaar zagen we Charlie Cox voor één scène terugkeren als Matt Murdock, in de film Spider-Man: No Way Home. Blijkbaar was dat slechts een voorproefje, aangezien afgelopen weekend de serie Daredevil: Born Again aangekondigd is!

Vincent D'Onofrio over Daredevil
Zowel Charlie Fox als Vincent D'Onofrio was echter nergens te bekennen toen Daredevil: Born Again afgelopen weekend aangekondigd werd tijdens San Diego Comic-Con. Nu heeft D'Onofrio toch van zich laten horen, al is het alleen maar om te bevestigen wat we al weten:



De serie bevindt zich duidelijk nog in een vroege fase van ontwikkeling, aangezien we het eerste seizoen pas in de lente van 2024 kunnen verwachten.

Veel is er dan ook nog niet bekend over Daredevil: Born Again, buiten de kennis om dat Murdock en Fox terugkeren voor hun rollen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' krijgt clip eigen Summer Special
Series / Nieuws

'Star Wars' krijgt clip eigen Summer Special

Na de Christmas en de Halloween Special kan er eentje over de zomervakantie natuurlijk ook geen kwaad.

De personages uit de Star Wars-vervolgtrilogie gaan op zomervakantie. Nou ja, die van LEGO dan. Het YouTube-kanaal van Star Wars heeft een nieuwe clip uitgebracht van de Summer Special, die uit zal komen op Disney+. Bekijk de clip hieronder!

De special speelt zich af kort na de film Star Wars: The Rise of Skywalker, en is deel van een langer LEGO-project. Al eerder verschenen in 2020 The LEGO Star Wars Holiday Special en in 2021 LEGO Star Wars: Terrifying Tales.

De clip begint met de bekende figuren Finn (Omar Miller), Poe Dameron (Jake Green), Chewbacca, C-3PO (Anthony Daniels), R2-D2, BB-8, Rose (Kelly Marie Tran) en Rey Skywalker (Helen Sadler). Finn leidt de groep naar de Halcyon, een superluxe Galactic Starcruiser, om te genieten van een welverdiende zomervakantie.

In de special raakt Finn gescheiden van de groep en ontmoet hij de geesten van Obi-Wan Kenobi (James Arnold Taylor), Anakin Skywalker (Matt Lanter) en Leia Organa (Shelby Young). De drie delen dan hun eigen verhalen over vakanties, die niet helemaal zijn verlopen zoals ze dat gepland hadden.

Wanneer is de Summer Special te zien?
Op 5 augustus zal de serie online komen bij Disney+, maar dit is niet het enige wat fans te wachten staat van Star Wars. Op 31 augustus zal de live-action serie Andor verschijnen, en in de herfst een nieuwe geanimeerde serie Tales of the Jedi.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk' Trailer onthult enorm easter egg van Marvel
Series / Nieuws

'She-Hulk' Trailer onthult enorm easter egg van Marvel

De easter egg duidt op een grote meta-grap, die al voorkwam in de stripboeken, en kan impact hebben op de hele MCU.

De Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law komt volgende maand uit bij Disney+, en lijkt veel inspiratie te putten uit veel van de voorgaande stripboeken. In de laatste trailer werd er gehint naar een wel erg grote easter egg uit de originele werken. Bekijk de easter egg zelf in de trailer hieronder!

De trailer toont kort een kantoor in het advocatenbureau van Goodman, Lieber, Kurtzburg en Holliway, dat gevuld lijkt te zijn met archiefkasten met strips. Dit komt rechtstreeks uit de stripboeken van Dan Slott over She-Hulk, waarin zij zich aansloot bij GLKH vanwege haar plannen om zaken over superhelden te vertegenwoordigen in de rechtbank.


(Afbeelding: Marvel Entertainment)

Een leuk onderdeel van de GLKH-kantoren is een onderzoeksafdeling genaamd de "Long Boxes", waar advocaten superheldenstrips kunnen gebruiken als bewijs in een rechtszaak. Dit kan doordat het zegel van de Comics Code Authority ze technisch gezien tot legale documenten maakt.

Dit zorgt voor een hoop grappige meta-momenten in de strips, dus het zal interessant zijn om te volgen hoe de show dit voorbeeld volgt en hoe dit een impact zal hebben op de hele MCU.

De trailer van de nieuwe serie
De laatste trailer over de groene heldin werd onthuld tijdens Comic-Con 2022, samen met een gloednieuwe poster. Bekijk de trailer hieronder!


De serie zal op 17 augustus verschijnen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Eragon' krijgt tweede kans met reboot van grote streamingdienst
Series / Nieuws

'Eragon' krijgt tweede kans met reboot van grote streamingdienst

De boekenreeks krijgt na een matige film uit 2006 een eigen serie.

Een live-action televisieserie van Eragon is in vroege ontwikkeling bij Disney+, zo stelt Variety. Bij het project zou Christopher Paolini, schrijver van de fantasyboekenserie, in hoge mate betrokken zijn.

De serie zou gebaseerd zijn op de youngadultenboeken van Paolini, genaamd The Inheritance Cycle of de Erfgoed-reeks in het Nederlands. Eragon is het eerste boek uit een reeks van vier.

De boeken volgen het avontuurlijke leven van Eragon, een doodgewone jongen uit een vergeten dorpje. Dat gewone leventje wordt buitengewoon wanneer hij een enorm ei vindt met daarin de draak Saphira.

Eragon en de draak krijgen een magische bond, en samen trekken ze de fantasywereld Alagaësia in met de volgelingen van de kwaadaardige koning Galbatorix op hun hielen. Eragons enige keuze is het worden van een Drakenrijder, lid van een eeuwenoude orde en de redder van de wereld.

De rol van Paolini
Volgens de bronnen van Variety zal Paolini meeschrijven aan de serie. Bert Salke zal de serie produceren. Salke heeft momenteel een totaalcontract met Disney Television Studios, waarvan zijn productiemaatschappij 20th TV een onderdeel is.

Een releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt, maar het zal hoogstwaarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat we Eragon en Saphira opnieuw zullen zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur zat enkel in 'Moon Knight' voor het geld
Series / Nieuws

Deze acteur zat enkel in 'Moon Knight' voor het geld

Een andere belangrijke reden wat dat het is iets was wat "Paul Newman zou doen."

2022 is een vreemd jaar voor Ethan Hawke. Eerst was hij te zien in zijn Marvel-debuut Moon Knight, en later regisseerde hij de HBO-documentaire The Last Movie Stars over filmlegendes Paul Newman en Joanne Woodward. Nu onthult hij dat hij eigenlijk in de rats zat over zijn rol in de MCU.

Ondanks dat de twee projecten haast elkaars tegenpolen lijken, heeft Hawke geleerd om van beide het beste te maken. In een recentelijk interview met Insider vertelde hij dat hij eerst behoorlijk aan het twijfelen was over zijn rol in Moon Knight als antagonist Arthur Harrow.

Een goed gesprek met zijn familie zou hem hebben overtuigd toch mee te gaan spelen in de superheldenwereld. Zijn dochter zou hem namelijk hebben gevraagd wat Paul Newman zou doen.

De wijsheid van een kind
Hawke: "Ik herinner me dat ik aan de eettafel zat en ik had net 'Moon Knight' aangeboden gekregen. Ik probeerde te beslissen of ik dat zou doen, en toen vroeg mijn jongste dochter Indiana, die toen tien jaar was, zei: 'Pap, wat zou Paul doen?'"

Toen moest Hawke wel toegeven dat Newman in zijn latere rollen het huidige franchise-gedreven entertainmentlandschap zou hebben omarmd - als hij dat echt had gemoeten.

Hawke: "Uiteindelijk is het een baan. Het brengt brood op de plank."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios onthult nieuwe poster van groene heldin
Series / Nieuws

Marvel Studios onthult nieuwe poster van groene heldin

Tijdens Comic-Con 2022 werden er nieuwe beelden gedeeld van de nicht van The Hulk.

De werken van Marvel Studios waren uitgebreid te vinden in de San Diego Convention Center dit weekend. Voor veel fans was het een groot feest met veel nieuwe films, nieuwe releasedata en zelfs trailers voor enkele van de meest langverwachte projecten uit de MCU. Voor fans van She-Hulk: Attorney at Law was er een nieuwe trailer over de groene heldin te bewonderen, maar dat was niet de enige traktatie. Ook een nieuwe poster werd onthuld.


In She-Hulk: Attorney at Law volgt de kijker het leven van Jennifer Walters als een single, dertigjarige advocate, die toevallig ook een groengekleurde hulk is. In negen afleveringen keren er tevens veel bekende sterren uit de MCU terug, waaronder Mark Ruffalo als Smart Hulk, Tim Roth als Emil Blonsky/the Abomination, en Benedict Wong als Wong.

Bij de productie zijn Kevin Feige, Louis D'Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Kat Coiro en Jessica Gao betrokken als uitvoerende producten.

De poster van de nieuwe serie
Op Comic-Con 2022 werd dus een nieuwe poster uitgebracht van de aankomende Disney Plus-serie. Zie de poster hieronder.


Vanaf 17 augustus is She-Hulk: Attorney at Law te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.