'Riverdale' seizoen 6-finale uitgelegd door showrunner

Riverdale-showrunner Roberto Aguirre-Sacasa legt uit wat we van de seizoen 6-finale kunnen verwachten.

Niels Arts, 01-08-2022 15:40

Waar de op één na laatste aflevering van Riverdale seizoen 6 vol zat met actie, lijkt de finale het iets rustiger aan te gaan doen.
Dat heeft showrunner Roberto Aguirre-Sacasa gedeeld. Eerder deze maand werd de synopsis van de seizoensfinale uitgebracht, waarin staat dat de hoofdpersonages de strijd aan gaan met de "grootste bedreiging" die ze ooit tegen zijn gekomen. Maar dat blijkt niet te zijn wat fans destijds dachten.

Seizoensfinale Riverdale
In de op één na laatste aflevering zagen we ondergang van de bovennatuurlijke vijand Percival Pickens. De verwachting was dat dit pas in de finale zou gebeuren, maar nu staat de volgende bedreiging alweer op de stoep: Riverdale zit nu namelijk vast in een magische barrière terwijl een comet op het dorp af komt vliegen.

Dit verklaart uiteraard de titel "Night of the Comet", wat tevens een verwijzing is naar een post-apocalyptische film uit 1984.

In een interview met Entertainment Weekly heeft showrunner Aguirre-Sacasa verteld dat we een rustigere seizoensfinale kunnen verwachten, vergeleken met de vorige aflevering. Dit is de vraag die de makers zichzelf stelde:

"Oké, alle personages waar we van houden, ze hebben nog één dag te leven. Ze hebben twaalf uur, hoe gaan ze die twaalf uur besteden?"

En dat is dus een hint van wat we kunnen verwachten in de laatste aflevering. Maar zonder actie zal de seizoensfinale niet zijn, en zeker ook niet zonder verrassingen.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Riverdale, Seizoen 6, finale

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix