'Better Call Saul' bindt losse eindjes 'Breaking Bad' vast

De meest recente Better Call Saul-aflevering bindt enkele losse eindjes vast uit Breaking Bad.

Niels Arts, 03-08-2022 19:58

Spoilers volgen voor de meest recente Better Call Saul-aflevering, en tevens voor het einde van Breaking Bad. De nieuwste Better Call Saul-aflevering heeft namelijk met beide series te maken!
De langverwachte cameo van Walter White en Jesse Pinkman is namelijk eindelijk een feit. En het bleek iets meer dan een snelle cameo te zijn, met mogelijk meer scènes nog in het verschiet. Maar daar blijft het niet bij wat betreft Breaking Bad-content in Better Call Saul.

Losse eindjes Better Call Saul
Het einde van Breaking Bad bijna tien(!) jaar geleden liet niet veel losse eindjes over. Van de paar vragen die fans na afloop van de serie nog hadden, werden er vervolgens een paar beantwoord in de film El Camino: A Breaking Bad Movie.

Maar toch bleken er nog een paar - wellicht iets minder belangrijke - losse eindjes te zijn. Gelukkig heeft Better Call Saul-aflevering "Breaking Bad" die zeer toepasselijk vastgebonden.

Zo spreekt Gene (of Jimmy, of Saul) met Francesca aan de telefoon over de nasleep van de fatale gebeurtenissen aan het einde van Breaking Bad. We leren dat Patrick Kuby (Bill Bur) van de radar is verdwenen.

De politie heeft de auto van Jesse Pinkman gevonden aan Mexicaanse grens, dus "adios, dopehead". Huell, die we zowel in Breaking Bad als Better Call Saul meermaals hebben gezien, werd tijdelijk vast gehouden door de politie maar uiteindelijk moesten ze hem laten gaan. Hij zit nu vermoedelijk thuis.

Verder vraagt Gene naar Danny Wormald (Mark Proksch) - de eigenaar van het laser tag-bedrijf Lazer Base, en Vamonos Pest-eigenaar Ira (Franc Ross), maar hierop reageert Francesca alleen maar: "Hebben ze internet waar je bent?" Hoe het voor hen is afgelopen weten we dus niet, maar goed is het waarschijnlijk niet.

Dan nog even naar Skyler White, de vrouw van Walter White. Het laatste wat we van haar hoorden is dat ze een deal ging proberen te sluiten met de DEA, wat volgens Francesca gelukt is. Yay!

Alle losse eindjes zijn vastgebonden, maar Better Call Saul is nog niet afgelopen. De politie en DEA hebben nog één iemand niet gevonden: de criminele advocaat Saul Goodman.

De volgende en tevens op één na laatste Better Call Saul-aflevering verschijnt dinsdag 9 augustus op Netflix.

Bron: Comic Book

Lees meer over: Better Call Saul, Breaking Bad, Netflix, AMC, Saul Goodman

Populair nieuws