search

Ons nieuws van maandag 1 augustus 2022

Grootse fantasyserie Prime Video krijgt langer tweede seizoen
Series / Nieuws

Grootse fantasyserie Prime Video krijgt langer tweede seizoen

Prime Video geeft de serie The Wheel of Time langere afleveringen met het nieuwe seizoen.

Showrunner Rafe Judkins van The Wheel of Time laat weten dat de serie in zijn tweede seizoen hetzelfde aantal afleveringen krijgt als in het eerste. Alleen zijn de individuele afleveringen langer.

Judkins bevestigde dit tijdens een gesprek met een fan op sociale media. De tweede reeks afleveringen bestaat wederom uit acht afleveringen, maar die zullen dus net iets langer zijn.

The Wheel of Time-speelduur
Het eerste seizoen had afleveringen van elk tussen de 54 en 60 minuten. Het tweede seizoen krijgt naar verluidt afleveringen van elk 60 minuten of meer.

The Wheel of Time zal in het tweede seizoen nog ambitieuzer zijn dan het eerste dat was.

De video die recent werd vrijgegeven van achter de schermen liet nog zien dat The Wheel of Time in het tweede seizoen weer gewoon Moiraine Damodred en al'Lan Mandragoran volgt. Zij bevinden zich in die beelden op een strand. Ook zien we verschillende shots van Aiel-krijgers in de woestijn en een aantal intense gevechten.

Wanneer het nieuwe, tweede, seizoen van The Wheel of Time te zien is weten we nog niet precies. Wel is zeker dat dit pas na de lancering van The Lord of the Rings: The Rings of Power zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD'-showrunner ontkent geruchten rondom Quake
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD'-showrunner ontkent geruchten rondom Quake

Maurissa Tancharoen, de showrunner van Agents of SHIELD, ontkracht geruchten dat Quake terugkeert voor Secret Invasion.

De laatste tijd doen geruchten de ronde dat een Multiverse-variant van Quake gaat verschijnen in Secret Invasion, een aankomende Marvel-serie. Dit blijkt echter niet waar te zijn.

Maurissa Tancharoen, de showrunner en co-maker van Agents of SHIELD, ontkent geruchten dat een Multiverse-variant van het personage Quake in de nieuwe Marvel-serie Secret Invasion gaat verschijnen.

Quake in Secret Invasion
Secret Invasion is een Marvel-serie die in 2023 op Disney Plus verschijnt. De serie volgt de voormalig SHIELD-agenten Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Maria Hill (Cobie Smulders) in hun poging om een invasie van Skrulls te stoppen.

Dat een nieuwe variant van Quake in deze serie zou verschijnen klinkt niet eens zo onrealistisch, maar toch blijkt het niet waar te zijn. In ieder geval, Agents of SHIELD-maker Tancharoen ontkent het op Twitter:



Dit bevestigt uiteraard niet volledig dat Quake niet voorkomt in Secret Invasion, maar als dit gebeurt is het in ieder zonder dat Tancharoen er vanaf wist. En dat zou toch raar zijn.

Het duurt nog even voordat we het zeker weten, want Secret Invasion gaat volgend jaar pas van start op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' seizoen 6-finale uitgelegd door showrunner
Series / Nieuws

'Riverdale' seizoen 6-finale uitgelegd door showrunner

Riverdale-showrunner Roberto Aguirre-Sacasa legt uit wat we van de seizoen 6-finale kunnen verwachten.

Waar de op één na laatste aflevering van Riverdale seizoen 6 vol zat met actie, lijkt de finale het iets rustiger aan te gaan doen.

Dat heeft showrunner Roberto Aguirre-Sacasa gedeeld. Eerder deze maand werd de synopsis van de seizoensfinale uitgebracht, waarin staat dat de hoofdpersonages de strijd aan gaan met de "grootste bedreiging" die ze ooit tegen zijn gekomen. Maar dat blijkt niet te zijn wat fans destijds dachten.

Seizoensfinale Riverdale
In de op één na laatste aflevering zagen we ondergang van de bovennatuurlijke vijand Percival Pickens. De verwachting was dat dit pas in de finale zou gebeuren, maar nu staat de volgende bedreiging alweer op de stoep: Riverdale zit nu namelijk vast in een magische barrière terwijl een comet op het dorp af komt vliegen.

Dit verklaart uiteraard de titel "Night of the Comet", wat tevens een verwijzing is naar een post-apocalyptische film uit 1984.

In een interview met Entertainment Weekly heeft showrunner Aguirre-Sacasa verteld dat we een rustigere seizoensfinale kunnen verwachten, vergeleken met de vorige aflevering. Dit is de vraag die de makers zichzelf stelde:

"Oké, alle personages waar we van houden, ze hebben nog één dag te leven. Ze hebben twaalf uur, hoe gaan ze die twaalf uur besteden?"

En dat is dus een hint van wat we kunnen verwachten in de laatste aflevering. Maar zonder actie zal de seizoensfinale niet zijn, en zeker ook niet zonder verrassingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Andor' krijgt epische trailer, poster én nieuwe datum
Series / Nieuws

'Star Wars: Andor' krijgt epische trailer, poster én nieuwe datum

Helaas is de nieuwste Star Wars-serie wel een paar weken uitgesteld.

Lucasfilm heeft de volledige trailer en officiële poster onthuld voor Star Wars: Andor, de nieuwe serie die binnenkort naar Disney+ komt.

Uit de trailer wordt duidelijk dat de oorspronkelijke premièredatum van 31 augustus is uitgesteld naar 21 september. We krijgen dan wel in één keer drie afleveringen van de serie te zien.

Zoals de titel al aangeeft, gaat Star Wars: Andor over Rogue One-personage Cassian Andor (Diego Luna) en zijn reis waarin hij ontdekt hoe hij een verschil in het universum kan maken.

Start van de rebellie
We zien in Andor tevens hoe de rebellie tegen het Empire start, ruim vijf jaar voor de gebeurtenissen in A New Hope, en hoe verschillende rassen en planeten bij de strijd betrokken raakten.

Bedenker en showrunner van de serie is Tony Gilroy, die ook meewerkte aan Rogue One. Gilroy, Kathleen Kennedy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna en Michelle Rejwan ijn uitvoerend producenten. Het eerste seizoen van Andor bestaat uit 12 afleveringen. Aan een tweede seizoen, dat tevens uit 12 afleveringen bestaat, wordt inmiddels ook al gewerkt.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In hoeverre volgt 'The Sandman' de comics?
Series / Nieuws

In hoeverre volgt 'The Sandman' de comics?

The Sandman-actrice Mason Alexander Park heeft onthuld in hoeverre The Sandman het verhaal van de comics volgt.

The Sandman-serie op Netflix is een adaptatie van de comics gecreëerd door Neil Gaiman en gepubliceerd van 1989 tot 1996. Maar in hoeverre volgt de serie het verhaal van de comics?

Mason Alexander Park, die het personage Desire gaat spelen in de serie, sprak hier over uit. Het eerste seizoen van The Sandman gaat 5 augustus van start op Netflix.

Mason Alexander Park over The Sandman
In een recent interview met Screen Rant ging Alexander Park in op de link tussen de comics en de serie. Hoe dicht staan de twee bij elkaar? Het antwoord dat ze gaf op deze vraag was echter vrij vaag:

"Tja, dat is iets wat mensen moeten uitvinden door de serie te kijken. Er zijn hele leuke scènes die direct uit de comics komen die voor mij als fan iconisch zijn."

Verder geeft Alexander Park aan dat ze hoopt dat een zo groot mogelijk deel van het verhaal dat in de comics afspeelt, geadapteerd kan worden naar het scherm. Het eerste seizoen van The Sandman behandelt slechts een deel van de langlopende comicboeken.

The Sandman verschijnt 5 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames vierde seizoen 'Snowpiercer' stilgelegd, castleden afgevoerd naar het ziekenhuis
Series / Nieuws

Opnames vierde seizoen 'Snowpiercer' stilgelegd, castleden afgevoerd naar het ziekenhuis

Zo'n 14 mensen zouden uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht...

Wanneer er tegenwoordig een bericht verschijnt over het stilleggen van opnames van een bepaalde productie denken we al snel in de richting van COVID-19. Toch was het niet dit virus dat ervoor zorgde dat de opnames van het vierde seizoen van Snowpiercer een halt toegeroepen moesten worden.

De voorbije weken zagen we in grote delen van de wereld torenhoge temperaturen. Dat was ook het geval in British Colombia waar de opnames van de reeks plaatsvinden. De temperatuur steeg daar tot maar liefst 35 graden met verschillende gevallen van hitte-uitputting tot gevolg.

Het spreekt voor zich dat dergelijke tropische temperaturen op een filmset eigenlijk nooit zijn gewenst. Dit echter al helemaal niet wanneer de castleden dikke jassen en zware winterkleding moeten dragen. Het bleek dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer het mis zou gaan.

14 cast- en crewleden afgevoerd
Uiteindelijk werden zomaar even 14 personen van de cast en crew per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Uit voorzorg werd er dan ook voor gekozen om de verdere productie van het vierde en laatste seizoen even on-hold te zetten.

De verwachting is dat de opnames komende week terug hervat zullen worden. Dat zal dan wellicht meteen ook de laatste week zijn waarin er opnames plaats zullen vinden. Eerder raakte immers reeds bekend dat het vierde seizoen ook het laatste zal zijn voor Snowpiercer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix klaagt makers onofficiële 'Bridgerton'-musical aan
Series / Nieuws

Netflix klaagt makers onofficiële 'Bridgerton'-musical aan

Netflix heeft de makers van een onofficiële Bridgerton-musical aangeklaagd.

Netflix heeft de makers van de Unofficial Bridgerton Musical aangeklaagd. Ze vinden dat het bedrijf Barlow & Bear te ver is gegaan door op meerdere manieren zelf aan de musical te verdienen.

Het bedrijf Abigail Barlow en Emily Bear zitten er dus achter. De musical leverde successen op, en mocht zelfs een Grammy in ontvangst nemen voor 'Best Musical Theater Album'. Netflix is het er echter niet mee eens.

Netflix klaagt musical aan
In een statement tegenover Variety legt Netflix het probleem dat ze met de situatie hebben uit:

"We beleven enorm veel plezier aan de manier waarop de kijkers verliefd worden op Bridgerton en creatieve manieren vinden om hun passie te uiten. Wat begon als een leuke uiting van Barlow & Bear op social media is veranderd in het schaamteloos stelen van een IP enkel met financieel voordeel voor Barlow & Bear."

"Dit IP was gecreëerd door Julia Quinn en tot leven gebracht op het scherm door het harde werk van talloze individuen. Net als dat Barlow & Bear het niet toe zou staan dat anderen van hun IP profiteren, kan Netflix niet toestaan dat Barlow & Bear hetzelfde doet met Bridgerton."

En winst maakte Barlow & Bear er zeker op. Tickets voor de live-voorstelling van de Unofficial Bridgerton Musical gingen voor bijna 150 dollar de deur uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Virgin River'-actrice doet opvallende onthulling
Series / Nieuws

'Virgin River'-actrice doet opvallende onthulling

Het vierde seizoen van de populaire serie is vanaf nu te bekijken op Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Virgin River kan rekenen op een ontzettend grote populariteit. Fans werden al verschillende keren stevig in spanning gehouden, maar dat geldt ook voor de leden van de cast zelf, aldus hoofdrolspeelster Alexandra Breckenridge.

In Virgin River kruipt Alexandra Breckenridge in de huid van het personage van Mel. Van haar raakte in het derde seizoen bekend dat ze zwanger was. Echter bestond er onduidelijkheid over wie de vader van het kind is. Die onduidelijkheid was er niet alleen bij de fans, maar ook bij de actrice zelf. Zij wist na afloop van het derde seizoen dan ook nog niet meteen wie de vader zou zijn.

Twee vaders
Kort voor het ontdekken van haar zwangerschap besloot Mel in de serie om een bezoek te brengen aan een vruchtbaarheidskliniek. Dit met als doel om alsnog zwanger te kunnen geraken van haar inmiddels overleden man Mark. Eenmaal terug aangekomen in Virgin River herstelde haar relatie met Jack zich echter waardoor ook hij de vader zou kunnen zijn. De actrice zelf wist er alvast het volgende over te zeggen:

"Ik was zo ongelofelijk benieuwd naar de manier waarop Mel en Jack met de zwangerschap om zouden gaan. Ik was echt geïnteresseerd in de manier hoe Jack zou reageren op het feit dat hij misschien wel niet de vader zou zijn. Uiteindelijk was ik heel aangenaam verrast door de opgewekte houding van Jack tegenover het hele gebeuren."

Ondertussen is het vierde seizoen van Virgin River te bekijken op streamingdienst Netflix. Ook is bekend dat er met zekerheid nog een vijfde seizoen zal verschijnen. Wanneer dat het geval zal zijn is nog niet bekend.

Wellicht moeten we voor het vijfde seizoen nog wachten tot de zomer van 2023. In tussentijd kunnen alle vier de reeds verschenen seizoenen nog even (her)bekeken worden op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het langverwachte derde seizoen van 'Manifest'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het langverwachte derde seizoen van 'Manifest'

Ondertussen vragen fans zich af wanneer het vierde seizoen zal verschijnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In Nederland moesten we er even op wachten, maar het derde seizoen van de populaire serie Manifest is vanaf vandaag te bekijken op streamingdienst Netflix.

Heb je het derde seizoen van Manifest niet op televisie kunnen volgen? Geen probleem! Vanaf vandaag kan je dit seizoen namelijk volledig bekijken op Netflix.

In het tweede seizoen werd duidelijk dat Zeke er definitief in was geslaagd om de death date te overleven. De actie op het bevroren meer welke ervoor zorgde dat Cal kon worden gered had als resultaat dat hij terug tot leven kwam.

Ondertussen is duidelijk dat het volgen van de callings de manier is om de death date het hoofd te kunnen bieden. Net voor de death date van Zeke was aangebroken trouwde hij trouwens met de mooie Michaela.

Nog meer mysteries
Als er één ding is wat we van het derde seizoen van Manifest kunnen zeggen, dan is het wel dat er nog heel wat meer mysteries aan zitten te komen. Vooral Ben en Saavi trekken in het derde seizoen op onderzoek uit en moeten proberen om de vele nog bestaande mysteries rond het vliegtuig op te helderen.

Tot grote onvrede van de fans werd Manifest na drie seizoenen geschrapt. Dat was echter zonder Netflix gerekend. Zij pikte de reeks op en besloot om ze alsnog een vierde seizoen te geven. Van het laatste seizoen is bekend dat ze zal bestaan uit 20 afleveringen welke in twee delen zal worden gesplitst.

Het is tot dusver nog niet bekend wanneer het vierde seizoen zal verschijnen. Het najaar van dit jaar zou een optie kunnen zijn, maar er zijn ook stemmen die hinten richting een release in het voorjaar van 2023.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'House of the Dragon': kijken of een dikke teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste reacties 'House of the Dragon': kijken of een dikke teleurstelling?

De volgende Games of Thrones-serie komt steeds dichterbij en het wordt waarschijnlijk weer genieten.

Volgende maand debuteert dan eindelijk de volgende Game of Thrones-serie. Na veel verschillende pogingen om tot een verhaal te komen, zien we vanaf eind augustus de prequelserie House of the Dragon op HBO Max.

De spin-off is deels gebaseerd op het boek Fire & Blood uit 2018 van schrijver George R. R. Martin. Het verhaal neemt ons 200 jaar mee terug in de tijd en laat ons vooral het begin van het einde van House Targaryen zien.

Er zijn rollen voor onder meer Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, and Emma D'Arcy as well as Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best en Sonoya Mizuno.

Eerste reacties online!
Via Comicbook.com zien we nu de eerste Twitter-reacties. HBO heeft namelijk de eerste aflevering van de spin-off vertoond aan de pers.

De reacties zijn er positief en op basis van de eerste aflevering is er de hoop dat het geen matige productie is als het achtste seizoen van de moederserie die in 2019 werd afgerond.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick Grimes heeft nu echt een opvolger in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Rick Grimes heeft nu echt een opvolger in 'The Walking Dead'

The Walking Dead maakt van Daryl Dixon echt in alle opzichten de nieuwe Rick Grimes.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De transformatie van Daryl Dixon in de nieuwe Rick Grimes in The Walking Dead is nu eindelijk compleet.

Sinds het vertrek van Rick in seizoen 9 van de televisieserie, heeft Daryl het langzaamaan overgenomen als de nieuwe leider van de overlevenden. Dat gezegd hebbende, was er nooit direct een indicatie dat hij het helemaal over zou gaan nemen van Rick. Alleen wijst de trailer voor seizoen 11 erop dat dit mogelijk toch het geval gaat zijn.

The Walking Dead en Rick Grimes
Daryl is al die tijd een van de belangrijkste bondgenoten van Rick geweest en was vaak ook gewoon zijn tweede man. Hun vriendschap liep wel tegen wat hobbels aan, maar ging nooit helemaal mis.

En waar Rick doodgewaand wordt en iemand als Michonne inmiddels weg is, is het niet meer dan natuurlijk dat Daryl de rol nu echt op zich neemt.

In een heel klein moment in de San Diego Comic-Con trailer van The Walking Dead seizoen 11C, zien we dat Daryl de revolver van Rick vast heeft. Wat een klein moment is in de trailer, is enorm belangrijk als je ernaar kijkt.

In de comics zien we hoe Rick langzaamaan een nieuwe rol krijgt in de Commonwealth. Hij wordt uiteindelijk vermoord door Sebastian, nadat hij het op heeft genomen tegen Pamela. Het is eindelijk rustig en dus kan hij sterven, wat ook gebeurt.

In de televisieserie zien we ook dat Sebastian in conflict raakt met RJ en Judith, wat een confrontatie belooft te brengen. Daryl besluit de kinderen van Rick te beschermen, misschien wel ten koste van alles. En dat maakt hem een nieuwe Rick Grimes.

Gelukkig zal Daryl wel overleven, want The Walking Dead maakt een nieuwe serie waarin hij naar Europa zal reizen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat voortaan alles anders doen
Series / Nieuws

HBO Max gaat voortaan alles anders doen

HBO Max gaat geen series meer maken voor gezinnen en voor kinderen.

HBO Max maakte afgelopen vrijdag bekend dat de komedieserie Gordita Chronicles na slechts één seizoen tot een einde zou komen. Teleurstellende nieuws voor fans, maar het blijkt deel te zijn van een nieuwe strategie voor HBO Max.

De streamingdienst HBO Max zal de komende tijd zijn focus namelijk verleggen. Niet langer wordt er veel tijd en energie gestoken in "live-action programma's voor kinderen en families."

HBO Max verandert zijn strategie
"We focussen ons in de nabije toekomst niet langer op live-action programma's voor kinderen en families. Als gevolg daarvan hebben we het erg moeilijke besluit moeten nemen om Gordita Chronicles bij HBO Max te beëindigen," lezen we in een statement van HBO Max.

"De serie werd kritisch goed ontvangen en heeft een loyale fanschare. We zijn er trots op om samen met maker Claudia Forestieri gewerkt te hebben, evenals onze twee powerhouse uitvoerend producenten, Eva Longoria (die de pilot ook op meesterlijke wijze vorm gaf) en Zoe Saldana, om de reis van Cucu naar het scherm te brengen. We bedanken hen en de getalenteerde cast en crew voor het bouwen van zo'n baanbrekende, emotionele, serie die ook diepe verbindingen legde met een erg belangrijke demografie."

HBO Max legt niet uit waarom er een nieuwe richting gekozen wordt, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de overkoepelende veranderingen achter de schermen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste HBO Max-serie scoort zeldzaam goed op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwste HBO Max-serie scoort zeldzaam goed op Rotten Tomatoes

Pretty Little Liars Original Sin blijkt een behoorlijk groot succes te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De HBO Max-reboot van Pretty Little Liars is een succes bij critici. Op Rotten Tomatoes scoort de televisieserie inmiddels net geen 100 procent meer, wat bij het debuut van Pretty Little Liars: Original Sins nog wel zo was.

Pretty Little Liars: Original Sins ging op 28 juli van start op HBO Max, met drie afleveringen die ons voorstelden aan de nieuwe cast van Little Liars. Nu de serie een week op het platform staat, is er al iets van een consensus te zien.

Pretty Little Liars: Original Sins-ontvangst
Pretty Little Liars: Original Sins scoort 92 procent op Rotten Tomatoes op moment van schrijven. Wat de publieksscore betreft, staat de serie op 79 procent. Daarmee doet de revival het beter dan de eerdere reboot van Gossip Girl die HBO Max ons bracht. Die scoort 36 procent bij critici en 64 procent bij het publiek.

"Met een meeslepend nieuw mysterie en een heerlijk verfrissende groep pretty little liars, geeft Original Sin je een heerlijk goede tijd."

Pretty Little Liars: Original Sins speelt zich twintig jaar na de tragische gebeurtenissen die het stadje Millwood bijna verscheurden af.

In het heden volgen we de nieuwe Little Liars die geplaagd worden door een onbekende aanvaller en moeten betalen voor een geheime misdaad die ooit gepleegd werd door hun ouders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video boekt enorm succes met nieuwe serie
Series / Nieuws

Prime Video boekt enorm succes met nieuwe serie

Paper Girls scoort bijzonder goed bij critici en is een nieuwe hit voor Prime Video!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nadat de serie jarenlang in ontwikkeling was, debuteerde Paper Girls dit weekend eindelijk op Prime Video. Het acht afleveringen tellende eerste seizoen is nu te zien en wordt enorm goed ontvangen.

Paper Girls brengt de geliefde en gelijknamige comic van Brian K. Vaughan en Cliff Chiang naar live-action en is een heerlijke opwindende wilde rit. En het blijkt een succes te zijn bij critici. Op het moment van schrijven staat Paper Girls op een ontvangst van 87 procent.

Paper Girls-recensies
De serie Paper Girls wordt dus goed ontvangen. De consensus is als volgt:

"Een tijdreizend wonder met een sterk ensemble van youngsters, die net zoveel dimensies hebben als origami, maken van Paper Girls een absoluut genot."

Paper Girls volgt vier jonge meisjes die, als ze de ochtend na Halloween in het jaar 1988 hun krantenronde maken, zonder dat ze dat direct door hebben, verzeild raken in een conflict tussen strijdende facties van tijdreizigers. Ze vertrekken op een avontuur door de tijd, dat uiteindelijk de wereld zal redden.

Terwijl de Paper Girls door ons heden, het verleden én de toekomst reizen, komen ze toekomstige versies van zichzelf tegen en moeten ze kiezen of ze hun lot omarmen of afwijzen.

Paper Girls zie je nu op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle fouten van 'Lord of the Rings: The Rings of Power' in 1 beeld
Series / Foto's

Alle fouten van 'Lord of the Rings: The Rings of Power' in 1 beeld

Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt het niet goed te kunnen doen bij de kritische fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de oprichters van Tolkien-fansite The One Ring heeft een uitgebreide analyse geplaatst van de recente trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power. In die analyse omschrijft hij op basis van één foto wat volgens hem mis is met de televisieserie.

Vooropgesteld vertelt hij dat hij Amazon helemaal niet haat. Integendeel, hij hoopt op het beste voor The Lord of the Rings: The Rings of Power. Maar een beeld in de trailer waarin we Mí­riel en Galadriel samen zien, laat zien wat mogelijk mis gaat met de serie.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-details
"Nummer een is het veranderen van de geschiedenis. Mensen die elkaar nooit ontmoetten, ontmoeten elkaar plotseling. En nummer twee is dat ze de personages veranderen. Galadriel was nooit de drijvende kracht achter het gevecht tegen Sauron. Mí­riel was nooit de Queen Regent. En we zien hen hier ontmoeten. Ze veranderden hun relatie. Ze veranderden hun drijfveren. En ze hebben veranderd wie zijn zijn," aldus de oprichter in de video.

"En op de derde plaats, en dat vangt waarom ze de veranderingen doorvoeren die ze voor hun gevoel moeten maken: Amazon probeert het werk van Tolkien actief te veranderen om de wereldvisie te reflecteren die zij willen creëren en niet zozeer wat Tolkien gemaakt heeft."

De druk op de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power om het goed te doen is daarmee enorm groot. Met een vraagteken of het wel gaat lukken als fans zo kritisch zijn op zelfs maar één foto.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' onthult dodelijke Iron Throne
Series / Foto's

'House of the Dragon' onthult dodelijke Iron Throne

House of the Dragon laat de troon zien zoals George R.R. Martin hem eigenlijk bedoeld had.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie House of the Dragon wordt met de dag grootser, lijkt het wel. Een nieuwe foto via Empire Magazine laat de schaal van de Iron Throne in groot detail zien.

De serie House of the Dragon neemt de Iron Throne zoals George R.R. Martin hem omschreef in zijn boeken heel serieus en letterlijk. We zien vele zwaarden die leiden naar de trappen en de troon omringen.

House of the Dragon
De troon die door Aegon the Conquerer gemaakt was, zou "groot, enorm, zwart en verdraaid" zijn, met steile ijzeren trappen ervoor. Vanuit de hoge plek "kijkt de koning NEER op iedereen in de troonzaal".

Zo luidt de omschrijving van Martin in de blog getiteld The Real Iron Throne. Het nieuwe beeld laat die troon zien.

House of the Dragon speelt zich tweehonderd jaar voor Game of Thrones af en laat het verval van de familie Targaryen zien, als King Viserys de tradities verbreekt door zijn oudere dochter Rhaenyra de troonopvolger te maken. Dan krijgt hij een zoon en blijft de troon bij zijn dochter. Dat zorgt voor frictie in het rijk, want Daemon, de broer van Viserys, wil de troon voor zijn bloedverwanten.

Het zal allemaal leiden tot een keiharde oorlog in House of the Dragon. Vanaf 21 augustus op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series wil je niet missen op Netflix, HBO Max en Prime Video
Series / Featured

Deze 3 series wil je niet missen op Netflix, HBO Max en Prime Video

Netflix, HBO Max en Prime Video voegen weer een paar toffe en interessante nieuwe series toe.

Elke maandag kijken we welke grote nieuwe series je kunt verwachten op de grootste streamingdiensten die er zijn: Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max. Om je te helpen de bomen door het soms wat overvolle bos te kunnen zien.

Omdat we onszelf beperken tot drie tips per week, hebben we geen selectie met titels van al die streamingdiensten. Vandaag titels van HBO Max, Prime Video en Netflix!

VANAF 1 AUGUSTUS OP HBO MAX
PENNYWORTH: DC-serie over de legendarische butler van Bruce Wayne, Alfred Pennyworth.

VANAF 4 AUGUSTUS OP PRIME VIDEO
ALL OR NOTHING: ARSENAL
All or Nothing: Arsenal neemt de kijkers mee achter de schermen van een cruciaal seizoen bij één van 's werelds grootste voetbalclubs, wanneer Arsenal zich richt op het behalen van nationaal succes en de terugkeer naar de Europese topcompetitie. Naast het vastleggen van de hoogte- en dieptepunten van het leven in het Emirates Stadium en het Arsenal Training Centre, zullen de All or Nothing camera's de Arsenal ploeg volgen buiten het voetbalveld, om de dagelijkse uitdagingen te verkennen waarmee topsporters te maken krijgen tijdens de intensieve kalender van een competitie onder hoogspanning.

VANAF 5 AUGUSTUS OP NETFLIX
The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische nieuwe fantasyserie op Netflix, en meer
Series / Featured

Epische nieuwe fantasyserie op Netflix, en meer

Deze week wordt weer mooi op Netflix, met onder meer de toevoeging van The Sandman.

Elke maandag zetten we de nieuwe series op een rij die je op Netflix kunt verwachten. Deze maandag kunnen we vast vooruitblikken op vijf nieuwe titels, waarvan The Sandman vermoedelijk de meest opvallende is. We zetten het voor je op een rij!

VANAF 1 AUGUSTUS
Café Minamdang: Een verdacht bedrijf biedt de diensten aan van een zogenaamd alwetende sjamaan. Dit trekt de aandacht van een politie-inspecteur die zich vastbijt in de zaak.

VANAF 3 AUGUSTUS
Good Morning, Verônica (seizoen 2): Een ondergewaardeerde agente zit achter een datingsite-crimineel aan. Ze ontdekt een man en vrouw met een afschuwelijk geheim dat schuilgaat achter een samenzwering.

VANAF 4 AUGUSTUS
Lady Tamara: Het glamoureuze leven van Tamara Falcó, een bekende socialite, staat centraal in deze realityserie waarin ze een balans zoekt tussen werk, leven en haar familie.

VANAF 5 AUGUSTUS
The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

Twenty Five Twenty One: In tijden waarin dromen onbereikbaar lijken, heeft een jonge schermster grote ambities en ontmoet ze een hardwerkende jongeman die zijn leven weer probeert op te bouwen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.