Amazon gaat in verschillende Europese landen zijn prijzen voor Prime Video abonnementen flink verhogen

Prime Video verhoogt na jaren zijn prijzen

Maar nog niet hier in Nederland, al zit het er vermoedelijk snel aan te komen.

Jim Pedd, 27 juli 2022 om 14:33

Voor het eerst in jaren wordt Prime Video duurder. In een aantal Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, gaat de abonnementsprijs flink omhoog.
The Hollywood Reporter meldt dat Prime Video zijn prijzen in sommige landen fors omhoog gooit. Zo betalen Britten vanaf 15 september 20 procent meer voor een jaarabonnement, Duitsers 30 procent en Fransen maar liefst 43 procent. Forse verhogingen, die in Frankrijk leiden tot een jaarprijs van 69,90 euro, in Duitsland van 89,90 euro en in Groot-Brittannië van 95 pond.

Prime Video wordt dus ook duurder
Het gaat dus om de prijs van Prime, de abonnementsdienst van Amazon, waar Prime Video onderdeel van is, en waardoor je bijvoorbeeld producten gratis thuis kan laten bezorgen.

De prijsverhoging werd in alle genoemde landen via de mail aangekondigd, met als reden "nieuwe producten" en "het aantal nieuwe film en tv-originals".

Concreet zal het vermoedelijk te maken hebben met de naderende toevoeging van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, die inmiddels dusdanig gehypet is dat mensen waarschijnlijk wel een paar euro extra willen betalen voor een abonnement.

De prijsverhoging zal vermoedelijk ook naar Nederland komen, al is nog niet bekend wanneer precies en wat de prijs dan zal worden.
Bron: ComicBook

Lees meer over: prime video, abonnement, prijs, prime, amazon, kosten

Populair nieuws