Opnames vierde seizoen 'Snowpiercer' stilgelegd, castleden afgevoerd naar het ziekenhuis

Zo'n 14 mensen zouden uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht...

Geoffrey Ketels, 01-08-2022 14:19

Wanneer er tegenwoordig een bericht verschijnt over het stilleggen van opnames van een bepaalde productie denken we al snel in de richting van COVID-19. Toch was het niet dit virus dat ervoor zorgde dat de opnames van het vierde seizoen van Snowpiercer een halt toegeroepen moesten worden.
De voorbije weken zagen we in grote delen van de wereld torenhoge temperaturen. Dat was ook het geval in British Colombia waar de opnames van de reeks plaatsvinden. De temperatuur steeg daar tot maar liefst 35 graden met verschillende gevallen van hitte-uitputting tot gevolg.

Het spreekt voor zich dat dergelijke tropische temperaturen op een filmset eigenlijk nooit zijn gewenst. Dit echter al helemaal niet wanneer de castleden dikke jassen en zware winterkleding moeten dragen. Het bleek dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer het mis zou gaan.

14 cast- en crewleden afgevoerd
Uiteindelijk werden zomaar even 14 personen van de cast en crew per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Uit voorzorg werd er dan ook voor gekozen om de verdere productie van het vierde en laatste seizoen even on-hold te zetten.

De verwachting is dat de opnames komende week terug hervat zullen worden. Dat zal dan wellicht meteen ook de laatste week zijn waarin er opnames plaats zullen vinden. Eerder raakte immers reeds bekend dat het vierde seizoen ook het laatste zal zijn voor Snowpiercer.

Lees meer over: Snowpiercer, serie, series, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in