search
Prime's 'A League of Their Own'-trailer slaat homerun voor WO2-honkbalvrouwen
Series / Trailer

Prime's 'A League of Their Own'-trailer slaat homerun voor WO2-honkbalvrouwen

Tijdens de historische serie zijn er enkel Amerikaanse vrouwen op het veld te vinden gedurende WO2.

Onlangs heeft Amazon Prime Video de nieuwste trailer uitgebracht voor hun historische sportserie A League of Their Own. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal brengt de serie de honkbalcompetitie voor vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld. Bekijk de trailer hieronder!

De serie is tevens geïnspireerd door Penny Marshall's gelijknamige film uit 1992, die al over de historische situatie vertelde. Showrunner Abbi Jacobson heeft de volledige serie bedacht, en speelt verder een grote rol naast haar rol als uitvoerend producent. Ook Will Graham, die eerder Mozart in the Jungle maakte, is betrokken als als co-showrunner.

In de serie zal Chanté Adams, bekend van A Journal for Jordan, meespelen in de hoofdrol als honkbalfenomeen Max. Zij is een samengesteld personage, dat de daadwerkelijke Negro League-spelers Mamie Johnson, Connie Morgan en Toni Stone vertegenwoordigt. Deze League voor Afro-Amerikanen en Latijns-Amerikanen bestond van 1859 tot 1966 in de VS als een afgezonderde competitie.

Waar gaat de serie over?
De serie verhaalt over de echte honkbalcompetitie met alleen maar vrouwen, die in 1943 werd opgericht, en is niet bang de schrijnende discriminatie op basis van ras en seksualiteit van de oorlogsperiode te tonen.

De serie introduceert enkele volstrekt nieuwe personages, die in de film uit 1992 niet voorkwamen. Jacobson speelt de rol van Carson, een catcher die zich tijdens WO2 aansluit bij een team. Alles lijkt enkel anders te lopen dan verwacht wanneer zij verliefd wordt op slagvrouw Greta (D'Arcy Carden).

Bekijk de trailer hieronder. Op 12 augustus komt de serie online op Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen