search
Netflix klaagt makers onofficiële 'Bridgerton'-musical aan
Series / Nieuws

Netflix klaagt makers onofficiële 'Bridgerton'-musical aan

Netflix heeft de makers van een onofficiële Bridgerton-musical aangeklaagd.

Netflix heeft de makers van de Unofficial Bridgerton Musical aangeklaagd. Ze vinden dat het bedrijf Barlow & Bear te ver is gegaan door op meerdere manieren zelf aan de musical te verdienen.

Het bedrijf Abigail Barlow en Emily Bear zitten er dus achter. De musical leverde successen op, en mocht zelfs een Grammy in ontvangst nemen voor 'Best Musical Theater Album'. Netflix is het er echter niet mee eens.

Netflix klaagt musical aan
In een statement tegenover Variety legt Netflix het probleem dat ze met de situatie hebben uit:

"We beleven enorm veel plezier aan de manier waarop de kijkers verliefd worden op Bridgerton en creatieve manieren vinden om hun passie te uiten. Wat begon als een leuke uiting van Barlow & Bear op social media is veranderd in het schaamteloos stelen van een IP enkel met financieel voordeel voor Barlow & Bear."

"Dit IP was gecreëerd door Julia Quinn en tot leven gebracht op het scherm door het harde werk van talloze individuen. Net als dat Barlow & Bear het niet toe zou staan dat anderen van hun IP profiteren, kan Netflix niet toestaan dat Barlow & Bear hetzelfde doet met Bridgerton."

En winst maakte Barlow & Bear er zeker op. Tickets voor de live-voorstelling van de Unofficial Bridgerton Musical gingen voor bijna 150 dollar de deur uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen