Zit er weer veel geweld in 'House of the Dragon'?

House of the Dragon gaat niet helemaal los zoals Game of Thrones dat deed.

Jim Pedd, 04-08-2022 06:00

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

House of the Dragon bevat niet zo'n expliciet seksueel geweld tegen vrouwen zoals de serie Game of Thrones dat bevatte. Dat vertelt schrijver en uitvoerend producent Sara Hess.
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Net als zijn voorganger, draait House of the Dragon om hetzelfde centrale conflict, namelijk wie mag zitten op de Iron Throne.

House of the Dragon
Tijdens een recent interview met Vanity Fair, ging Hess in op hoe de serie House of the Dragon omgaat met zijn vrouwelijke personages, met name met het oog op seksueel geweld.

"We laten geen seksueel geweld zien in de serie. Er is wel een geval maar dat is niet in beeld gebracht en laat de nasleep en de impact op het slachtoffer en de moeder van de dader zien. Wat onze serie doet, en waar ik trots op ben, is dat we ervoor kiezen om te focussen op geweld tegen vrouwen en dat dit inherent is aan een patriarchaal systeem."

De serie House of the Dragon zal seksueel geweld dus zeker niet romantiseren of normaliseren. "Over het algemeen is het weergeven van seksueel geweld moeilijk. De manier waarop wij als schrijvers en makers erover denken, is denk ik wel wat uniek is aan onze verhalen."

House of the Dragon is deze maand te zien op HBO Max.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, HBO Max, Game of Thrones

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos