Makers 'Rick and Morty' keren terug naar de origine van de serie

'Rick and Morty' terug naar origine van de serie

Na de "vreemde" invulling van seizoen 5 beloven de makers alles goed te gaan maken met nummer zes.

Mitchell van Vuren, 4 augustus 2022 om 13:16

Seizoen vijf van de populaire animatieserie Rick and Morty viel niet bij iedereen in de smaak. Justin Roiland, bedenker van de serie en inspreker van de twee hoofdpersonages, zegt nu dat in seizoen 6 de serie zal terugkeren naar de uitgangspunten van de eerdere seizoenen.
Roiland was samen met Dan Harmon, bekend van zijn werk voor Community, de initiator van de komedieserie over de alcoholistische grootvader, die zijn kleinzoon meesleept op scifi-avonturen. De serie was, grappig genoeg, gebaseerd op de Back to the Future-special van Harmons eerdere sitcom.

Sinds de première van de serie op Adult Swim in 2013 heeft de animatieserie veel lovende kritieken ontvangen en zelfs twee Primetime Emmy Awards gewonnen. Ondanks de trouwe schare aan fans hebben sommige van hen, waaronder enkele makers van de serie zelf, bezwaar gemaakt tegen de laatste seizoenen.

Kritiek op de laatste seizoenen
Tijdens een gesprek met IGN op Comic-Con gaf Justin Roiland inzichten in de toekomst van de serie. Hij gaf toe gemengde gevoelens te hebben over seizoen 5, waarbij hij het verlies van producent J. Michael Mendel aanhaalde als invloed op het “vreemde” seizoen.

Roiland: “Seizoen 5 was een vreemd seizoen. We verloren Mendel. Het was moeilijk. We werden in de war geschopt. Dat was... ja. Als ik nog meer praat, begin ik te huilen… Ik denk dat we nu eindelijk terug zijn in het ritme van ‘Rick and Morty’... Ik vond seizoen 5 niet echt slecht, maar seizoen 6 is f----ng geweldig. Het is echt een f----ng kwaliteitsseizoen.”

Op 4 september zal seizoen 6 van Rick and Morty uitkomen op Adult Swim en bewijzen of Roiland gelijk heeft.

Bron: ScreenRant

Lees meer over: rick and morty, dan harmon, Justin Roiland, adult swim

Populair nieuws